NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker veel geschiedenis en politiek

Een nieuw weekend betekent opnieuw tijd om series en films te consumeren. Zeker nu alle pleziertjes wel een beetje uit het leven zijn getrokken. Videoborrels zijn toch net een stukje minder leuk dan schouder aan schouder lallen tegen een totaal onbekende aan de bar.

Gelukkig zijn er dus die films en series. De redactie is weer in de krochten van de streamingsdiensten gedoken voor de nieuw-nieuwste releases, we hebben de tv-gids uitgeplozen en zijn alvast naar de bioscoop gegaan zodat je zeker weet dat je goed zit. Bier hamsteren en de tv aan. Meer heb je niet nodig.

Neerlands trots: Vliegende Hollanders

Na de eerste aflevering en de making of gezien te hebben, kunnen we alleen maar zeggen: vet. De NPO zendt een achtdelige serie uit over Albert Plesman en Anthony Fokker. De hoge KLM-pief en de vliegtuigbouwer. We gaan vier afleveringen over de heren zien wanneer ze jong zijn en vier over wanneer ze al op leeftijd zijn. De casting is fantastisch - net als het acteerwerk, de mengeling tussen oude en nieuwe beelden geweldig en de sets zijn te gek. 

In de eerste aflevering zitten we vol in de roaring twenties met intriges en een vleugje communisme. De serie is zoveel mogelijk op waarheid gebaseerd. Leuk voor vliegtuigfans, geschiedenisliefhebbers en natuurlijk de bingewatchers. Al zit bingen er niet helemaal in, de serie wordt iedere zondagavond ergens tussen 21:15 en 21:45 uitgezonden op NPO1. Je kunt wel vooruit kijken via NPO Start.

Moet je zien: The Trial of the Chicago 7

Ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar dan iets later en op een ander continent, is The Trial of the Chicago 7. Tijdens een nationale conventie van de Democratische Partij van Chicago, zijn er een hoop groeperingen die in de stad komen protesteren. Uiteindelijk worden zeven mensen aangeklaagd als ophitsers van de protesten. Een rechtszaak waar heel veel media-aandacht voor is volgt.

Deze film geeft het genre ‘historisch drama’ een hele nieuwe lading. Geen gezanik met kostuums en moeilijke liefdesrelaties. In eerste instantie zou de film in bioscopen worden uitgebracht, maar corona. Dus nu is ‘ie alleen voor Netflix-gebruikers te zien. Aanrader. Met een glansrol voor niemand minder dan Sacha Baron Cohen.

Nieuw: Borat

Voor Sacha Baron Cohen is het sowieso een goede week: de nieuwste Borat-film verschijnt deze week en deze release mag natuurlijk niet missen in de mustwatch-lijst. De acteur kruipt weer in het zwembroekje van Borat, de Kazachstaanse verslaggever. In Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan maakt de journalist weer een tripje naar Amerika. Er is uiteraard nu alweer veel om te doen

Een kleine twee weken voor we weten of Trump of Biden de nieuwe leider van Amerika wordt, is de film te zien op Prime. De streamingsdiensten weten duidelijk dat het verstandig is op politieke releases in te springen, want ook Borat heeft zijn politieke mening klaar.

In de bioscoop: De seizoensfinale van Wie Is De Mol?

In de bioscoop deze week wederom geen spannende releases, die worden allemaal linea recta doorgeschoven naar Prime, Netflix en Disney+. Wel kun je samen met andere Molloten de finale van Wie Is De Mol? in Pathé kijken. Er mag geen publiek bij de ontknoping zijn. Wel kun je dankzij Pathé op verschillende plekken in Nederland de finale op groot scherm zien. Vergeet niet je eigen popcorn en bier mee te nemen, in de bioscopen zelf mag dat namelijk niet meer verkocht worden. 

Bingen: My Next Guest Needs No Introduction

Hij is één van de meest bekende late night talkshow-hosts ter wereld. Nou ja, ex-host dan. David Letterman presenteerde jarenlang talkshows laat in de avond. Tegenwoordig voert hij het interviewwerk uit voor Netflix. My Next Guest Needs No Introduction is inmiddels toe aan een derde seizoen. Daarin zien we Kim Kardashian, Dave Chapelle, Lizzo en Robert Downey Jr. en samen met Letterman zorgen ze voor heerlijke tv. Vier afleveringen van drie kwartier die per ongeluk toch wel bingewaardig zijn.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Micky Adriaansens (VVD) veroorzaakt verwarring over Chinabeleid

Politiek

VVD in Brussel (en Jesse Klaver) boos op minister: 'Dit is een politieke strijd die het waard is om te voeren'

Lees verder

Paniek! Gemeenten mogen straks fastfoodrestaurants weigeren

Algemeen

Is dan niets meer heilig?!

Lees verder

Nu al meer mensen betrapt op rijden onder invloed dan in heel 2021

Algemeen

Staatskas wordt goed gespekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vanaf volgend jaar ook statiegeld op blikjes

Lees verder

Studentenetende Japanner (73) overleden

Lees verder

Medewerkers TikTok hebben volgende week toegang tot data gebruikers

Lees verder

Dennis Wiersma (VVD) in de fout met aanpak Koranscholen

Lees verder

Meer dan 200.000 kinderen leefden vorig jaar met armoederisico

Lees verder

Ziekenhuispatiënt haalt kamergenoot van beademing om irritant geluid

Lees verder

Australiër na veertig jaar achter de tralies dankzij podcast

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Melissa was tientallen jaren ontvoerd zonder het zelf te weten

Lees verder

Hond schiet baasje dood met jachtgeweer

Lees verder

Man wint rechtszaak: mag 'verplichte vrijdagmiddagborrel' skippen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: