NieuwNieuws

Binnenland

Ganzen vallen uit de lucht, pluimvee geruimd

Vogelgriep afgelopen tijd vastgesteld op meerdere plaatsen

De vogelgriep grijpt om zich heen in Nederland. Gisteren werd in Gelderland een pluimveebedrijf geruimd, en in het noorden van het land lijkt het virus vooral wilde vogels te treffen. Vorige week werd de vogelgriep al bij een ander bedrijf in Gelderland vastgesteld.

Het bedrijf in het Gelderse Puiflijk ligt in een straal van drie kilometer van het bedrijf in Altforst dat vorige week geruimd moest worden, zo schrijft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNW) in een persbericht

Minister Carola Schouten heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven in de regio afgekondigd. Dit verbod geldt voor alle bedrijven in een zone van tien kilometer rondom het bedrijf in Puiflijk. Vanwege de ontdekking van een besmetting bij twee knobbelzwanen werd er twee weken geleden al een landelijke ophokplicht afgekondigd. 

Afblijven!

De aangetroffen variant van de vogelgriep is voor mensen besmettelijk. Er wordt dus dringend verzocht om wilde dode vogels niet met de handen aan te raken. Wanneer dit wel gebeurt zou het virus kunnen overspringen op de mens.

Ook wilde vogels

Niet alleen pluimvee wordt getroffen, ook vooral wilde vogels raken besmet. Zo werd het virus de afgelopen dagen vastgesteld in de kop van Noord-Holland en Friesland. Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland waarschuwt dat het virus mogelijk ook in de buurt van Amstelveen is vastgesteld.

De dierenambulance waarschuwt dat er afgelopen weekend in die regio vlak na elkaar vijf ganzen uit de lucht vielen. Bij deze ganzen werden symptomen vastgesteld die overeenkomen met het ziektebeeld van het vogelgriepvirus.  Zo hadden bijna alle ganzen een trillende nek. "Dat lijkt het ziektebeeld te zijn, een soort parkinson in de nek," aldus de dierenambulance tegen AT5.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: