NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de films en series om in je huiskamer te kijken

Naar de bioscoop is verboden

Een bioscoopje pakken zit er komende twee weken niet in, met dank aan iets van een pandemie. Gelukkig kwamen er toch al zo goed als geen toffe films op het witte doek deze week. Kortom: extra veel reden om dit weekend je eigen popcorn te poppen in de magnetron en een kratje bier te halen.

Want op de grote schermen in de openbare bioscopen verschijnt misschien weinig tofs, je thuisbioscoop is weer makkelijk te vullen met de vetste films en series. We zochten de nieuw-nieuwste releases voor je uit. Zet die koelkast maar binnen handbereik en knal die thuisbioscoop maar aan.

Concert: Prince: Let's go crazy - A Grammy salute

Naast geen filmpje kunnen kijken, is er ook al acht maanden schaarste aan grote concerten. Hier en daar werd met een minimaal publiek en anderhalve meter wat georganiseerd, maar dat is toch anders dan met heel veel mensen op een kluitje staan en bier in je nek krijgen omdat degene achter je wat te enthousiast staat mee te blèren met Liam Gallagher of Ariana Grande. Wie had ooit gedacht dat we het gevoel van koud bier in ons shirt zouden missen?

Er zijn gelukkig heel wat vette concertregistraties. Waaronder een tribute aan Prince. In januari dit jaar, toen je nog gewoon mocht meezingen en legaal een dansje kon wagen, vond Let's Go Crazy: The Grammy Salute to Prince plaats. Tijdens dat concert brachten onder andere Beck, Foo Fighters, Coldplay, St. Vincent en Usher een ode aan de ons in 2016 ontvallen muzikant. Maar het absolute hoogtepunt is toch wel de versie van Let’s Go Crazy gezongen door Bruno Mars. Je ziet ‘t zaterdagavond om 22:40 op NPO 3.

Meer muziek: Straight Outta Compton

Mocht je nog niet klaar zijn met muziek, dan hebben we meer goed nieuws. Op Videoland kijk je sinds deze week de film Straight Outta Compton uit 2015. Die gaat - je verwacht het niet - over de legendarische hiphopgroep N.W.A.. En vrees niet, het gaat hier niet om één of andere laffe adaptatie van het verhaal. De film werd geproduceerd door Ice Cube, Dr. Dre en de weduwe van Eazy-E, MC Ren en DJ Yella deden creatief consult. O’Shea Jackson Jr. speelt zijn vader Ice Cube. Ook de rest van de casting is briljant gedaan. Deze film zou verplicht kijkvoer voor iedereen moeten zijn. Ook als je he-le-maal niks met hiphop hebt. 

Smaakt het naar meer? Op Netflix kijk je Boyz n the Hood uit 1991, waarin Ice Cube de hoofdrol speelt. Deze film gaat niet over N.W.A. maar speelt zich wel af in de zwarte wijken in Los Angeles in de jaren 80.

Nieuw: The Mandelorian seizoen 2

Als Disney ergens goed in is, is het 't compleet uitmelken van een complete franchise. En dat vinden we helemaal niet erg. Vooral niet als het om Star Wars gaat. Natuurlijk tipt niks aan de eerste drie (en de tweede drie) films, maar de nieuwe reeks films en series kan ons zéker wel bekoren. Het Star Wars-universum is tenslotte gewoon een ontzettend fijn universum.

Echte fans zullen seizoen 1 al helemaal hebben gezien, maar nog even een korte recap. In The Mandelorian volgen we een eenzame premiejager die zich in de randen van het sterrenstelsel bezighoudt met zijn werk. Qua tijdlijn vindt de film plaats tussen de val van het Galactische Keizerrijk en de opkomst van de First Order. Hierin zien we ook baby Yoda. De eerste aflevering van seizoen twee staat sinds afgelopen weekend op Disney+.

Serie: neXt

Bij de series die Fox uitzendt, is het meestal te gek of he-le-maal niks. Ze scoorden met onder andere This Is Us, The Young Pope, Legion en Perpetual Grace. Series als Scandal kun je dan weer prima links laten liggen, tenzij je graag naar een overdreven versie van de serie Gossip Girl kijkt. Afgelopen donderdag ging op de zender de serie neXt in première. Voor deze serie moet je wel een beetje een sucker zijn voor het onderwerp 'AI draait door en neemt de wereld over, hoe gaat de mensheid het nu redden'. Zodra je je verstand op nul zet, is dit een onwijs lekkere scifi-serie.

Zoals gezegd gaat deze serie over een Alexa of Siri-achtige AI. Maar dan de supervariant die zichzelf blijft herschrijven en dus binnen de kortste keren duizend keer slimmer is dan de slimste mensen op aarde. De nieuwe variant heeft zichzelf aan het internet laten hangen waardoor hij met behulp van slimme apparaten de mensheid kan slopen. Aan een geesteszieke codenerd en een FBI-agente de taak om dit nieuwe bewustzijn te stoppen. Elke donderdagavond om 21:00 uur op Fox, op zaterdag dezelfde tijd kijk je de herhaling. Prima vermaak, deze serie.

Docu: Close Encouters of the Fifth Kind

Mocht je zin hebben om even vol Janet Ossebaard te gaan, dan is raden we je de docu Close Encounters of the Fifth Kind aan. Prime is vol op de conspiracy bandwagon gesprongen. Dr. Greer heeft zijn medische carrière opgegeven om op zoek te gaan naar wat de overheid nou eigenlijk voor ons probeert te verbergen als het om aliens gaat. Pak je complotbingo er maar bij, het gaat van 'overheid zaait angst want wereldheerschappij' tot 'de elite', 'de media', 'Hollywood', 'een andere macht' en nog meer van zulks. En ja, 'het staat op YouTube' kun je ook afstrepen. Interessant. Heel interessant.

Dr. Greer is in de docu druk bezig met namedroppen van mensen die vervolgens niet aan het woord komen en alles wordt net even te moeilijk verwoord zodat sommige kijkers zullen denken 'dan moet het inderdaad wel waar zijn'. Een lekkere conspiracy cocktail, dus. Twee uur en tien minuten genieten. Overigens mis je er niks aan als je 'm overslaat.

Goed, nu we de complotwappies weer kapot hebben geschreven en onze zak geld van Soros voor komende week weer verzekerd is, kunnen we weer door.

Film: Little Women

Om af te sluiten een film uit een compleet ander genre. Want, dacht Netflix, als Prime films rechtstreeks vanuit de bios op de streamingsdienst kan krijgen, kunnen wij het ook. Dus kochten ze Little Women aan, de versie die in maart nog op het witte doek te zien was. De film is gebaseerd op het boek van Louisa May Alcott uit 1868 en heeft een topcast. Onder andere Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Meryl streep vertolken personages.

Little Women speelt in Massachusetts tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1860. Het verhaal gaat over vier zussen die elk hun eigen weg proberen te vinden. De één wil schrijfster worden, de ander kunstenares maar eigenlijk is het gewoon de bedoeling dat ze trouwen en een rits kinderen baren. Een typische coming-of-age film maar dan met humor. 

De literaire klassieker waarop de film is gebaseerd wordt vaak gezien als feministisch statement. Haar uitgever wilde dat ze wat vaker over dit soort onderwerpen zou schrijven, dat werd tenminste een beetje verkocht. De schrijfster zelf was overigens niet blij dat ze dit soort boeken schreef, ze was meer van de gotische romans. Je hoeft dus geen ingewikkeld, moeilijk, gezapig en zoetsappige film te verwachten. Nou goed, misschien een beetje. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: