NieuwNieuws

Binnenland

Politie vreest jaarwisseling vol korte lontjes

Houdt rekening met extra agressie

De politie is bang dat ze te maken krijgen met extra veel agressie tijdens de komende jaarwisseling. Momenteel is al een recordhoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen en groeit de overlast. Tijdens Oud en Nieuw wordt dat waarschijnlijk niet veel beter.

"We hebben ervaring met het handhaven van coronaregels en met het handhaven tijdens oudjaar", vertelt Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen Politieambtenaren, in de Telegraaf. Het is alleen de combinatie van die twee onderwerpen die het een nieuwe uitdaging maken. Agenten merken nu al dat de lontjes van mensen korter worden door alle coronaregels en vrezen daarom voor meer agressie tijdens de jaarwisseling. 

Coronaregels

De grote vraag daarbij is welke coronaregels er gelden op de betreffende avond. Is de horeca alweer open en hoeveel mensen mogen er bij elkaar op bezoek? Als de maatregelen nog erg streng zijn, vermoedt de politie dat veel mensen op straat het feestje vieren. Hoewel de meeste centrale vieringen al zijn geschrapt, hoopt Verkuijlen dat gemeenten binnen de maatregelen toch iets creatiefs verzinnen, zeker voor de jeugd.

Vuurwerk

De politie is wel te spreken op het verbod op knalvuurwerk, vuurpijlen en single shots dat dit jaar ingaat. Dat was het type vuurwerk dat voornamelijk werd gebruikt bij geweld tegen hulpverleners en de politie hoopt dat dit door het verbod flink vermindert. Om dit verbod te handhaven wordt er wel nu al extra gecontroleerd op illegaal vuurwerk bij de grenzen. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: