NieuwNieuws

Tech & Gaming

Ultieme survivalauto: Rezvani Hercules met 6 wielen en 1.300 pk

En natuurlijk kogelwerend om 2020 te overleven

Rezvani heeft eens goed naar het verloop van 2020 gekeken en presenteert nu een auto die helemaal bij de tijdsgeest past. De Hercules is een gigantisch monster die alles aan lijkt te kunnen en dat is precies wat we nodig hebben in dit bizarre jaar.

Vierwielaandrijving is voor beginners vinden ze bij de Amerikaanse autobouwer, want ze gaan direct voor zeswielaandrijving. De enorme wielen krijgen genoeg vermogen om met zijn zessen te delen, want de topuitvoering is voorzien van een 7,0 liter V8 met supercharger die goed is voor 1.300 pk. Rezvani levert ook uitvoeringen met kleinere motoren met minder vermogen, maar laten we eerlijk zijn: bij zo'n extreem monster hoort de extreemste krachtbron. 

Kogelwerend

De auto begint als een Jeep Gladiator, maar Rezvani verandert aardig wat om het voertuig om te toveren in de Hercules. Zo wordt de pick-up verlengd naar ruim zes meter, zodat je lekker veel mee kan nemen. Voor de echter doompreppers bouwt het merk de Military Edition. Die is volledig kogelwerend en krijgt leuke gadgets zoals warmtebeeldcamera's, een rookgordijn, sirenes, knipperlichten en gasmaskers. Daarnaast kan je de deurgrepen onder stroom zetten, zodat een apocalyptische vijand niet zomaar je deur kan openen. 

Wel zo handig als Poetin vanuit zijn bunker met atoombommen gaat smijten: de auto kan tegen elektromagnetische pulsen. De daadwerkelijke explosie van een atoombom blijft wel een probleem, maar met 1.300 pk scheur je natuurlijk binnen no time naar een veilige plek. 

De prijs van al deze extreemheid begint bij 225.000 Amerikaanse dollars (191.000 euro), maar de Military Edition start pas bij 325.000 dollar (276.000 euro) en die wil je tenslotte. Dan moet je hem uiteraard nog wel even invoeren en de staatskas spekken. 

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: