NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 29 oktober

Binnen een paar minuten ben jij op de hoogte van het belangrijke en opvallende nieuws! 

Met vandaag: Het regent veroordelingen! Zo werd de 21-jarige Ryan van V. veroordeeld vanwege zijn bijdrage aan de mislukte overval op René van der Gijp en was er een uitspraak in het proces rondom de verspreiding van de plasseksvideo van Patricia Paay. Gelukkig was er vandaag ook ander dierennieuws, zo is een hondje in China zestig kilometer naar huis gelopen en gaat Mark Rutte voor een vierde termijn als premier. Verder keken de medewerkers van een kringloopwinkel in Geldrop gek op toen er ineens een urn in de rekken stond, naar verluidt wel een mooi exemplaar mét inhoud. Helaas is de urn inmiddels niet meer verkrijgbaar.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de  Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

De 21-jarige Ryan van V. is veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk voor zijn bijdrage aan de mislukte overal op René van der Gijp. Ryan was de chauffeur van de drie overvallers die overigens nooit gepakt zijn. Ryan weigerde te zeggen met wie hij samenwerkte aan deze poging en een overval op een woning in Krimpen aan den IJssel op 22 mei. Het Openbaar Ministerie eiste voor zijn bijdrage aan beide avonden een celstraf van twee jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, maar dat vond de rechtbank te hoog. Omdat het bij Van der Gijp om een poging ging én omdat het op straat gebeurde en niet in zijn woning, kwam de rechter op een lagere straf uit. 

Over lagere straffen gesproken, de twee mannen die de bekende plasseksvideo van Patricia Paay hebben verspreid, komen er vanaf met voorwaardelijke straffen. Het duo werd schuldig bevonden aan belediging en auteursrechtinbreuk, maar vrijgesproken van smaad. De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een celstraf van een maand, waarvan slechts twee weken voorwaardelijk en een onvoorwaardelijke taakstraf van 80 uur. Aangezien het verspreiden van de video alweer drie jaar geleden plaatsvond, oordeelt de rechtbank dat de verdachte buiten zijn schuld onredelijk lang heeft moeten wachten op de zaak en uitspraak. Daarom kwam de rechtbank bij geheel voorwaardelijke celstraf uit. Patrica Paay deed een tijdje geleden al haar plasje over de uitspraak; zij vond de eis van het Openbaar Ministerie al te laag. "Het letterlijk kapotmaken van iemands leven en bestaan is in de ogen van justitie dus niet zo heel veel waard".

Wees niet bang, ook vandaag is er weer dierennieuws! Een familie in het Chinese Hangzhou dacht hun trouwe viervoeter nooit meer terug te zien nadat ze het beestje per ongeluk waren verloren bij een tankstation. De verbazing was dan ook groot toen de hond Doudou een paar dagen later plots voor de deur stond. Het beestje had zelf de zestig kilometer terug naar huis gewandeld. Dagen gingen voorbij zonder Doudou en het gezin troostte zichzelf met idee dat de hond waarschijnlijk was opgevangen door kinderen die hem hadden gevonden. Tot liefst 26 dagen later een vieze en verwaarloosde hond bij hun voor de deur verscheen. Hoewel de blaffer wel eens betere dagen had gezien, was het voor het gezin meteen duidelijk: dit is Doudou! Hoe de hond de zestig kilometer lange route naar huis heeft gevonden, is niet bekend. Hondenexperts noemen de terugkeer "fantastisch", maar waarschuwen andere baasjes wel om goed op hun trouwe huisdier te letten. Andere honden zouden waarschijnlijk hun weg niet teruggevonden hebben. 

Mark Rutte heeft er eens goed over nagedacht en hij is tot de conclusie gekomen dat hij na tien jaar premierschap graag nog een verkiezingsperiode door wil. Haagse bronnen melden dit aan RTL Nieuws. Het is geen grote verrassing, aangezien kroonprins carnaval Klaas Dijkhoff onlangs aankondigde uit de politiek te stappen. Bovendien staat de VVD, zoals Dijkhoff zou zeggen, keihoog in de peilingen. Rutte geniet over het algemeen het vertrouwen van het Nederlandse volk over zijn aanpak van de coronacrisis. Rutte zelf schoof de beslissing om nog vier jaar VVD-leider te zijn lange tijd voor zich uit, maar lijkt nu zijn beslissing gemaakt te hebben. Zijn aankondiging om ook komende verkiezingen boven aan de VVD-lijst te prijken, verschijnt volgens bronnen bij de VVD ergens deze week.  

Kringloopwinkel Het Goed in Geldrop kreeg deze week wel een bijzonder item afgeleverd. In eerste instantie dachten de medewerkers dat het om een mooie vaas in herfstkleuren ging, maar het bleek een urn te zijn. De gouden pot kwam met inhoud, want ook de as van een onbekend persoon is meegeleverd. De pot is dichtgeplakt en bevat een naam op met een geboortedatum en overlijdensdatum erbij. De urn staat voorlopig in het kantoor van de organisatie terwijl ze proberen uit te vinden wie de nabestaanden zijn van de bewoner van de pot. Overigens werkt as vaak nog beter dan pokon, dus misschien kan een nieuwe eigenaar blij gemaakt worden met deze prachtige vaas.

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Sport

Haas-rijder rijdt volgend weekend niet door verwondingen

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Sport

F1-organisatie oneens met Australiër 

Lees verder

Top 2000 begint dit jaar eerder

Glamorama

Meer ruimte voor albumversies van nummers

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Plannen DENK: Racistenlokkers en Zwarte Piet-verbod

Lees verder

Geen treinverkeer door ziekmelding bij ProRail

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Dader gewond bij zware plofkraak Westervoort

Lees verder

Fans boos op coronagevaarlijk diner Cardi B.

Lees verder

Prins Bernhard niet blij met Prins Bernhard-belasting

Lees verder

FvD statenfractie Utrecht splitst zich af

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

VIDEO - Varkensdarmen vliegen in het rond in Taiwanees parlement

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: