Veluwse vleeschefs bakken hamburger van 200 kilo
Last van stevige trek? Kom dan naar Garderen.
Nico en Patrick Mauw van slagerij Van Engelen in het Gelderse Garderen hebben het voor elkaar gebokst om een hamburger van maar liefst 200 kg zwaar in elkaar te flansen. Nee, deze broers deden dit niet uit verveling maar voor het goede doel, het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Tegen Omroep Gelderland vertelt Nico dat het allemaal wat uit de hand is gelopen met hun reuzenburger die bestaat uit meerdere vleesschijven van meer dan een meter doorsnee. Het oorspronkelijke plan was een Amerikaans medium-exemplaar van 120kg maken, maar dit is niet gelukt.
Want het eindproduct is bijna dubbel zo zwaar. Mocht er iemand honger hebben, dan weet je waar je zijn moet. De broers zijn op zoek naar eetgasten met stevige trek om het 200kiloknaller ook op te komen peuzelen.
Luchtige weekendsnack
Honger gekregen van dit verhaal? Dat komt mooi uit. De slagerij was zo vriendelijk om hun recept te delen aan de regio-omroep. Dit heb je nodig om zo'n bakbeest te bouwen.
120 kilo vlees
50 kilo brood
6 tot 8 liter cheddarkaas
6 liter saus
20 à 30 kroppen sla
60 vleestomaten
10 kilo mager gerookte spek
Heel veel augurken en komkommer
Genoeg voor het Guiness Book of Records is het allemaal bij lange na niet. De grootste hamburger ooit was met 1.164kg bijna tienmaal zo zwaar. Maar daarvan ging de opbrengst niet naar zieke kindertjes.