NieuwNieuws

Algemeen

PODCAST - Het NieuwNieuws van 22 oktober

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws! 

Met vandaag vlees nog altijd erg geliefd onder de Nederlanders, Nederland krijgt zeven grote snelteststraten bemand door militairen, aantal coronabesmettingen boven de 9.000 en wachtwoord van de Twitteraccount van Trump blijkt maga2020!

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder: 

Transcript

De Nederlandse ethische hacker Victor Gevers claimt dat hij toegang kreeg tot Trumps Twitter-account door enkele simpele wachtwoorden te proberen. Uiteindelijk was het wachtwoord 'maga2020!' de correcte om binnen te dringen, zo vertelt hij in Vrij Nederland. Ook zou de machtigste Twitteraar van de wereld geen tweetrapsverificatie hebben ingesteld op het account.  Ondanks dat hij toegang had tot het account heeft Gevers geen Tweets namens de Amerikaanse president gestuurd en ook niet zijn privéberichten gelezen. 

Al claimt hij dat hij dat wel had kunnen doen. De hacker heeft via-via contact gekregen met de United States Secret Service en het lek gemeld. Het is overigens niet de eerste keer dat Gevers het account van Trump binnendringt, want dat lukte in 2016 ook al. Destijds was het wachtwoord 'yourefired', naar aanleiding van de slogan van zijn programma The Apprentice. Wachtwoorden blijven voor sommige ouderen een lastig gegeven, je moet het maar wel kunnen onthouden. Een kleine tip, met het wachtwoord 1234 zit je altijd goed. 

Er zijn steeds meer vleesvervangers op de markt en natuurlijk weten we allemaal dat het behoorlijk belastend is voor het milieu. Toch houden wij Nederlanders nog steeds erg veel van een karbonaadje en een slavinkie. We aten in 2019 meer vlees dan het jaar daarvoor, dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Dood Dier, uh, Wakker dier. Gemiddeld at de Nederlander 39 kilo vlees in 2019 en dat is een paar gram meer dan het jaar ervoor.

Vooral kip is in trek, de Nederlanders eten gezamenlijk 200 miljoen kippen. Wakker Dier is erg ontevreden over het gedrag van hun landgenoten. "Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, onze gezondheid. En niet in de laatste plaats de dieren zelf. Een uiterst zorgelijke ontwikkeling", aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Johan Vlemmix doet mee aan First Dates

Toch maar even over corona, omdat het niet zo goed gaat. We zijn de grens van 9000 besmettingen gepasseerd. 9283 mensen kregen een positieve neusswap en dat is een dagrecord. Of een volledige lockdown eraan zit te komen is nog niet bekend, maar Twente neemt alvast het voortouw. Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo ziet maar een oplossing om het tij te keren. "Bereid je voor op een stille decembermaand", laat hij aan Tubantia weten. 

Deze getallen liegen er niet om. De Twentse gemeente Tubbergen is op dit moment de felste coronahaard van Nederland, maar overal in de regio is het aantal besmettingen tot ver boven de veilige waardes gestegen. Overigens krijgen we binnenkort zeven grote snelteststraten, wat enorm handig is, want dan hoef je je niet meer dagenlang op te sluiten in een kartonnen doos alvorens je de uitslag krijgt. 

Trumps advocaat en voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani is in een lastige situatie gebracht door de nieuwste Borat-film van Sacha Baron Cohen. Daarin is te zien hoe hij een interview heeft met de zogenaamd minderjarige dochter van Borat en daarna met haar naar een hotelkamer gaat. Natuurlijk waren er verborgen camera’s aanwezig en op een gegeven moment leunt Giuliani achterover op het bed. Op het moment dat hij zijn hand in zijn broek steekt komt Borat binnen en schreeuwt: "Ze is 15! Ze is te oud voor jou." 

Strafbaar is het allemaal niet, de actrice die de 15-jarige meid speelt is 24 jaar oud, bovendien nodigde ze hem zelf uit in de hotelkamer. De kijker denkt hier hoogstwaarschijnlijk anders over. 

Politiek

Video - Coalitie blokkeert debat over uitslag verkiezingen, oppositie woest

Lees verder

Video - Sander Schimmelpenninck gecanceld door Vandaag Inside

Glamorama

Columnist teleurgesteld: 'Je mag ook niks meer zeggen in dit land!'

Lees verder

OM: Extinction Rebellion is niet vreedzaam

Algemeen

Extreemlinkse actiegroep 'neemt gevaar voor derden voor lief'

Lees verder

Gasprijswatch: prijs daalt flink dankzij zachte winter

Algemeen

Nog niet direct voelbaar in de portemonnee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

iPhones worden strikt verboden rondom herverkiezing Poetin

Lees verder

'Fan' FC Groningen opgepakt voor slaan Jetro Willems, verdediger doet aangifte

Lees verder

Acteur Peter Hardy (66) omgekomen op strand, vermoedelijk bij snorkelincident

Lees verder

Verdwenen radioactieve cilinder in Thailand na 10 dagen eindelijk terecht

Lees verder

Voor fatale botsing reed voetballer Rai Vloet 203 km/u, OM eist 3,5 jaar cel

Lees verder

Catch Me If You Can-meesteroplichter hield ook jou voor het lapje

Lees verder

TikTok-moeder (30) overlijdt ineens na maandenlange klachten, laat twee zoontjes na

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Twee mannetjesmuizen krijgen samen kleintjes, wat betekent dit voor mensen?

Lees verder

Driekleur mag weer fier wapperen in Rood-Wit-Blauw, vinden boerenactiegroepen

Lees verder

VVD té 'liberaal' op auteursrecht: spotje schiet fotografen in verkeerde keelgat

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: