NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 24 oktober

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws!

Met vandaag: Kelderman keldert van zijn roze wolk, vandalen tuigen een coronateststraat af en de danseres die model stond voor sneeuwwitje is overleden. 

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

De Nederlandse wielrenner Wilco Kelderman heeft vandaag in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia zijn roze leiderstrui moeten afstaan aan zijn Australische ploeggenoot Hindley. De kopman van Team Sunweb finishte als achtste, en moest ruim anderhalve minuut inleveren aan Engelsman Hart, die de rit won. De in het klassement kelderende Kelderman ziet hiermee de kans op een eindzege aan hem voorbijgaan. Hindley en Hart staan nu op exact dezelfde tijd, met Kelderman daaronder. Morgen wordt de laatste etappe gereden, die uit een vlakke tijdrit van 15 kilometer bestaat. Kenners zetten in op eindwinst voor Hart, omdat hij op papier een betere tijdrijder is.

Bij de coronateststraat van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn vanochtend verschillende vernielingen aangericht. Er zijn borden vernield en beklad met teksten als COVID = Hoax. Ook werd een verkeersregelaar uitgescholden door een voorbijganger, maar het is niet bekend of deze man bij de vandalen hoort. Ook werden mensen die zich lieten testen uitgescholden en geïntimideerd. Burgemeester Paul Depla vindt het allemaal te triest voor woorden. "Mensen moeten vooral vinden en denken wat ze willen. Maar laat die mensen daar met rust. Ze doen gewoon wat er gevraagd wordt: je laten testen bij klachten." Of er voor de vandalen een teststraat voor psychische tests wordt geopend is nog niet bekend. 

Marge Champion, de danseres die model stond voor verschillende Disney-personages is op 101-jarige leeftijd overleden. Ze werd het meest bekend van de klassieker Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Haar bewegingen en uiterlijk zijn gebruikt voor de beroemde Disney-prinses. Het was behoorlijk vernieuwend in die tijd, want dit gaf een enorm realistisch resultaat en vormde de grondslag voor het grote succes van de sprookjesvertellingen van Walt Disney. Er werd zelfs een speciale Oscar in het leven geroepen voor dit proces, bestaande uit een groot beeld en zeven kleinere. Cute. Ze speelde uiteindelijk tot haar tachtigste in verschillende musicals en variétéshows op Broadway. 

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal een derde plaats gepakt. De Mercedessen waren wederom oppermachtig en Hamilton en Bottas starten respectievelijk op de eerste en tweede plek. Vettel had misschien wel de meest teleurstellende kwalificatie, want hij kwam met zijn Ferrari niet verder dan een vijftiende plek. Zijn teamgenoot Leclerc start op de vierde plek, net achter Max. 

We sluiten deze podcast af met wat leuke kijktips voor het weekend! Natuurlijk is er veel te doen geweest rondom Borat, die Rudy Giuliani te kijk zet in zijn nieuwe film. Borat 2 is nu te zien via Prime. Voor de mensen die een abonnementje Netflix hebben staat een nieuw seizoen klaar van My Next Guest Needs No Introduction. David Letterman was natuurlijk jarenlang talkshowhost op de reguliere televisie. Nu doet hij dat werk voor Netflix en in vier nieuwe afleveringen interviewt hij Kim Kardashian, Dave Chapelle, Lizzo en Robert Downey Jr. Na de eerste aflevering en de making of gezien van Vliegende Hollanders gezien te hebben, kunnen we alleen maar zeggen: vet. De NPO zendt een achtdelige serie uit over Albert Plesman en Anthony Fokker. De hoge KLM-pief en de vliegtuigbouwer. We gaan vier afleveringen over de heren zien wanneer ze jong zijn en vier over wanneer ze al op leeftijd zijn. De casting is fantastisch - net als het acteerwerk, de mengeling tussen oude en nieuwe beelden geweldig en de sets zijn te gek. De serie wordt iedere zondagavond ergens tussen 21:15 en 21:45 uitgezonden op NPO1. Je kunt wel vooruit kijken via NPO Start.

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: