NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 7 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten!

Met vandaag onder andere: wederom een daling in het aantal coronabesmettingen, Joe Biden die door CNN, Fox en persbureau AP is uitgeroepen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten, en een aantal kijktips om het weekend (en de weekenden daarna) door te komen.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

"Georgia heeft een totaal van 3.7 miljoen inwoners. Desondanks komen er 5 miljoen stemmen binnen. Zijn democratische stemmers zo vruchtbaar dat ze tijdens het stemproces bevallen van kiesgerechtigden", tweette oud- PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel vandaag. Hij doelt hiermee op de (nog) onbesliste Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wat van Bemmel tweet klinkt verdacht, toch? Zeker. Als het zou kloppen wat hij zegt, tenminste. Van Bemmel haalt namelijk (bewust of onbewust) het Oost-Europese land Georgië en de Amerikaanse staat Georgia door elkaar. Oeps! CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wijst van Bemmel terecht. "Georgië (het land, voormalige Sovjet Republiek) heeft 3,7 miljoen inwoners.) De staat Georgia heeft er ongeveer 10 miljoen. Waarvan er kennelijk ongeveer 5 miljoen gestemd hebben", zegt hij. Wij vermoeden dat de tweet van meneer van Bemmel grappig bedoeld is, maar hebben hier nog geen harde bewijzen voor. Bemmel heeft 12.161 inwoners.

Rond 10:00 vanochtend zijn in Nederland 6689 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld ten opzichte van gister. Dat maakte het RIVM zaterdag bekend. Het zijn 578 minder nieuwe besmettingen dan gister werden gemeld. De afgelopen dagen daalt het besmettingscijfer met de dag. In Nederlandse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur 248 mensen met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, stelt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In tegenstelling tot het aantal nieuwe besmettingen is dit getal opnieuw gestegen ten opzichte van de dag ervoor. Tussen vrijdag en zaterdag waren er 68 nieuwe opnames meer dan tussen donderdag en vrijdag. Ook het aantal nieuwe IC-opnames ligt hoger. Er zijn vandaag 37 nieuwe patiënten opgenomen op de Intensive Care, dat is 4 meer dan het aantal IC-opnames van gister. Toch lijkt de trend de goede kant op te gaan. Volhouden mensen.

Wat zullen ze gisterenavond gevloekt en getierd hebben Op 1, bij Op1. In de promo voor de eerste uitzending met het nieuwe vrijdagduo Paul de Leeuw en Astrid Joosten ging er iets behoorlijk mis op de schermen. Ex-presentatoren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg zullen - op hun eerste vrije vrijdagavond in maanden - vreemd hebben opgekeken, toen achter de nieuwe presentatoren ineens hun eigen namen te zien waren. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar het is toch lullig als je op je eerste werkdag de naam van je voorganger ziet op de plek waar je eigen naam had moeten staan. Joosten en de Leeuw zitten natuurlijk nog in hun proeftijd, het is onbekend of ze stappen ondernemen. 

De bioscoop mag voorlopig de komende twee weken niet meer, dus is het morgen tijd om jezelf lekker te verwennen met wat leuke content. Wij hebben een aantal tips voor je. Allereerst is het tweede seizoen van The Mandalorian begonnen op Disney Plus. Het eerste seizoen was een groot succes en dat had voor een groot deel te maken met die lieve baby Yoda, die geen Yoda is maar wel van hetzelfde ras als Yoda, waar geen naam van bekend is, daarom noemt iedereen hem Baby Yoda. Anyhoe, in dit tweede seizoen volgend we de premiejager The Mandalorian weer, terwijl hij Baby Yoda terug moet brengen naar zijn ras en dat belooft weer spectaculair te worden. 

Mocht je zin hebben om even vol Lange Frans te gaan, dan is raden we je de docu Close Encounters of the Fifth Kindaan. Prime is vol op de conspiracy bandwagon gesprongen. Dr. Greer heeft zijn medische carrière opgegeven om op zoek te gaan naar wat de overheid nou eigenlijk voor ons probeert te verbergen als het om aliens gaat. Pak je complotbingo er maar bij, het gaat van 'overheid zaait angst want wereldheerschappij' tot 'de elite', 'de media', 'Hollywood', 'een andere macht' en nog meer van zulks. En ja, 'het staat op YouTube' kun je ook afstrepen. Interessant. Heel interessant. En dus te zien op Amazon Prime.

Om af te sluiten een film uit een compleet ander genre. Want, dacht Netflix, als Prime films rechtstreeks vanuit de bios op de streamingsdienst kan krijgen, kunnen wij het ook. Dus kochten ze Little Women aan, de versie die in maart nog op het witte doek te zien was. De film is gebaseerd op het boek van Louisa May Alcott uit 1868 en heeft een topcast. Onder andere Emma Watson, Florence Pugh en Meryl Streep vertolken personages.  Little Women speelt in Massachusetts tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1860. Het verhaal gaat over vier zussen die elk hun eigen weg proberen te vinden. De één wil schrijfster worden, de ander kunstenares maar eigenlijk is het gewoon de bedoeling dat ze trouwen en een rits kinderen baren. Een typische coming-of-age film maar dan met humor.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: