NieuwNieuws

Binnenland

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 23 oktober

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws!

Met vandaag: een man die het meest veelzijdige stukje vlees kip wel erg ruim interpreteert, een overwinning voor vleesvervangers in de Europese Unie en dingen die je niet moet doen met mondkapjes.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Joe Biden en Donald Trump stonden vannacht tegenover elkaar in het tweede en laatste debat voor de verkiezingen. Wat opviel was dat het er veel beschaafder aan toe ging dan in het eerste debat. Nu lag de lat niet heel erg hoog, want na die shitshow kon het niveau alleen maar stijgen. 

Ditmaal werd de ene kandidaat gemute als de andere aan het woord was. Met de beschaving kwam ook de inhoud terug en er werd vooral gesproken over de belastingaangifte van de beide heren, Black Lives Matter en de drie C’s: COVID, corruptie en China. Overigens heeft het voor een groot deel van het electoraat niet uitgemaakt, 40 miljoen Amerikanen al gestemd en dat is ongeveer een derde van het totaal aantal stemmen dat in 2016 is uitgebracht. 

Het Europees Parlement heeft gestemd over een voorstel dat beoogde te regelen dat termen als burger, worst en steak alleen zijn toegestaan voor vleesproducten. Het voorstel is verworpen en daarmee is definitief bepaald dat vegetarische producten vlezige namen mogen hebben. 

De Vegetarische Slager zegt via twitter verheugd te zijn met de term uit-steak-end, snap je hem? Ennnuuuh, het CDA is blinder blij. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik maakt gehakt van de uitspraak: vlees is vlees en zuivel is zuivel. Gelukkig hebben wij een audiofragment  kunnen bemachtigen van de uitspraak vanuit het Europees Parlement.

Een Britse man is deze week veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij ontving deze straf voor het doden van 29 kippen nadat of doordat hij er geslachtsgemeenschap mee had gehad. In eerste instantie verbood de rechter hem ook om in de rest van zijn leven nog dieren te houden, maar die kwam daar later op terug. 

De opmerkelijke hobby van de man werd uitgeoefend in zijn kelder, waar hij zijn vrouw de kippencoïtus ook liet filmen met een GoPro. De video's werden opgeslagen onder de bestandsnaam 'family vids'.  De kippen in kwestie waren 'familiehuisdieren'. In dit geval is het wel duidelijk wat CDA’er Annie Schreijer-Pierik zei: vlees is vlees en zuivel is zuivel. De man had zijn lul beter in een pak melk kunnen steken. 

Een belangrijke mededeling voor mensen uit Noord-Holland. Tijdens het programma NH De Corona Peiling was Arts-microbioloog Wim Ang te gast, om prangende vragen van kijkers te beantwoorden. Eén van de vragen was: "Kan een mondkapje in de magnetron?" De deskundige zei van wel en gaf er zelfs standen en minuten bij. Dit moet je nooit doen en in zelfs erg dom! De dokter zei zelf al dat je moet oppassen dat het mondkapje niet in de fik vliegt! Niet doen! 

Maar echt niet, want als je straks brandwonden oploopt moet je niet raar staan kijken dat je niet zo snel geholpen wordt. Niet omdat de helden van de zorg je een loser vinden (maar eigenlijk toch wel), maar omdat ze het vooral erg druk hebben met patiënten die zichzelf niet in de hens hebben gestoken. Hoe je je mondkapje wel moet behandelen. In Vlaanderen hebben ze een mooie metafoor, behandel je mondmasker zoals je onderbroek. Heet wassen, niet uitlenen en als er gaten in zitten, weg ermee. 

Bank of England is 50 miljard pond aan biljetten 'kwijt'

Niet Doodchecken

De centrale bank hield onvoldoende toezicht op het contante betaalverkeer

Lees verder

Verstappen ook in tweede training achter Russell geëindigd

Sport

Solide tweede plek, Russell weer snelste

Lees verder

Geen uitzondering voor oudejaarsconference Youp

Binnenland

Ook Youp van 't Hek moet zich aan de coronaregels houden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Jongerenpartij ROOD beschuldigt SP van Stasi-praktijken

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 4 december

Lees verder

Thierry Baudet wint ledenreferendum Forum voor Democratie

Lees verder

VIDEO - Wie herkent deze piepjonge drankdieven in Tilburg?

Lees verder

RTL-baas Peter van der Vorst is Frank en Rogier-soap kotsbeu

Lees verder

VIDEO - Zo overleefde Romain Grosjean de vurige horrorcrash

Lees verder

Politiefietsendief probeert buit te verkopen aan agent

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

WTF? Geen mens, maar vogels verminken schaap

Lees verder

Drie jongens stelen 284 blikjes Red Bull

Lees verder

Gezin vindt verdwaalde koala in de kerstboom

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: