NieuwNieuws

Sport

Oranje klopt Polen met 2-1

Maar mist eindtoernooi Nations League

Het Nederlands elftal heeft na de eerste overwinning onder Frank de Boer, nu ook de tweede winst te pakken. In de Nations League won Oranje in Polen met 2-1. Hiermee komt het avontuur wel meteen ten einde, want de overwinning was niet genoeg om door te gaan naar het eindtoernooi van de Nations League.

Al na vijf minuten in de wedstrijd kwamen de Polen in eigen huis op een 1-0 voorsprong. Deze stand bleef tot diep in de zeventigste minuut op het scoreboard staan. De Boer probeerde met wissels het tij te keren en niet veel later stond één van de wissels Denzel Dumfries aan de basis van de gelijkmaker.

Dumfries kopte de bal in het strafschopgebied terug op Wijnaldum die naar de grond werd gehaald. Hieruit ontstond een strafschop die door Memphis Depay genadeloos in de touwen werd gejaagd. Zeven minuten later was het de beurt aan Georginio Wijnaldum die een corner binnenkopte.

Om door te kunnen naar de finaleronde was puntenverlies van Italië nodig, maar dat bleef uit. De Italianen wonnen vanavond met 2-0 van Bosnië en Herzegovina.