NieuwNieuws

Sport

Recordoverwinning voor Hamilton in Portugal, Max weer derde

Niemand won vaker een Grand Prix dan Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is de succesvolste Formule 1-coureur ooit nadat hij vandaag in Portugal zijn tweeënnegentigste overwinning behaalde. Hij haalt daarmee Michael Schumacher in. Achter hem eindigden Bottas en Max op het podium. Charles Leclerc tekent voor de vierde plek, en Pierre Gasly pakte op de valreep nog een indrukwekkende vijfde.

De Grand Prix begon met een paar druppels regen en een totaal gebrek aan grip voor de Mercedessen en de Red Bulls. Verstappen viel een paar plaatsen weg na een touché met Perez, Albon tuimelde verderop op het veld uit de punten en zowel Bottas als Hamilton moesten het in de openingsfase afleggen tegen een onverwacht snelle Sainz. De Spanjaard kreeg als een van de weinigen zijn zachtere banden wél op temperatuur, vond wat grip en pakte de leiding. Anderen die goed van de lijn kwamen waren Raikkonen, Norris en Leclerc, die de wegzakkende klassementsleiders in de eerste ronden tegenkwamen. Dat leidde tot een bloedstollende openingsfase waarbij het halve veld in elkaar schoof en er wonder boven wonder geen nieuwe slachtoffers vielen. 

De Mercedessen waren inmiddels weer comfortabel terug in de leiding, met Bottas voorop. De kopgroep, inclusief Max en Leclerc, reed vooruit op een middenveld van keihard concurrerende coureurs. Stroll maakte een uiterst gewaagde inhaalactie op Norris alvorens te vroeg in te sturen. Hij raakte de Brit met zijn voorvleugel waarop ze allebei de pits in moesten. Vroege leider Sainz ging ondertussen tand om tand met de dit seizoen even indrukwekkende Gasly. De teams van Racing Point, McLaren en Renault staan in het kampioenschap binnen zes punten van elkaar terwijl die eerste haar beide coureurs zag terugvallen na onhandig geduw en getrek. Tot overmaat van ramp kreeg Stroll nog een tijdstraf voor zijn gestunt naast Norris.

De wolkjes rook van blokkerende remmen vlogen de coureurs in de eerste ronde om de oren, zeker bij de mannen zonder grip. Verstappen klaagde al vroeg over een gestorven linkervoorband en ging na ruim twintig ronden als eerste van de top-3 de pits in. Hamilton klaagde ook, maar kondigde net na de stop van Max aan dik tevreden te zijn met zijn rubber. Terwijl Verstappen met nieuwe mediums zijn ronden in het niemandsland van een vierde plaats aan het doen was noteerde Hamilton de snelste raceronde op dezelfde banden als aan de start. Charles Leclerc moest ook aan een stop geloven waarop de Nederlander weer op kon schuiven naar de onderste trede van het podium - op ruime afstand van de twee kartrekkers. De Monegask maakt weer diepe indruk door zich tussen de kopteams en het competitieve middenveld te manoeuvreren, terwijl teamgenoot Vettel op datzelfde middenveld niet eens weet in te breken. Eerder in het weekend was de voormalig wereldkampioen bijzonder eerlijk over het verschil: “Hij rijdt in een andere klasse. Zelfs als ik een goede ronde rijd is hij gewoon sneller.” 

Ook Sergio Perez, de man die aan het begin van de race terugviel, maakte indruk door uiteindelijk op de zevende plaats te eindigen. Alexander Albon, de man wiens positie bij Red Buli sinds de vorige race op de Nürburgring ("ze racen me zo hard!") onder druk staat, liet weer niet het gewenste resultaat zien en eindigde zelfs nog lager van Vettel op de twaalfde plek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: