NieuwNieuws

Buitenland

Verkiezingen VS: Joe Biden loopt steeds verder uit op Trump

Biden in toespraak: we gaan dit winnen

Het is inmiddels de vierde dag na het openen van de stembussen in de Verenigde Staten, maar een officiële uitslag is er nog altijd niet. Volgens veel Amerikaanse media staat democraat Joe Biden op 253 kiesmannen, 17 kiesmannen verwijderd van de 270 die nodig zijn om te winnen. Met een paar staten waar nog stemmen geteld worden ziet het er naar uit dat Biden de overwinning uiteindelijk binnensleept.

Biden loopt uit op Trump in vier van de zes staten waar nog geteld wordt. In Georgia, waar Trump tot gisteren nog aan kop ging, is de voorsprong van Biden inmiddels opgelopen naar 7.000 stemmen. Ook in Pennsylvania, de grootste nog onbesliste staat, leidt Biden sinds gisteren in de voorlopige tussenstand. Het verschil tussen Trump en Biden in Pennsylvania is inmiddels bijna 30.000 stemmen. Het is onbekend hoeveel stemmen daar nog geteld moeten worden.

In een korte toespraak sprak Joe Biden vannacht zijn vertrouwen uit over de uitslag. "Er is nog geen definitieve uitslag, maar we gaan winnen". Ondertussen benadrukte president Trump via Twitter dat Biden de overwinning nog niet mag opeisen, iets wat Trump de afgelopen dagen herhaaldelijk zelf deed.

Fraude

Het is onduidelijk of Trump de uitslag meteen zal accepteren wanneer de media Biden als officiële winnaar verklaren. In meerdere toespraken betichtte hij de nog tellende staten van fraude. Volgens hem worden bij de stemmen die per post zijn binnengekomen ook 'illegale' stemmen meegeteld. De persconferentie waarin hij dit beweerde werd door veel nieuwszenders afgekapt vanwege het ontbreken van bewijs voor de beweringen.

In een paar staten lijkt de uitslag te worden bepaald met de kleinst mogelijke verschillen, soms van slechts een paar duizend stemmen. Het campagneteam van Trump is bezig met een inzamelingsactie om hertellingen aan te vragen. Zodoende zal het waarschijnlijk allemaal nóg langer duren voor bekend is wie de nieuwe president zal worden.

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: