NieuwNieuws

Buitenland

Rudy Giuliani onder vuur door nieuwe Borat-film

Ontkent uiteraard alles

Trumps advocaat en voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani is in een lastige situatie gebracht door de nieuwste Borat-film van Sacha Baron Cohen. Daarin is te zien hoe hij een interview heeft met de zogenaamd minderjarige dochter van Borat en daarna met haar naar een hotelkamer gaat. Ondanks dat Rudy daar zijn microfoon niet meer draagt, is alles te volgen door verborgen camera's.

Giuliani leunt achterover op het bed en op het moment dat hij zijn hand in zijn broek steekt, grijpt Borat in. Hij stormt naar binnen en schreeuwt: "Ze is 15! Ze is te oud voor jou." Officieel heeft Giuliani niets strafbaars gedaan, want de actrice die de dochter speelt is 24 jaar oud en ze nodige hem zelf uit in de hotelkamer. Maar de kijker denkt hier mogelijk anders over, aangezien ze in het interview wel wordt gepresenteerd als een erg jonge journaliste bij de inmiddels 76-jarige Rudy. 

Leugens

De scène werd al in juli opgenomen en destijds maakte Giuliani al bij de politie melding van de indringer. "Er kwam een man binnenrennen, gekleed in een gekke, roze transgender-outfit", vertelde hij destijds. "Ik realiseerde me pas later dat het Sacha Baron Cohen moet zijn geweest. Ik dacht aan alle mensen die hij eerder voor de gek hield, maar ik voelde me goed over mezelf omdat hij mij niet te pakken heeft gekregen."

Nu de film is uitgekomen, komt Rudy met een ander verhaal. "Na het verwijderen van de microfoon kwam mijn shirt er een beetje uit, hoewel ik mijn kleren verder allemaal aan had aan. Ik leunde achterover en ik stopte mijn shirt in en op dat moment, op dat moment, hebben ze deze opname genomen die er gefabriceerd uitziet, maar in ieder geval stop ik mijn shirt in. Ik verzeker je dat dat alles is wat ik deed", vertelt hij in een interview bij radiozender WABC. Op Twitter noemt de advocaat de beelden een "complete fabricage".

Antisemitisme binnen faculteit Rechtsgeleerdheid onder de loep bij Universiteit Leiden

Binnenland

Onderzoek gestart na zorgwekkende brief van hoogleraren

Lees verder

FNV roept op tot sluiting winkels tijdens kerstdagen

Binnenland

'Het gaat over gezondheid nu, niet om omzet'

Lees verder

George Clooney knipt haar met apparaat uit infomercial

Glamorama

Acteur al 25 jaar niet meer naar de kapper geweest

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Webster's Dictionary kiest alvast woord van 2020

Lees verder

Verpleegster verliest voogdij: "Risicoberoep door corona"

Lees verder

Vandalen slopen rouwauto tijdens ophalen overledene

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 30 november

Lees verder

Dennis overvalt het CBR, mogelijk weer examenvragen verkocht

Lees verder

Gesprekken voeren moeilijker dankzij mondkapjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Drenkeling na twee dagen uit zee gered

Lees verder

Vrouw zet kanker in scène om bruiloft te crowdfunden

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: