NieuwNieuws

Binnenland

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 18 november

Binnen een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het nieuwste Nieuwnieuws-nieuws! 

Met vandaag hitterecords in november, Gordon die nooit meer op Angela de Jong wil reageren, Fred van Leer slachtoffer van een inbraak, Pfizer-vaccin blijkt nóg slagvaardiger en een voorwaardelijke celstraf voor de man die Pieter Omtzigt met de dood bedreigde. 

Dit en nog veel meer hoor je in een supersnelle samenvatting via de podcast. En niet alleen vandaag, maar iedere dag praten we je binnen een paar minuten weer helemaal bij de tijd. Abonneren kan bij Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts

De gehele uitzending is hieronder te beluisteren.

Transcript

Het was vandaag een heerlijke dag. Hoewel de temperaturen natuurlijk ietjes gedaald zijn de afgelopen maanden, werd het vandaag in De Bilt nog steeds 14,6 graden. Zo warm was het nooit eerder op 18 november, in ieder geval, sinds we het meten. 

Het is sowieso het derde warmterecord van deze maand. Ook 2 november en 9 november waren de warmste van hun datum ooit. Voorlopig lijkt het even gedaan met de zachte periode, want vanaf morgen daalt het kwik. Toch feliciteren wij 2 november, 9 november en 18 november van harte met hun prestaties. 17 november viel net naast de prijzen en was te verdrietig voor commentaar.

Fred van Leer heeft geen makkelijke periode. Eerder lekte (hehe) er een sekstape van hem uit en vanochtend kwam het bericht naar buiten dat hij zou zijn overvallen in zijn woning in Rotterdam. Laten kwam hij zelf met een statement naar buiten, die een en ander iets nuanceerde: "Weet je wie wel klappen hebben gekregen? Die gasten die onder aan de trap lagen”. 

Hij bevestigde wel met een vuurwapen te zijn bedreigd en een gekneusde rib te hebben opgelopen. Hij spreekt het eerdere bericht van de politie tegen dat hij daarvoor naar het ziekenhuis is gebracht.  

Van Leer laat weten dat het verder goed met hem gaat. "Ik voel me goed, ik voel me sterk. Ik voel me sterk door jullie." Fijn dat we je konden helpen Fred. Ondertussen is de politie nog op zoek naar de twee daders, beiden droegen PostNL outfits. 

De ene overvaller is licht getint en heeft kort zwart haar en zijn collega droeg vermoedelijk een zwarte pruik en had een petje op. In de buurt van het voorval is inmiddels een vuurwapen gevonden. 

Gordon wil nooit meer reageren op televisiecriticus Angela de Jong.

Geneesmiddelenfabrikant Pfizer maakte vorige week bekend dat hun anti-coronamiddel in 'meer dan 90 procent van de gevallen zou werken'. Uit nieuwe cijfers die ze zelf naar buiten brachten na het volbrengen van de derde klinische studie, wordt de effectiviteit geschat op 95 procent. Superlatieven tekort dus als ze spreken over hun eigen werk. 

Het vaccin luistert naar de pakkende naam BNT162b2 en wordt in de komende dagen voorgelegd aan de geneesmiddelenwaakhond van de Verenigde Staten. Indien zij groen licht geven, kan de massaproductie en distributie van start gaan. Mogelijk loopt het aantal leveranciers met een daadkrachtig vaccin in de komende periode nog verder op. Op dit moment zitten drie andere farmaceuten in de laatste klinische fase.

Het duurt naar schatting tot diep in 2021 voordat de penetratiegraad van het vaccin hoog genoeg is om te spreken van groepsimmuniteit. Indien dit percentage boven de 60 tot 90 procent van de bevolking komt, dan kan het coronavirus zich niet langer exponentieel verspreiden waardoor de pandemie op termijn uitdooft. 

De rechter heeft vanmiddag de 26-jarige Danny V. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden het bedreigen van Pieter Omtzigt. V. reisde op 20 augustus af naar Den Haag om zijn ongenoegen over de spoedwet kenbaar te maken. 

Op filmbeelden was te horen dat V. "Vieze vuile vervelende *piep* hond. Ik zal je doodslaan, *pieeeeep*. *Piep**piep*". Het OM eiste vier maanden cel, waarvan een voorwaardelijk voor zijn gedrag van afgelopen augustus. He? Volgens mij heb ik verkeerd om gepiept. 

Man bestelt biertje in bar, geeft fooi van 3000 dollar

Niet Doodchecken

Wil restaurant door nieuwe lockdown heen helpen

Lees verder

Winkeldief bedreigt personeel met naald

Niet Doodchecken

Personeel vroeg vriendelijk te betalen voor boodschappen

Lees verder

Acht minderjarige Zeeuwse pedojagers aangehouden

Binnenland

Worden verdacht van mishandeling in Goes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

China schiet 6G-satelliet de ruimte in

Lees verder

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Lees verder

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Canada waarschuwt voor likkende elanden

Lees verder

Man steelt lege kassa en springt in rivier om politie te ontlopen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws