NieuwNieuws

Algemeen

PODCAST - Het NieuwNieuws van 13 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten!  

Met vandaag in onze podcast: Klaas Otto en ex-kopstukken van No Surrender verdwijnen achter de tralies en een fietser besluit de Coentunnel te nemen.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

De voormalige kopstukken van de motorclub, Klaas Otto, Henk Kuipers en nog twee andere ex-kopstukken van No Surrender, zijn vrijdag veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen voor het leiden van een criminele motorbende, zo vonniste de rechter vandaag.
Volgens de rechter was de rol van Henk Kuipers de grootste, hij moet voor tien jaar de cel in. Naast het leiden van de motorclub is Kuipers volgens de rechters mishandeling, diefstal met geweld, valsheid in geschrifte en afpersingen. Omdat Otto niet meer in voorarrest zit, moet hij direct terug naar de cel. Otto, de oprichter van de club, kreeg 2,5 jaar cel. Theo ten V. en Rico R. kregen beide 4 jaar cel.
Volgens de Groningse rechter gaven de vier leiding aan een motorclub die zich bezighield met onder andere internationale drugshandel en verschillende vermogen- en geweldsdelicten. Het kwartet heeft de beschuldigingen altijd ontkend: zij menen dat het bij No Surrender alleen
ging om motorrijden en feestvieren, maar daar ging de rechter dus niet in mee. No Surrender is reeds in beroep gegaan tegen de uitspraak.
Onze Dennis sprak vandaag met Henk Kuipers, dat gesprek is te zien via het youtube-kanaal van NieuwNieuws.

Een moeilijke kwestie voor de makers van speelfilms in een pandemie: hoe neem je een zoenscene op zonder de coronamaatregelen te overtreden? Die vraag gaat natuurlijk extra op bij het maken van kerstfilms, waar je eigenlijk niet onder een intieme lebber uit kan om het gevoel van de feestdagen extra te benadrukken. Een producent van Lifetime, een Amerikaans televisiestation gericht op vrouwen dat ook een productiehuis voor
films is, doet tegenover The Wrap uit de doeken hoe ze deze films opnemen. "Het is echt magisch, maar dankzij
moderne technieken laten we onze spelers met elkaar zoenen, alleen zit er een miniscuul plexiglas tussen. Dat
plexiglas werkt echter zoals een green screen, zodat we het in de montage er weer uit kunnen halen." De magie
is dus blijkbaar plexiglas. Denk dus maar romantisch aan die lieve caissière, de volgende keer als je afrekent
bij de Albert Heijn. Wie weet wordt het weg gemonteerd.


Het kabinet is van plan om de vuurwerkbranche te compenseren voor het vuurwerkverbod dit jaar.
Dat zei Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur vrijdagmiddag na de wekelijkse ministerraad. Het vuurwerk dat de verkopers al ingekocht hebben, mogen zij tot volgend jaar bewaren om dan te verkopen. Daarom is een deel van het compensatiegeld ook bedoeld voor "veilige opslag" van het vuurwerk, aldus de minister. Minister Grapperhaus liet ook weten dat het vuurwerkverbod "streng gehandhaafd" zal worden
en dat een boete 100 euro kost. Mensen die het verbod overtreden, krijgen dus ook een strafblad.

De Amsterdamse politie had vanmorgen haar handen vol aan een opmerkelijke melding die zij binnenkreeg via een oplettende automobilist: er zou een fietser gesignaleerd zijn in de Coentunnel op de A10, onder het IJ. Rijkswaterstaat sloot direct de toegangspoorten tot de betreffende tunnelbuis af, maar de fietser was bijzonder hardleers, ontweek de slagbomen en fietste alsnog op zijn dooie gemakje de tunnel in, zo schrijft de wegbeheerder.
De politie was gelukkig reeds ter plaatseen hield de man staande aan de andere kant van de tunnelbuis. Het is onbekend of de fietser nog een boete
of proces-verbaal aan zijn broek krijgt, maar het was wel lekker sneller dan de pont.

Schokkend nieuws uit Zwitserland, want daar hebben bedrijven niet langer de mogelijkheid om betaalde omkoopsommen aan privépersonen van hun belasting af te trekken. Dat maakte de Zwitserse overheid woensdag bekend. De wet zal van kracht worden met  ingang van 1 januari.
Naast het omkopen van privépersonen, zal het ook niet langer mogelijk zijn om de financiering van criminele activiteiten van de belasting af te trekken. Toch blijven er wel mogelijkheden over voor semi-koosjere activiteiten. Op het moment dat een boete naar Zwitsers recht onterecht is, zal de boete nog altijd wél fiscaal aftrekbaar zijn. Wat een heerlijk land! Overigens had ik jou als luisteraar graag een financiële vergoeding gegeven voor positieve reclame over deze podcast binnen je vriendenkring, maar helaas, in Nederland is omkoperij nooit aftrekbaar geweest. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: