NieuwNieuws

Algemeen

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 19 november

Binnen een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het nieuwste Nieuwnieuws-nieuws! 

Met vandaag Bassie en Adriaan tegenover de baron in de rechtszaal, slecht nieuws over tocht der tochten en een mokerslag voor de Nederlandse bierbrouwers. Dit en nog veel meer is te beluisteren in onze kakelverse podcast.

Dit en nog veel meer hoor je in een supersnelle samenvatting via de podcast. En niet alleen vandaag, maar iedere dag praten we je binnen een paar minuten weer helemaal bij de tijd. Abonneren kan bij Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts

De gehele uitzending is hieronder te beluisteren.

Transcript

Welkom bij het NieuwNieuws van de dag, vandaag mede mogelijk gemaakt door Eurojackpot. Mijn naam is Peter Platina Pimp. Wil je weten wat jouw moneynaam is, ga naar moneynaam.nederlandseloterij.nl. De onderwerpen van vandaag: Een treurig bericht uit Friesland, restaurants misschien half december weer open en Big Baller Bassie en Altijd spenden Adriaan zijn geld harkende geldwolfjes.

We beginnen met treurig nieuws. De Koninkrijke Vereniging De Friesche Elf Steden heeft vanmiddag naar buiten gebracht dat de Elfstedentocht deze winter niet doorgaat. Het is het 24e jaar op rij dat het jaarlijkse evenement geen doorgang kan vinden, niet eens vanwege de zachte winter, maar vanwege de coronacrisis. Voorzitter Wiebe Wieling geeft aan dat vooral de anderhalve meterregel de boel onmogelijk maakt. Ook een alternatieve Elfstedentocht waarbij alleen professionele schaatsers of een zeer beperkt aantal deelnemers mag meedoen, ziet de organisatie niet zitten. Het zou wat zijn als het juist dit jaar wel had gekund. De reactie van Erben Wennemars was onbetaalbaar geweest. 

Het kabinet overweegt alle restaurants half december weer te laten openen. Er gelden dan wel strenge maatregelen als speciale looproutes, spatschermen, mondkapjes voor gasten en bediening en strenge regels omtrent alcohol, ik hoor je al denken: gezellig. Er zou eerst een test worden gedaan met 25 restaurants, maar die test lijkt te worden overgeslagen om mensen in de feestmaand toch iets te laten doen. Of het plan daadwerkelijk doorgaat hangt natuurlijk helemaal af van de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Overigens was er vandaag wel goed nieuws voor priesters en prostitutie, kerken, moskeeën, synagogen en hoerenhuizen zijn uitgezonderd van de mondkapjesplicht. Oraal orakelen is niet te doen met een vodje voor je gezicht. 

Drommels, drommels en nog eens drommels moeten Bas en Aad van Toor hebben gedacht. De broers liggen al jarenlang in de clinch met Paul van Gorcum, beter bekend als de Baron uit Bassie en Adriaan. Ze zijn inmiddels alweer 13 jaar verwikkeld in een keihard juridisch gevecht. De Baron en een aantal medeacteurs willen geld zien van Bassie en Adriaan die zich al jarenlang zouden verrijken met de verkoop van cd's, dvd's en merchandise. De zaak loopt al zolang dat we inderdaad spreken over opbrengsten uit cd’s en de rest van de cast meent recht te hebben op een deel van de opbrengst. Om voor eens en altijd duidelijkheid te verschaffen spande Van Gorcum dit jaar een nieuwe rechtszaak aan. Het is nu aan de rechtbank Rotterdam om te bepalen op welk bedrag de Baron recht heeft. Of het juridische getouwtrek daarna afgelopen is na dertien jaar, valt nog te bezien. De partijen kunnen nog in hoger beroep gaan of afspraken niet nakomen. Het is niet bekend hoeveel telefoons er in de voorbije dertien jaar gesneuveld zijn.

Dierennieuws. De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat er bij het Rockefeller Center in New York een enorme boom wordt opgetuigd. Dit jaar bleek de kerstboom een kleine verrassing bij zich te dragen. Medewerkers vonden een klein uiltje dat met de boom was meegereisd naar de grote stad.  "We inspecteren elke tak van de boom afzonderlijk voordat deze wordt ingepakt, maar sommige vogels kunnen er soms alsnog in kruipen", verklaart een woordvoerder van het Rockefeller Center tegenover de New York Post. Omdat het om een heel klein uiltje gaat, dachten de arbeiders eerst dat het een jong was. Het gaat echter om een volwassen zaaguil die simpelweg niet groter wordt. Het extreem schattige vogeltje is naar een vogelopvang gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Foto’s van het schattige beestje zijn te zien op nieuwnieuws.nl.

Het gaat slecht met de brouwers in dit land, want de biermarkt is in oktober compleet ingestort. Uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers blijkt dat de tweede coronasluiting van de horeca er hard inhakt. De afname van de bierverkoop in de horeca was 85,2 en waarschijnlijk wordt november nog dramatischer. De thuisconsumptie groeide in oktober met 0,7 procent, maar dat kon niet voorkomen dat de totale bierconsumptie met 26,7 procent kelderde. Sinds de uitbraak van de coronapandemie is de totale biermarkt 13,5 procent afgenomen. De verkoop in de horeca is 62,7 procent minder, terwijl de thuisconsumptie juist met 9,1 procent steeg. Wij bij NieuwNieuws doen hard ons best de branche te helpen, maar tegen het sluiten van de horeca is (slok) niet op te zuipen. 

We berichtten er eerder al over, want onze heiligheid Paus Franciscus likete vorige week een pikante foto van een bikinimodel. Het Vaticaan is een onderzoek gestart naar hoe dat in hemelsnaam is gebeurd. Ja, hoe zal dat nou komen. Bronnen dichtbij het Vaticaan hebben aan Catholic News Agency bevestigd dat de social media accounts van de paus worden beheerd door een team van medewerkers en dat er een intern onderzoek aankomt over de vraag hoe dit kon gebeuren. Jaja, team van medewerkers, tuurlijk, tuurlijk. Het verhaal krijgt in ieder geval nog een staartje. 

Politiek

Timmermans gaat Caroline van der Plas (BBB) 'uitleggen wat de Europese regels zijn'

Lees verder

Verdachte aangehouden na gezinsdrama A59

Algemeen

Bestuurder had teveel gedronken en drugs gebruikt

Lees verder

Heleen van Royen (58) trots op geslaagde fitgirl-missie

Glamorama

'Je kunt op elke leeftijd starten'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Volledig bestuur meldpunt Mores afgetreden, 'imago aangetast'

Lees verder

'Koopwoningen voor het eerst in bijna 10 jaar goedkoper'

Lees verder

Dassen versus ProRail: 2-0. Treinverkeer hele week plat

Lees verder

Video - Coalitie blokkeert debat over uitslag verkiezingen, oppositie woest

Lees verder

Jutta Leerdam ook in vorm in gesmolten ijs

Lees verder

Chanteur van André van Duin bekent en zegt sorry

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Belg rent nét op tijd ultramarathon in Amerikaanse bergen uit

Lees verder

Twee mannetjesmuizen krijgen samen kleintjes, wat betekent dit voor mensen?

Lees verder

Driekleur mag weer fier wapperen in Rood-Wit-Blauw, vinden boerenactiegroepen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: