NieuwNieuws

Binnenland

Omstreden rapper ontving 2000 piek van gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam betaalde rapper slash "influencer" Insayno ruim 2.000 euro  voor zijn campagne vóór de coronamaatregelen.

Rapper Insayno ontving 2.100 euro van de gemeente Rotterdam om via zijn socialmediakanalen campagne te voeren voor het naleven van de coronamaatregelen in de stad, blijkt uit antwoord van de gemeente op vragen in de gemeenteraad. De gemeente verbrak de samenwerking met de "influencer" toen aan het licht kwam dat Insayno in het verleden de Holocaust een "lachertje" noemde "in vergelijking met de internationale slavenhandel". Daarnaast riep hij op om "een FvD'er dood te schieten". 

Insayno bleek boven alles ook nog eens een strafblad te hebben nadat hij in de Haagse wijk Schilderswijk politieagenten bekogelde met stenen. De gemeente verbrak eerder al alle samenwerking, nu is ook boven water hoeveel de rapper precies ontving van de gemeente. Burgemeester Aboutaleb van de Maasstad was volgens Rijnmond "niet op de hoogte van de eerdere uitlatingen" van de rapper omdat er "voor zulke kleine opdrachten" geen onderzoek wordt gedaan naar het verleden van iemand waarmee de gemeente in zee gaat. 

De gemeente gaat bovendien het reeds betaalde geld niet meer terugzien. "De betrokken partijen zijn betaald voor diensten die volgens afspraak geleverd zijn", aldus burgervader Aboutaleb in de Rotterdamse raad. Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerff noemt het "verbijsterend dat de gemeente Rotterdam een dergelijk weerzinwekkend figuur tot rolmodel in een publiekscampagne bombardeert". De gemeente Rotterdam heeft inmiddels alle promotionele uitlatingen van Insayno van het internet verwijderd. 

De rapper kwam recent ook negatief in het nieuws in zijn rol als "stadsdichter" van Haarlem, na commotie besloot de gemeente de samenwerking met de rapper stop te zetten. 

Hugo Borst vertelt over zijn (kleine) criminele verleden

Glamorama

Zoals een echte schrijver betaamt 

Lees verder

Virtuele hulp Alexa van Amazon spuwt antisemitische complottheorieën

Tech & Gaming

Maar had ze wijn op? 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Coronacijfers: 4499 nieuwe besmettingen, fors minder dan gisteren

Lees verder

Ster: Comeback Loeki de Leeuw bijna rond

Lees verder

33-jarige man gijzelt ambulancepersoneel in woning

Lees verder

Politie belaagd bij ontruiming coronafeest Den Haag

Lees verder

Ook vandaag winkels eerder gesloten in Rotterdam

Lees verder

FC Barcelona bereikt akkoord met spelers over verlaagd salaris

Lees verder

Nog meer stemmen voor Joe Biden na hertelling Wisconsin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man wil seksboekje verbranden, fikt bijna eigen huis af

Lees verder

Britse kat Kee Kee blijkt notoire ondergoedkleptomaan

Lees verder

Denen in de ban van 'zombienertsen' met gemuteerde corona

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: