NieuwNieuws

Buitenland

Conflict Ethiopische regio Tigray escaleert

Raketaanval Tigray op vliegveld Eritrea

De leider van de Tigray regio in Ethiopië Debretsion Gebremichael heeft bevestigd dat zijn troepen verantwoordelijk zijn voor het bombarderen van een vliegveld vlakbij Asmara, de hoofstad van Eritrea. Verder zei hij ook dat zijn strijdkrachten de afgelopen dagen op verschillende plekken met Eritrese troepen hebben gevochten, schrijft Al Jazeera.

Gebremichael is naast de machthebber in Tigray ook de leider van de Tigray People's Liberation Front (TLPF). In het noorden van Ethiopië speelt er op dit moment een conflict tussen de TPLF en de Ethiopische regering. 

Eritrea en Tigray

De raketaanvallen op Eritrea van vannacht bevestigen dat het conflict nu echt regionaal is geworden. Dat vertelde correspondent Elles van Gelder aan de NOS. "De premier van Ethiopië Abiy en de president van Eritrea Isaias Afwerki hebben de TPLF als gezamenlijke vijand."

Twee jaar geleden tekenden Eritrea en Ethiopië een vredesovereenkomst. Desondanks blijft de regering van president Afwerki vijandig naar de machthebbers in Tigray. De regio was van 1998 tot 2000 het toneel van een groot conflict tussen de twee landen. 

Burgers vluchten

Het huidige conflict heeft tot nu mogelijk al honderden levens geëist. Het Amnesty Crisis Evidence Lab concludeerde onlangs dat er onder meer een bloedbad heeft plaatsgevonden in de stad Mai-Kadra. Op het moment vluchten veel Ethiopische burgers naar buurland Soedan om de oplaaiende strijd te ontwijken.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: