NieuwNieuws

Binnenland

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 23 oktober

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws!

Met vandaag: een man die het meest veelzijdige stukje vlees kip wel erg ruim interpreteert, een overwinning voor vleesvervangers in de Europese Unie en dingen die je niet moet doen met mondkapjes.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Joe Biden en Donald Trump stonden vannacht tegenover elkaar in het tweede en laatste debat voor de verkiezingen. Wat opviel was dat het er veel beschaafder aan toe ging dan in het eerste debat. Nu lag de lat niet heel erg hoog, want na die shitshow kon het niveau alleen maar stijgen. 

Ditmaal werd de ene kandidaat gemute als de andere aan het woord was. Met de beschaving kwam ook de inhoud terug en er werd vooral gesproken over de belastingaangifte van de beide heren, Black Lives Matter en de drie C’s: COVID, corruptie en China. Overigens heeft het voor een groot deel van het electoraat niet uitgemaakt, 40 miljoen Amerikanen al gestemd en dat is ongeveer een derde van het totaal aantal stemmen dat in 2016 is uitgebracht. 

Het Europees Parlement heeft gestemd over een voorstel dat beoogde te regelen dat termen als burger, worst en steak alleen zijn toegestaan voor vleesproducten. Het voorstel is verworpen en daarmee is definitief bepaald dat vegetarische producten vlezige namen mogen hebben. 

De Vegetarische Slager zegt via twitter verheugd te zijn met de term uit-steak-end, snap je hem? Ennnuuuh, het CDA is blinder blij. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik maakt gehakt van de uitspraak: vlees is vlees en zuivel is zuivel. Gelukkig hebben wij een audiofragment  kunnen bemachtigen van de uitspraak vanuit het Europees Parlement.

Een Britse man is deze week veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij ontving deze straf voor het doden van 29 kippen nadat of doordat hij er geslachtsgemeenschap mee had gehad. In eerste instantie verbood de rechter hem ook om in de rest van zijn leven nog dieren te houden, maar die kwam daar later op terug. 

De opmerkelijke hobby van de man werd uitgeoefend in zijn kelder, waar hij zijn vrouw de kippencoïtus ook liet filmen met een GoPro. De video's werden opgeslagen onder de bestandsnaam 'family vids'.  De kippen in kwestie waren 'familiehuisdieren'. In dit geval is het wel duidelijk wat CDA’er Annie Schreijer-Pierik zei: vlees is vlees en zuivel is zuivel. De man had zijn lul beter in een pak melk kunnen steken. 

Een belangrijke mededeling voor mensen uit Noord-Holland. Tijdens het programma NH De Corona Peiling was Arts-microbioloog Wim Ang te gast, om prangende vragen van kijkers te beantwoorden. Eén van de vragen was: "Kan een mondkapje in de magnetron?" De deskundige zei van wel en gaf er zelfs standen en minuten bij. Dit moet je nooit doen en in zelfs erg dom! De dokter zei zelf al dat je moet oppassen dat het mondkapje niet in de fik vliegt! Niet doen! 

Maar echt niet, want als je straks brandwonden oploopt moet je niet raar staan kijken dat je niet zo snel geholpen wordt. Niet omdat de helden van de zorg je een loser vinden (maar eigenlijk toch wel), maar omdat ze het vooral erg druk hebben met patiënten die zichzelf niet in de hens hebben gestoken. Hoe je je mondkapje wel moet behandelen. In Vlaanderen hebben ze een mooie metafoor, behandel je mondmasker zoals je onderbroek. Heet wassen, niet uitlenen en als er gaten in zitten, weg ermee. 

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Buitenland

Autoriteiten waarschuwen voor "extreem gevaar"

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

TeamNL verliest tweede atleet aan corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: