NieuwNieuws

Binnenland

Veiligheidsregio Twente pleit voor totale lockdown

In Almelo is altijd wat te doen; soms springt een stoplicht op rood, niets meer aan doen?

De regio Twente is in luttele weken tijd in een van de grootste coronabroeinesten van Nederland veranderd en dit is nu ook bij de vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio geland. Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo ziet maar een oplossing om het tij te keren. "Bereid je voor op een stille decembermaand", laat hij aan Tubantia weten.

De VVD-burgemeester heeft er weinig vertrouwen in dat het aantal Covid-19-diagnoses in de komende tijd afneemt. Stilzwijgend werd het risiconiveau in de regio gisteravond opgeschaald van 'ernstig' naar 'zeer ernstig', terwijl de cijfers al langer dan een week boven de grenswaarde van dit hoogste risiconiveau uitstaken.

Deze getallen liegen er niet om. De Twentse gemeente Tubbergen is op dit moment de felste coronahaard van Nederland, maar overal in de regio is het aantal besmettingen tot ver boven de veilige waardes gestegen. Ook Wierden en Oldenzaal zitten bij de landelijke coronahotspots.

Stille kerst in het oosten

Gerritsen wil nu snel op de rem trappen en heeft vervelend nieuws voor de Tukkers. "Wie iets in de kerstperiode gepland heeft, houd er rekening mee dat het niet doorgaat." Aankomende maandag komen de vertegenwoordigers van alle veiligheidsregio's samen om over de coronacrisis te pleiten.

Vanuit Twente zal aangestuurd worden op een totale lock-down. De burgemeester van Almelo voegde hieraan toe dat hij hier niet alleen in staat. Ook de voorzitters van andere veiligheidsregio's zouden de totale lockdown-lijn willen volgen.

Het is niet bekend of zulke ingrijpende lockdownmaatregelen per veiligheidsregio of landelijk doorgevoerd kunnen worden. Dit is - en blijft - in Nederland nog altijd een beetje wazig.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: