NieuwNieuws

Glamorama

Bond-legende Sean Connery overleden

1930-2020

De legendarische Schotse acteur Sean Connery is overleden. Dat meldt de BBC zaterdag. Connery werd vooral bekend door zijn rol als James Bond in de gelijknamige filmreeks. Hij vertolkte vanaf de jaren '60 zeven keer de rol van de behendige MI6-spion, waaronder in de klassiekers Dr. No, Goldfinger en Diamonds Are Forever.

Connery, afkomstig uit een Schots arbeidersgezin, stond al vroeg bekend als een harde werker. Hij verliet school op jonge leeftijd en verdiende daarna op veel manieren de kost. Hij was vrachtwagenchauffeur, badmeester en kwam als bodybuilder in de modellenwereld terecht. In 1953 werd hij derde bij een Mr. Universe-verkiezing en door zijn atletische talent kreeg hij zelfs een contract aangeboden bij voetbalclub Manchester United. Uiteindelijk besloot hij de sport te laten varen en zijn dromen na te jagen als acteur.

Voor veel generaties was hij de ultieme vertolking van agent 007. Daarnaast speelde hij ook in films als The Hunt for Red October, Indiana Jones and the Last Crusade en The Untouchables. Connery werd bekroond met een Oscar, twee Bafta's en drie Golden Globes. In 2000 werd hij door koningin Elizabeth geridderd, sindsdien droeg hij de titel 'Sir'.

Sean Connery stond bekend om zijn afkeer tegen het Hollywood-wereldje. Hij woonde niet in Los Angeles, maar had villa's in Schotland, op de Bahama's en in Griekenland, waar hij koning Willem-Alexander als buurman had.

"Ons land is in rouw om het verliezen van een van haar meest geliefde zonen" sprak de Schotse premier Nicola Sturgeon zaterdag. Sturgeon benadrukte Connery's openlijke steun voor de onafhankelijkheid van Schotland.

De acteur zou al enige tijd gezondheidsproblemen hebben gehad. Zijn familie maakte vandaag bekend dat hij is ingeslapen tijdens zijn verblijf op de Bahama's. 

Sean Connery werd 90 jaar.

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Binnenland

Zoon van god uit elkaar geknald

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Tech & Gaming

'Nationale eenheid in gevaar door sociaal medium'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Lees verder

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Dagelijkse coronacijfers: 5.214 besmettingen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man steelt lege kassa en springt in rivier om politie te ontlopen

Lees verder

Brandende accucellen Tesla vliegen door slaapkamerraam

Lees verder

Zeven Russen overlijden na drinken desinfectiemiddel op feestje

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws