NieuwNieuws

Binnenland

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Wat de Telegraaf en NH-Nieuws ook beweren, gewoon niet doen joh.

Arts-microbioloog Wim Ang was gisteravond op visite bij NH De Corona Peiling om de prangende vragen van treurbuisturend Noord-Holland te beantwoorden. Een van deze vragen luidde: "Kan een mondkapje in de magnetron?". Ang zei van wel. Hij gaf er zelfs volledige standen en minuten bij. Maar eigenlijk moet je het NOOIT doen. Is dom.

Ang kwam zelf ook al met een disclaimer: "Pas op dat je mondkapje niet in de fik vliegt", want dat moet je natuurlijk niet hebben. Dus mocht je je mondkapje in de magnetron doen, blijf er dan voor het deurtje turen. Ofzo. Begint er iets te roken? Dan moet je het apparaat uitzetten. Want dan is de kans groot dat de boel binnen niet afzienbare tijd in de hens vliegt

Mocht je door dit gênante keukenongelukje brandwonden oplopen, ga er dan niet blind vanuit dat je in het ziekenhuis snel geholpen kan worden. Dit is niet omdat de aldaar werkzame zorgkanjers jou een sukkelloser vinden, maar ze hebben het vrij druk met andere patiënten die zichzelf niet in de hens hebben gestoken. Weet je hoe je dit voorkomt? Helemaal niet doen.

Was jij je ondergoed in de magnetron?

Is er nog onderscheid tussen wegwerpmondkapjes en de herbruikbare types? Nee. Geloof ook de Telegraaf niet. Mocht je geen wasmachine hebben dan kan je dat ding beter vijf minuten in een waterkoker donderen of nooit meer buiten komen. Maar eigenlijk is dit ook niet helemaal de bedoeling.

Dus als je niet van plan bent om mondkapjes te wassen, gebruik dan wegwerpexemplaren. Dat het woord 'wegwerp' er in zit, betekent trouwens niet dat je ze zomaar op straat kan gooien. Schijnen ze van in de fik te vliegen. Hoe? Geen idee. Maar pleur ze in de afvalbak en 'was' ze niet in de magnetron.

Hoe moet je mondkapjes wel behandelen? Daar had het Rode Kruis van Vlaanderen een mooie metafoor in. Behandel de lapjes als een onderbroek, maar dan wel een hele gore die op 60 graden gewassen moet worden. En was jij je ondergoed met remsporen in een waterkoker of magnetron? Nou dan.

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: