NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Verloren hond loopt zelf 60 kilometer terug naar huis

Vindingrijke keffer was 26 dagen vermist

Een familie in het Chinese Hangzhou dacht hun trouwe viervoeter nooit meer terug te zien nadat ze het beestje per ongeluk waren verloren bij een tankstation. De verbazing was dan ook groot toen de hond Doudou een paar dagen later plots voor de deur stond. Het beestje had zelf de zestig kilometer terug naar huis gewandeld. 

Het gezin was op bezoek geweest bij familieleden op het platteland en stopte op de terugweg bij een tankstation. Ze gingen er vanuit dat Doudou de auto niet had verlaten en reden zonder zorgen verder. Pas thuis ontdekten ze dat de keffer niet langer in het voertuig zat. De volgende ochtend ging het gezin terug naar het tankstation om de natte neus te zoeken, maar de hond was al verdwenen. 

Verrassing

Dagen gingen voorbij zonder Doudou en het gezin troostte zichzelf met idee dat de hond waarschijnlijk was opgevangen door kinderen die hem hadden gevonden. Tot liefst 26 dagen later een vieze en verwaarloosde hond bij hun voor de deur verscheen. Hoewel de blaffer wel eens betere dagen had gezien, was het voor het gezin meteen duidelijk: dit is Doudou!

"Je gelooft het niet. Mijn hond was meer dan twintig dagen verdwaald en hij kwam toch terug", vertelt de enthousiaste eigenaar, meneer Qiu, aan de Qianjiang Evening News. "Afgezien van het feit dat ze een stuk magerder is, is het nog steeds dezelfde Doudou als voordat hiervoor."

Hoe de hond de zestig kilometer lange route naar huis heeft gevonden, is niet bekend. Hondenexperts noemen de terugkeer "fantastisch", maar waarschuwen andere baasjes wel om goed op hun trouwe huisdier te letten. Andere honden zouden waarschijnlijk hun weg niet teruggevonden hebben. 

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: