NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de films en series om in je huiskamer te kijken

Er is weer heel veel om te bingen

Nog een week en dan mogen we weer he-le-maal los. Of nou ja, met een beetje geluk kunnen we volgend weekend weer naar de bioscoop. Voor deze week moeten we het nog even vanuit huis doen. Ook geen straf.

Want er is genoeg te zien op tv en de streamingsdiensten. We zochten de nieuw-nieuwste titels weer voor je uit en keken alvast of het voor jou ook goed weekendvertier is. Trek lekker een zak chips open, wissel eens af met een fles wijn in plaats van speciaalbier en geniet van opnieuw een weekend binnen zitten.

Nieuw: Cats

Mocht je zin hebben om je dit weekend even goed te vermaken, dan heeft Prime een leuke verrassing voor je in petto. De streamingsdienst heeft Cats aangekocht. Inderdaad, de verfilming van de Broadway-musical van Andrew Lloyd Webber. Waarin Jason Derulo, Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench, James Cordon, Rebel Wilson en vele anderen zijn omgetoverd tot bijster slecht geanimeerde katten. Dit is zelfs voor fans van de musical niet om aan te zien. Grootste flop van de afgelopen jaren.

Mocht je jezelf toch willen kwellen, doe het dan met hulp van Seth Rogen. Toen de wereld net op slot ging, besloot de acteur en voorvechter van de joint er eentje op te steken en goed stonded naar de film te kijken. En te livetweeten. Met deze mindset is het inderdaad goed voor een vermakelijke vrijdagavond. Zorg wel dat je voor acht uur ‘s avonds je voorraadje bedwelmende middelen in huis hebt, daarna wordt ‘t niet meer verkocht.

Nieuw, maar dan beter: Greenland

Ook nieuw op Prime en een stuk minder cringe worthy is de film Greenland. Er is een komeet die inslaat op aarde en stuk voor stuk komen delen van de komeet terecht op steeds andere plekken ter wereld. Met desastreuze gevolgen. We volgen John Garrity (Gerard Butler) die met zijn gezin naar de bunker in IJsland wil zodat ze de apocalypse overleven. 

Lekker veel actie, fijn om te zien dat de wereld ook een stuk sneller dan met een pandemie ten einde kan komen en hier en daar ook nog wat emoties. Hoort er ook bij. Net spannend genoeg voor een chill avondje bankhangen. 

Bingen: The Crown

Jaha, eindelijk is het zover! Zondag verschijnt een nieuw seizoen van The Crown op Netflix. Meer koninklijk drama, meer ellende en meer inkijkjes in hoe het leven van de Britse royals eruit heeft gezien. In dit nieuwe seizoen wordt niemand minder dan Princess Diana geïntroduceerd, de vrouw die iedereen kent. Uiteraard komen Charles en Camilla hier ook in terug. Net als een andere legendarische vrouw uit de Britse geschiedenis: Margaret Thatcher. 

Goed nieuws voor de fans van deze serie: er komen tóch nog twee seizoenen. De opvolger van het seizoen dat net online in première is gegaan, wordt in 2022 verwacht. The fans are not for turning!

Op tv: Flight

Tussen het koninklijke drama door kan er ook nog wel even een spannende actiefilm worden gekeken. RTL 7 zendt zaterdagavond om acht uur de bloedstollend spannende film Flight uit. Hierin speelt Denzel Washington een piloot die aardig goed is in zijn vak. Wanneer de motoren van zijn voertuig het begeven, weet hij het toestel toch veilig aan de grond te krijgen en zijn er zes doden, in plaats van het hele vliegtuig.

Zijn personage Whip Whitaker is alleen niet helemaal nuchter tijdens zijn vlucht. Whip houdt namelijk wel van een borreltje en een nakkie op het vliegveld. Er worden sporen in zijn bloed gevonden van deze middelen en dan begint de ellende voor de piloot pas echt. Gelukkig wordt vliegen afgeraden, dat wil je hierna ook even niet meer.

Thuisbioscoop: Misbehaviour

Zeker de onafhankelijke en kleinere filmhuizen kunnen dit jaar wel wat extra steun gebruiken. Een paar jaar geleden werd Picl gelanceerd, een platform waar je arthousefilms kunt huren. De opbrengst van je ‘kaartje’ gaat deels naar een filmhuis in je omgeving. Je kunt selecteren welk filmhuis je hiermee wil steunen. 

En nu de bioscopen dicht zijn, is er des te meer reden een film te huren via Picl. Tipje van onze kant: Misbehaviour. Speelt zich af in de jaren 70 in Londen, tijdens de Miss World Verkiezing. Dat zijn al drie dingen die we leuk vinden. De dames zijn niet allemaal even blij met hoe het gaat en besluiten roet in het eten te gooien. Zeker niet de meest spannende release van afgelopen jaren, maar wel een fijne wegkijker én een belangrijk stukje geschiedenis - de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met de fantastische actrice Keira Knightley in de hoofdrol, daar zeggen we sowieso nooit nee tegen. 

Meer bingen: Alle James Bond-films (behalve No Time To Die)

Als we het toch hebben over de thuisbioscoop uithangen, dan is Pathé Thuis ook nog wel een aanrader. Op de dienst vind je namelijk alle James Bond-films die ooit zijn gemaakt. Behalve No Time To Die, dan. Die moet ooit nog op het witte doek verschijnen. We vermoeden dat zelfs Billie Eilish al uit haar rebelse puberfase is voordat de film eindelijk in de bioscopen komt.

Tot die tijd kun je in elk geval alle Bond-films nog een keertje herkijken. Want vermoedelijk heb je de dvd-collectie die je had aangeschaft bij de vorige verhuizing aan de kringloop gedoneerd. Maakt ook niks uit, je kunt ze dus gewoon via een platform kijken. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: