NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 15 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Met vandaag: peperduur NieuwNieuws, DierenNieuws, het Catshuisoverleg, en  smulPaus Franciscus. 

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Wat was het vanmiddag een vermakelijke race tijdens de Grand Prix in Turkije. Dat had voornamelijk te maken met het natte weer en het extreem gladde circuit. Max Verstappen startte op plek 2, waardoor hij goede papieren had om te overwinnen, maar dat liep helaas anders.Door een dikke spin in de achttiende ronde verloor hij veel tijd en op de intermediates kwam hij niet zo goed vooruit als op de regenbanden. Uiteindelijk eindigt hij op P6. En raad eens wie er na een dramatisch slechte kwalificatie toch boven kwam drijven? Jawel, Lewis Hamilton. Hij pakte niet alleen de overwinning, maar stelt hij ook zijn zevende wereldkampioenschap zeker. Perez eindigde tweede en pakt zijn eerste podiumplek in ruim twee jaar. Vettel eindigde derde. 

Dierennieuws! De steenrijke Chinees Xing Wei heeft 1,6 miljoen euro neergeteld voor de Vlaamse recordduif 'New Kim'. Hiermee is zij de duurste duif ooit in Europa. Eerder kocht Xing Wei ook al de Vlaamse prijsduif Armando voor een luttele 1,25 miljoen. Aangezien New Kim een vrouwtje is, zal worden geprobeerd om haar te koppelen aan Armando. Dit in de hoop dat de twee samen een nog succesvoller duifje zullen voortbrengen. De interesse in duiven komt vooral uit de toenemende populariteit van duivenraces in de gokindustrie. In veel landen worden 'one loft races' gehouden. Bij zo'n race komen honderden duiveneigenaren met hun gevogelte naar één punt waar de duiven trainen voor een finalevlucht. Daarbij moeten de duiven allemaal naar hetzelfde hok terugkeren. Het evenement kan op de voet worden gevolgd en er wordt veel op gegokt. Of dit de duif met gouden eieren is moet nog duidelijk worden. 

De verkiezingen komen langzaam in zicht en dus is een groot deel van het kabinet inmiddels zo lek als een mandje. Dat geblabla achter elkaars rug zorgt inmiddels voor behoorlijk wat onrust. Vandaag was er weer overleg in het Catshuis. Het zou gaan over het in december aflopen van de bijna-lockdown. De echte besluiten worden zoals gewoonlijk op dinsdag genomen. Waarschijnlijk komen premier Rutte en minister De Jonge dan weer met een persconferentie. Er worden geen grote verscherpingen verwacht. De horeca is sinds 13 oktober dicht, en komende week vervallen de twee weken durende sluitingen van onder andere theaters, musea en pretparken. Rutte zei vrijdag al graag perspectief te willen bieden over de feestdagen. Of en hoe we kerst kunnen vieren is nog altijd niet duidelijk. De ruzies en het lekken binnen het kabinet spelen volgens het AD op de zenuwen van premier Rutte. Er lekken steeds vaker hele reconstructies uit van conflicten in de ministerraad, waarin er altijd wel iemand in een kwader daglicht wordt gezet. Zo zou Hugo de Jonge graag strenger op willen treden tegen het virus om ‘daadkrachtiger over te komen,’ zouden Kaag en Grapperhaus collega Slob de oren hebben gewassen na zijn uitspraken over het bijzonder onderwijs en zou Kaag openlijk tegen de avondklok in zijn gegaan om ‘zichtbaar te blijven.’ Wat een kleuterklas! Overigens waren er vandaag 5457 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 478 minder dan gisteren.

Paus Franciscus. Wie kent hem niet. Een doerak, een kwibus, een belhamel, een snoeshaan, een wulpse man op leeftijd, maar bovendien een smulpaap en snoepdoos. Zelfs de paus blijkt niet Roomser dan de paus. Hij is er namelijk op betrapt dat hij een foto heeft geliket van bikinimodel Natalia Garibotto. Het 27-jarige model plaatste gisteren een video voor haar 2,2 miljoen volgers waarop te zien is dat het officiële account van Paus Franciscus haar foto zou hebben geliket. De like van het account van Paus Franciscus is inmiddels weggehaald. Het is niet duidelijk of de video's goed geknipte nepperds zijn, of dat de beheerder van het account de foto echt per ongeluk een like had gegeven. Ondanks dat het onwaarschijnlijk is, hopen we natuurlijk stiekem dat het de paus zelf was die de foto in een moment van zwakte van een hartje voorzag. Dat maakt de Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde toch net wat menselijker. Wij zien zijn Grindr-profiel dan ook graag tegemoet, schobbejak. 

Nu het voorwerkverbod van kracht is, gaan steeds meer knalliefhebbers zich storten op het legale carbidschieten. Professionele carbidschieters, ja, die bestaan, hebben een campagne gelanceerd om mensen zover te krijgen het veilig te doen. Ook willen ze dat mensen voorzichtig zijn met carbidschieten. In navolging van de succesvolle BOB-campagne vragen ze vandalen in de dop een BOCK bij zich te hebben: een Bewust Oplettende CarbidKnaller. Ze geven een aantal tips: bereid je voor, zorg voor bescherming, gebruik stevig spul, gebruik een stok, en zoek een EHBO’er. “Carbidschieten is niet ongevaarlijk. Je moet je kop erbij houden en je doet er goed aan de stappen te volgen die ervoor staan,” zegt John Schoonheim van Stichting Carbidschieten Drenthe tegen de NOS. Volgens ons moet je juist je kop niet bij een lancerende bal houden en bovendien is het nog niet definitief duidelijk of en waar het carbidschieten deze jaarwisseling toegestaan is. In sommige gemeenten is een vergunning nodig, en volgende week besluiten veiligheidsregio’s in Friesland, Groningen en Drenthe wat ze met het carbid willen doen.

Man bestelt biertje in bar, geeft fooi van 3000 dollar

Niet Doodchecken

Wil restaurant door nieuwe lockdown heen helpen

Lees verder

Winkeldief bedreigt personeel met naald

Niet Doodchecken

Personeel vroeg vriendelijk te betalen voor boodschappen

Lees verder

Acht minderjarige Zeeuwse pedojagers aangehouden

Binnenland

Worden verdacht van mishandeling in Goes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

China schiet 6G-satelliet de ruimte in

Lees verder

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Lees verder

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Canada waarschuwt voor likkende elanden

Lees verder

Man steelt lege kassa en springt in rivier om politie te ontlopen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws