NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 26 oktober!

Binnen een paar minuten ben jij  op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws! 

Met vandaag: nog geen nieuwe coronamaatregelen, Oreo gered tegen de Apocalyps en de politie verwacht korte lontjes tijdens oud en nieuw.  

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

In Nederland hebben we al tijden last van een vervelende invasieve exoot. Dier dat hier niet thuis hoort. De Amerikaanse Rivierkreeft hoort niet in Nederland thuis maar is er ook niet meer weg te krijgen. Bij onze zuiderburen hebben ze het nog wat zwaarder, want daar is de marmerkreeft aan het huishouden en dan in het bijzonder op een begraafplaats in Antwerpen. Deze zijn waarschijnlijk ontsnapt uit Duitsland en de autoriteiten weten niet wat ze eraan moeten doen. Wat deze beesten nog vervelender maakt dan onze eigen, of nee, die van Amerika zijnde maar hier wonende rivierkreeft. Nou, de allereerste marmerkreeft die uit de VS is meegenomen was gemuteerd en had een extra paar chromosomen. Daardoor kon ze zich zonder partner voortplanten. Dat leidde in het Duitse aquarium tot een stortvloed aan kreeften, die de eigenares maar naar de dierenwinkel bracht. Aan een dier dat zichzelf kan voortplanten is natuurlijk niets te doen. Behalve vergif naar het schijnt, maar dat is in België verboden. 

Het is officieel, morgen komt er geen persconferentie met nieuwe coronamaatregelen. Minister-president Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven morgenavond wel een korte update over het coronavirus in Nederland. Daar zal een duidelijke waarschuwing gegeven worden, als de cijfers niet beter worden dan dreigen er draconische maatregelen. Wat die maatregelen inhouden is nog niet bepaald, maar het zou bijvoorbeeld een avondklok kunnen zijn of een volledige lockdown. Dan zouden ook bioscopen, theaters, musea, dierentuinen en sportscholen hun deuren weer moeten sluiten. De huidige maatregelen werden twaalf dagen geleden van kracht en morgen moeten volgens het RIVM de eerste effecten zichtbaar worden. Kleine reden tot optimisme over het verloop van de besmettingscurve: de groei is niet langer exponentieel. Die kun je in je zak steken stomme corona. 

De kans is aanwezig dat de aarde op 2 november niet meer bestaat. Er is een astroïde op weg is naar de aarde en met een beetje pech vernietigt de ruimterots de mensheid. Dat zal wel niet gebeuren, want ja, 2020 staat niet bepaald bekend als een pechjaar, maar mocht het toch gebeuren dan worden in ieder geval de Oreo’s gered. De koekjesfabrikant heeft in Noorwegen een enorme bunker gebouwd die de snack moet beschermen tegen de meteorieteninslag. De marketingafdeling van het bedrijf werd geïnspireerd door de Global Seed Vault op de Noorse eilandengroep Svalbard. Hier worden verschillende zaden opgeslagen die zowel natuurlijke als door de mens geïnitieerde rampen moeten gaan overleven. Nu worden dus ook Oreo’s beschermd en hoe, want ze worden op een speciale manier ingepakt en kunnen tegen een temperatuur tussen de -60 graden Celsius en -185 graden Celsius. Er is ook melkpoeder opgeslagen, want melk hoort bij de ronde koekjes. 

De politie is bang dat ze te maken krijgen met extra veel agressie tijdens de komende jaarwisseling. Momenteel is al een recordhoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen en groeit de overlast. Tijdens Oud en Nieuw wordt dat waarschijnlijk niet veel beter. Het is niet alleen de combinatie corona en alcohol die het een nieuwe uitdaging maken. Agenten merken nu al dat de lontjes van mensen korter worden door alle coronaregels en vrezen daarom voor meer agressie tijdens de jaarwisseling. De grote vraag daarbij is welke coronaregels er gelden op de betreffende avond. Is de horeca alweer open en hoeveel mensen mogen er bij elkaar op bezoek? Als de maatregelen nog erg streng zijn, vermoedt de politie dat veel mensen op straat het feestje vieren. Hoewel de meeste centrale vieringen al zijn geschrapt, hoopt programmamanager Geweld tegen Politieambtenaren Ruud Verkuijlen dat gemeenten binnen de maatregelen toch iets creatiefs verzinnen, zeker voor de jeugd. Een leuke maak-je-eigen-vuurwerkbom-cursus bijvoorbeeld! Nee hoor dat laatste zei hij niet. 

De geruchtenmolen draaide heftig afgelopen weekend, want een streamingdienst zou een monsterbedrag neertellen voor de nieuwe James Bond-film: No Time To Die. Het is geen gekke gedachte, want de film ligt al een jaar al in de ijskast, maar komt maar niet uit vanwege COVID. De film zou al twee keer eerder verschijnen en dat heeft natuurlijk ook al twee keer behoorlijk wat marketingbudget gekost. Voor 600 miljoen dollar zou producent MGM geïnteresseerd zijn in een verkoop. Ze spreken dit nu tegen. "We geven geen commentaar op deze geruchten", vertelt een woordvoerder van MGM tegen Variety voordat hij doorgaat met commentaar geven op deze geruchten. "De film is niet te koop. De release van de film is uitgesteld tot april 2021 om de bioscoopervaring voor bioscoopbezoekers te behouden." 

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: