NieuwNieuws

Buitenland

PODCAST - Het NieuwNieuws van 21 oktober

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws! 

Met vandaag HEMA dat wordt toegevoegd aan het Jumbo-imperium, Alexia en Amalia zonder ouders in de Koninklijke vakantievilla doorbrachten en een smeekbede van Lange Frans.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder: 

Transcript

Hallo HEMA! De kans is groot dat warenhuisketen HEMA wordt verkocht aan de familie Van Eerd en de Nederlandse investeerder Parcom. De huidige eigenaren hebben een voorlopige overeenkomst bereikt met deze partijen. Schuldeisers namen deze zomer de HEMA over van investeerder Marcel Boekhoorn in ruil voor het kwijtschelden van een groot deel van de schuld. 

Ze waren sindsdien op zoek naar een koper en die lijken nu gevonden. De verkoop levert de schuldeisers ongeveer 440 miljoen euro op. Van Eerd kennen we vooral als de eigenaar van supermarktketen Jumbo, wielerploeg Jumbo-Visma en schaatsploeg Jumbo-Visma. Eerder kocht hij Max Verstappen en Frank Lammers. 

Volgens viroloog Ab Osterhaus en antropoloog Ginny Mooy kan alleen een totale lockdown Nederland door de coronacrisis helpen. “Mensen hebben behoefte aan perspectief en aan leven. We zijn hier al te lang mee bezig en dan moet je ervoor zorgen dat de boodschap duidelijk is.  Ik ben voor een hele strenge en een zo kort mogelijke lockdown. 

Hoe kort, ligt aan het aantal besmettingen. Met drie á vier weken zou je ver kunnen komen”, aldus Mooy. Het gaat behoorlijk slecht met het aantal besmettingen in ons land. Zelfs Guus onze hoofdredacteur van NieuwNieuws moest er vandaag aan geloven. Hij werd getest en wij vroegen ons af hoe het voelt om zo’n wattenstaafje in je neus geragd te krijgen en vroegen het hem, hoe voelt dat eigenlijk? <…>. Moedig stukje onderzoekjournalistiek Guus! Trots!

Het leven van een koning gaat niet altijd over rozen, zeker als het hele land valt over je vakantie naar Griekenland. Het kekke stedentripje werd afgebroken, scepter en kroon werden weer ingepakt en binnen twee dagen waren ze weer thuis. Vandaag volgde opvallende excuses met een videoboodschap. De koning laat weten dat het hem pijn dat hij het vertrouwen van het volk heeft beschaamd. 

Overigens verbleven prinsessen Amalia en Alexia iets langer op het vakantieadres. Zij hadden nog verplichtingen, want ze hadden zich opgegeven voor een kroegentocht met jongerenreizenorganisatie Gogo Tours en een shotjesproeverij met boswandeling, tequila slammers en B52’s. Ook zij zijn inmiddels weer thuis. 

Ja, Arjen Lubach heeft met zijn item over de fabeltjesfuik, waar nietsvermoedende internetdigibeten maar in blijven zwemmen, veel losgemaakt. Een van zijn slachtoffers was Lange Frans, die in zijn podcast onder andere vertelde dat hij Mark Rutte zou willen doodschieten, maar dat hij dat niet doet omdat hij vreest voor zijn karma. Datzelfde karma kreeg vandaag een behoorlijke klap van YouTube, want zijn kanaal is verwijderd. 

En dat betekent dat niet alleen zijn podcast niet meer te vinden zijn, maar ook zijn muziek. Ja, Lange Frans was vroeger bekend van muziek. Op Twitter vroeg hij direct Arjen Lubach om hulp, omdat hij goede contacten bij YouTube zou hebben en hij verbrak eindelijk de radiostilte door te zeggen dat YouTube zijn muziek moet terugzetten.

Inmiddels heeft YouTube weer gereageerd dat de blokkade niks te maken heeft met de uitzending van Lubach, maar dat ze wel een nieuw beleid hebben om samenzweringen tegen te gaan. Ja maar daar ging net de aflevering van Zondag met Lubach over! Dit is het land van politiek en samenzwering, van verwarring en een kogel voor onze regering. En vooral, vermoeiend. 

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: