NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 6 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten! 

Met vandaag in onze podcast: het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD, Joe Bidens race naar het Witte Huis en een wel hele skeere Hollandse actie.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Een hoger minimumloon, een sterkere publieke sector, meer belasting voor grote bedrijven, minder voor MKB, een hoger begrotingstekort en aanpakken scheefwonen. De PvdA heeft zijn verkiezingsprogr.... Wacht. He? Oke. De VVD heeft zijn concept partijprogramma naar buiten gebracht en het lijkt erop dat de partij een rukje naar links maakt. Naast bovenstaande constateert de partij dat mensen met een modaal inkomen amper een huurhuis in de vrije sector kunnen veroorloven, dat het salaris van voetvolk in het bedrijfsleven achterblijft bij salarissen in de top en dat flexwerkers te weinig bescherming genieten. Tja, hoe zou dat nu komen hè? 

De VVD wil nu onwenselijke fiscale constructies aan gaan pakken. Daarnaast staat de regeringspartij open voor internationale afspraken om een minimumniveau aan belastingen voor grote bedrijven te bewerkstelligen. Het geld dat vrijkomt moet worden gebruikt voor lastenverlichting voor middeninkomens. Top!

Wat zijn Hollanders lekker zuinig he! Een man heeft tot de Hoge Raad geprocedeerd om 0,85 eurocent aan teveel betaalde gemeentebelasting terug te krijgen. Het begon allemaal, zo schrijft de Telegraaf, in 2015, toen de inwoner van Eindhoven een aanslag voor zijn gemeentelijke belastingen ontving. Omdat hij zijn heffing te laat betaalde en de gemeente hem geen uitstel van betaling gaf, moest de man 4% invorderingsrente betalen. In 2017 schrijft de gemeente hem opnieuw een brief, waarin de gemeente toegeeft dat de rente verkeerd berekend was en toezegt dat de man 31,15 euro teruggestort krijgt. Als de man juridisch advies vraagt, blijkt echter dat de rente verkeerd berekend is en het getal, in ieder geval, naar boven afgerond had moeten worden.

Dat gaat dus om een verschil van 0,85 eurocent. Hij stapte vervolgens naar de rechter, die hem ongelijk gaf. Hij stapte naar het hof, maar die uitspraak was niet naar wens voor de man. Vervolgens gaat hij in cassatie bij de Hoge Raad. De Raad heeft blijkbaar echter weinig zin in deze zaak en verwerpt zijn verzoek. Wel ontvangt de man een juridische vergoeding van 525 euro voor de gemaakte juridische kosten, samen met zijn juridische expert. Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen. Tijdverspilling niet overigens.

Joe Biden is weer een heel klein stapje dichter bij het Witte Huis, want hij is in de tussenstand in de
staat Georgia concurrent Donald Trump voorbij gegaan. De democraat stond lange tijd achter in deze staat, maar liep rap in toen werd begonnen met het tellen van de stemmen die per post zijn binnengekomen.

Inmiddels pakt Biden de voorsprong in vier staten (Georgia, Arizona, Pennsylvania en Nevada) waar nog geen beslissing is gevallen. De democraat heeft slechts twee van deze staten nodig om voldoende kiesmannen te krijgen voor het Witte Huis. De kans is groot dat hij de voorsprong in deze staten behoudt, omdat er momenteel vooral poststemmen worden geteld en democraten aanzienlijk vaker via de post hebben gestemd dan republikeinen.

Dat wil overigens niet zeggen dat we binnenkort een definitief antwoord krijgen, want Georgia krijgt waarschijnlijk een hertelling. Daarvoor moet het stemmenverschil tussen beide kandidaten kleiner zijn dan een half procent en momenteel is het verschil slechts 0,02 procent.

Dierennieuws! Het Friese dorpje Buitenpost houdt slapeloze nachten over aan de nieuwe "beestenweide" van de Stichting Buitenweide in het dorp, dat tal van dieren opvangt dat geen huis meer heeft. Sinds een aantal dagen heeft de stichting een nieuwe beestenweide in de open buitenlucht, en nieuwe bewoners: een aantal hanen. En die "terrorhanen" houden het dorpje flink bezig, aldus Omrop Fryslan. Verschillende inwoners van het dorp hebben middels anonieme klachten hun grieven geuit. Omdat de stichting pas in dialoog wilde gaan met mensen die zich niet schuilhouden achter een alias, begonnen de klagers te dreigen met een klachtenprocedure via de gemeente en provincie. Ook het Dorpsbelang spreekt zich uit in de kwestie. De Buitenweide heeft inmiddels een andere plek gevonden voor de hanen om de sfeer in het dorp niet te verzieken. Een woordvoerder van de stichting laat - gelukkig - wel weten dat de hanen niet in de pan terecht zullen eindigen, maar dat er een fijn plekje voor hen gevonden zal worden.

Krijg altijd trek van dit soort verhalen.

Een hoger landelijke minimumloon is een stap dichterbij gekomen. Nadat de linkse partijen PvdA, GroenLinks en SP al eerder de handen ineen hadden geslagen voor een hoger minimumloon van 14,00 euro per uur, lijkt nu de VVD ook overstag. D66 spreekt zich in haar verkiezingsprogramma ook uit voor een hoger minimumloon. Dit zou, samen met PvdA, GroenLinks en de SP, zeer waarschijnlijk een meerderheid in de Tweede Kamer opleveren, waardoor de droom van de linkse partijen werkelijkheid kan worden. In het verkiezingsprogramma noemen D66 en CDA een stijging van 10 procent voor het minimumloon, dat onder het idee van 14 euro per uur uit zou komen. De VVD noemt uiteraard geen concrete bedragen.

Pizzeria's in Lelystad lijken weer rustig te kunnen slapen. De politie heeft een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Hij wordt verdacht van het overvallen van in ieder geval één, maar mogelijk drie pizzeria's in de afgelopen week. Het overvallen van een New York Pizza in Lelystad gisteravond was voor de politie aanleiding om eens flink werk te maken van het opsporen van de schrik van het Lelystadse pizza-wezen. Het personeel werd met een steekwapen bedreigd, maar bleef wel ongedeerd. Het getroffen personeel is wel flink geschrokken. Dat meldt De Stentor. Het was al de tweede keer deze week dat de New York Pizza aan de Neringweg slachtoffer werd van een overval. Na de eerste overval werd er wel een verdachte opgepakt, maar deze bleek vrij van alle blaam.

Later gisteravond werd de pizzapenoza helemaal compleet toen er wederom flink wat wisselgeld werd buitgemaakt in een Domino's aan de Weversstraat. De verdachte vluchtte toen te voet. De politie geeft aan dat de aangehouden verdachte mogelijk ook betrokken is bij deze overval en die van eerder deze week, maar dat is nog niet helemaal zeker. Getuigen worden daarom opgeroepen om zich te melden.

Man bestelt biertje in bar, geeft fooi van 3000 dollar

Niet Doodchecken

Wil restaurant door nieuwe lockdown heen helpen

Lees verder

Winkeldief bedreigt personeel met naald

Niet Doodchecken

Personeel vroeg vriendelijk te betalen voor boodschappen

Lees verder

Acht minderjarige Zeeuwse pedojagers aangehouden

Binnenland

Worden verdacht van mishandeling in Goes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

China schiet 6G-satelliet de ruimte in

Lees verder

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Lees verder

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Canada waarschuwt voor likkende elanden

Lees verder

Man steelt lege kassa en springt in rivier om politie te ontlopen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws