NieuwNieuws

Sport

Max Verstappen: We kunnen Mercedes volgend jaar niet verslaan

Nog een jaartje net-niet

Max Verstappen rijdt dit jaar achter de Mercedessen aan en is ook niet al te positief over het volgende seizoen. In een recent interview geeft hij aan dat hij niet verwacht volgend jaar Hamilton en Bottas de baas te kunnen. "Persoonlijk denk ik niet dat we dat kunnen doen vanwege alle beperkingen die we momenteel hebben in termen van wat je aan de auto kunt ontwikkelen. Misschien zullen andere mensen in het team iets anders zeggen."

De Nederlander blijft gewoon nuchter over zijn kansen. "Van mijn kant ben ik gewoon realistisch, ik denk niet dat we dat kunnen. Dus volgend jaar wordt weer een moeilijke. Hopelijk worden we een beetje beter, maar het zal nog steeds moeilijk zijn om de Mercedes te verslaan." Daarmee lijkt Max zijn ambities voor een wereldtitel wederom een jaar uit te moeten stellen. 

Horner

Zijn baas Christian Horner deelt de analyse van Max. "We geven niet op, we blijven ons honderd procent inzetten, maar je moet ook realistisch zijn met de marge die Mercedes op dit moment heeft", concludeert de teambaas van Red Bull Racing. "De grootste reset komt als de teams de 2022-reglementen gaan interpreteren."

Voor 2022 staat er een grote regelwijzingen in de Formule 1 gepland. Motoren worden simpeler en ook de aerodynamica wordt aangepast zodat inhalen makkelijker moet worden. Deze wijzigingen stonden eigenlijk voor volgend jaar in de planning, maar zijn een jaartje doorgeschoven als gevolg van de coronacrisis. 

Leeftijd

Gelukkig kan Max dankzij zijn jonge debuut nog heel wat jaartjes mee in de Formule 1. De Nederlander rijdt ondertussen zijn zesde seizoen in de koningsklasse van de autosport, terwijl hij pas 23 jaar oud is. Hij laat zich dus niet frustreren door het feit dat de Mercedessen momenteel oppermachtig zijn. "Nee, daar ben ik niet gefrustreerd over. Ik heb veel respect voor wat ze hebben bereikt. Ik ben niet gefrustreerd over Lewis in de Mercedes. Om eerlijk te zijn, kan 90 procent van het deelnemersveld met die auto winnen. Niets tegen Lewis, hij is een geweldige coureur, maar de auto is zo dominant."

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: