NieuwNieuws

Tech & Gaming

Gamen goed voor de mentale gezondheid

Mits je de spellen speelt die je stresslevels niet laten pieken

Mocht je nog een reden zoeken om je werk neer te leggen en even lekker te gaan gamen, dan hebben we die voor je gevonden. Gamen is namelijk goed voor je mentale gezondheid. Mits je de juiste spellen speelt.

Het Oxford Internet Instituut deed onderzoek naar verschillende spellen en de invloed daarvan op je mentale gezondheid. Ze keken naar de spellen Plants vs Zombies: Battle for Neighborville en Animal Crossing: New Horizon. 

Op basis van die spellen onderzochten ze de relatie tussen hoe de spellen werden gespeeld en de mentale gezondheid van de spelers. Ze concludeerden dat de spelers die echt genoten van het spel, daar positieve effecten van hadden als het ging om de mentale gezondheid.

Niet helemaal objectief

Volgens hoofdonderzoeker professor Andrew Przybylski geeft dit aan dat videospellen niet altijd slecht hoeven te zijn voor je gezondheid. Er zijn volgens hem andere factoren die ook meespelen in hoe het nou echt met je gaat. Door samen te werken met de ontwikkelaars van de eerder genoemde spellen, hoopt hij meer objectieve data te vergaren.

Voor het onderzoek keek Przybylski naar 518 spelers van Plants vs Zombies: Battle for Neighborville en 2.756 spelers van Animal Crossing: New Horizon. Zij werden gevraagd een vragenlijst in te vullen na hety spelen van het spel. De wetenschappers geven daarbij wel de nuance dat de spelers niet objectief zijn tijdens het spelen, meldt Daily Mail

Stressvolle spellen

Overigens leveren niet alle spellen je de positieve effecten op. Sommige videospellen zorgen juist voor stress, weet Gamersnet. In een onderzoek werden 14 fanatieke consolehouders gevraagd om 16 spellen te spelen. Daaruit blijkt dat sommige spellen zorgen dat je stressniveau gaat pieken of je hartslag enorm omhoog gaat.

Mario Kart is de meest stressvolle game volgens het onderzoek, gevolgd door Fifa en Call of Duty. Dark Souls en Fornite staat respectievelijk op nummer vier en vijf.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: