NieuwNieuws

Tech & Gaming

Gamen goed voor de mentale gezondheid

Mits je de spellen speelt die je stresslevels niet laten pieken

Mocht je nog een reden zoeken om je werk neer te leggen en even lekker te gaan gamen, dan hebben we die voor je gevonden. Gamen is namelijk goed voor je mentale gezondheid. Mits je de juiste spellen speelt.

Het Oxford Internet Instituut deed onderzoek naar verschillende spellen en de invloed daarvan op je mentale gezondheid. Ze keken naar de spellen Plants vs Zombies: Battle for Neighborville en Animal Crossing: New Horizon. 

Op basis van die spellen onderzochten ze de relatie tussen hoe de spellen werden gespeeld en de mentale gezondheid van de spelers. Ze concludeerden dat de spelers die echt genoten van het spel, daar positieve effecten van hadden als het ging om de mentale gezondheid.

Niet helemaal objectief

Volgens hoofdonderzoeker professor Andrew Przybylski geeft dit aan dat videospellen niet altijd slecht hoeven te zijn voor je gezondheid. Er zijn volgens hem andere factoren die ook meespelen in hoe het nou echt met je gaat. Door samen te werken met de ontwikkelaars van de eerder genoemde spellen, hoopt hij meer objectieve data te vergaren.

Voor het onderzoek keek Przybylski naar 518 spelers van Plants vs Zombies: Battle for Neighborville en 2.756 spelers van Animal Crossing: New Horizon. Zij werden gevraagd een vragenlijst in te vullen na hety spelen van het spel. De wetenschappers geven daarbij wel de nuance dat de spelers niet objectief zijn tijdens het spelen, meldt Daily Mail

Stressvolle spellen

Overigens leveren niet alle spellen je de positieve effecten op. Sommige videospellen zorgen juist voor stress, weet Gamersnet. In een onderzoek werden 14 fanatieke consolehouders gevraagd om 16 spellen te spelen. Daaruit blijkt dat sommige spellen zorgen dat je stressniveau gaat pieken of je hartslag enorm omhoog gaat.

Mario Kart is de meest stressvolle game volgens het onderzoek, gevolgd door Fifa en Call of Duty. Dark Souls en Fornite staat respectievelijk op nummer vier en vijf.

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Niet Doodchecken

'Chemotherapie nog veel enger dan diagnose'

Lees verder

Dagelijkse coronacijfers: 5.214 besmettingen

Binnenland

Weer ietsje minder dan gisteren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

WK Snertkoken 2021 loopt in de soep

Lees verder

YouTuber geeft rondleiding in nieuwe stulpje van 5 miljoen

Lees verder

Sylvie Meis in sexy ALDI-lingerie op Instagram

Lees verder

Twitter geeft presidentiƫle accounts aan Joe Biden

Lees verder

Fietsendief jat deel Banksy-kunstwerk

Lees verder

16-jarig dansmeisje is eerste met 100 miljoen TikTok-volgers

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Brandende accucellen Tesla vliegen door slaapkamerraam

Lees verder

Zeven Russen overlijden na drinken desinfectiemiddel op feestje

Lees verder

Oeps! Regisseur vergeet zichzelf te muten en bekritiseert appartement acteur

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws