NieuwNieuws

Binnenland

4 maanden voorwaardelijk voor Limburgse Omtzigtdreiger

"Ik zal je doodslaan, kankermongool", schreeuwde Danny V. naar het Kamerlid.

De rechter heeft vanmiddag de 26-jarige Danny V. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden het bedreigen van Pieter Omtzigt. V. reisde op 20 augustus af naar Den Haag om zijn ongenoegen over de spoedwet kenbaar te maken.

Volgens zijn advocaat had de Limburgse aanhanger van Viruswaanzin op de bewuste dag last van veel adrenaline in zijn lichaam nadat een eerdere demonstratie door de politie uiteen was geslagen. Met een aantal halve liter blikken bier achter de kiezen, verloor hij zijn zelfbeheersing toen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt voorbij liep.

Kamervoorzitter Arib deed een dag aangifte gedaan tegen de groep op het Binnenhof die op dezelfde avond ook een aantal onvriendelijke woorden hadden aan het adres van Eric Wiebes die hier niet bepaald onder de indruk leek te zijn.

Satanisme en deepstate

V. voegde zich op de dag van het incident bij een groep medestanders om volksvertegenwoordigers te 'confronteren'. Omtzigt werd door de boze burgers beschuldigd van landverraad, satanisme en betrokkenheid bij de zogenaamde 'deepstate'. 

Op filmbeelden was te horen dat V. "Vieze vuile kankerhond. Ik zal je doodslaan, mongool. Kankermongool", naar de volksvertegenwoordiger brieste in een poging de dialoog aan te gaan.

De Omtzigtdreiger werd tijdens de zitting geconfronteerd met de beelden in de Haagse rechtbank en liet weten dat hij "stom" was geweest. "Het had niet moeten gebeuren. Dit is niet zo netjes, natuurlijk", tikte de rechtbankverslaggever van 1Limburg op.

Vier maanden voorwaardelijk

De Heerlenaar staat niet voor het eerst in het beklaagdenbankje. Hij is eerder al veroordeeld voor openbaar dronkenschap, openlijke geweldpleging en diefstal. Het OM eiste vier maanden cel, waarvan een voorwaardelijk voor zijn gedrag van afgelopen augustus.

Het oordeel van de rechter is iets milder. V. hoeft voor nu niet de cel in, maar krijgt wel een proeftijd van twee jaar opgelegd. Mocht hij opnieuw in de fout gaan, dan verdwijnt hij voor vier maanden achter slot en grendel. De rechter liet bovendien weten geen fan te zijn van de wijze waarop hij zijn kritiek richting de politie en politici uitte.

De volledige video van het voorval staat nog altijd op YouTube.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: