NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 20 november

Binnen een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het nieuwste Nieuwnieuws-nieuws! 

Met vandaag  Albert Verlinde gaat de gemeenteraad in , Schotland sluit grenzen en rebelse Russische piloten vliegen penisvorm. Dat wil je niet missen!

Dit en nog veel meer hoor je in een supersnelle samenvatting via onze podcast. En niet alleen vandaag, maar iedere dag praten we je binnen een paar minuten weer helemaal bij de tijd. Abonneren kan bij Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.  De gehele uitzending is hieronder te beluisteren.

Transcript

Goed nieuws voor inwoners van de gemeente Vught, of nou ja goed nieuws, nieuws voor inwoners van de gemeente Vught. Per januari 2021 hebben zij namelijk een BN’er in de raad. De bofkonten. Niemand minder dan musicalproducent en televisiepresentator Albert Verlinde gaat zijn gemeente namens de VVD vertegenwoordigen, meldt Omroep Brabant. Hoewel Verlinde op plek 26 als lijstduwer meedeed aan de verkiezingen, kreeg hij toch genoeg voorkeursstemmen voor een zetel. Het was aan hem zelf om te besluiten of hij deze zou aanvaarden. Via de plaatselijke VVD-lijsttrekker Mark du Maine laat hij weten 'ja' te zeggen tegen zijn nieuwe politieke avontuur. Op 4 januari wordt de afzwaaiend directeur van Stage Entertainment officieel beëdigd.

De meerderheid van de bevolking van Groot Brittannië leeft natuurlijk een beetje in het verleden. Vroeger was het een grootmacht en momenteel lukt het amper om de eigen landsdelen in het gareel te houden. Schotland heeft de grenzen gesloten voor Noord-Ieren, Engelsen en Welshmen, dit om het aantal coronabesmettingen in te dammen. Mensen die niks hebben te zoeken op Schots grondgebied kunnen een boete van 60 pond, 53 euro krijgen. In het hele land wordt stevige kritiek geuit op de maatregel. Pas gisteravond bleek dat de sluiting eraan kwam nadat het conceptplan uitlekte. Hierdoor voelen zowel Schotten als Britten zich overvallen en dit leidt tot veel kritiek. De reisrestricties zijn van kracht in gebieden met alertheidsniveau 3 en 4, dit komt in praktijk neer op een groot deel van Centraal Schotland. Oppositiepartij Labour vraagt zich hardop af of de Schotse ministers überhaupt hebben nagedacht hoe ze dit willen handhaven. Juridisch lijken er eveneens nogal wat haken en ogen aan te zitten. Zo is het onduidelijk of overtreders een strafblad krijgen en wordt hardop getwijfeld of de Schotse regering wel bevoegd is om de grenzen met de rest van het koninkrijk zomaar dicht te gooien. De Schotse regering benadrukt dat de regels nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen en dat hier geen overleg met 'Londen' voor nodig is.

Het is lachen, gieren, brullen wat de klok slaat elke keer als Rudy Giuliani in beeld verschijnt. Donderdag gaf de advocaat van Trump een update over de bestrijding van de grootschalige verkiezingsfraude die volgens hun tot een onterechte overwinning voor Biden leidde. De aandacht van kijkers ging donderdag echter niet alleen uit naar zijn uitspraken. Na enkele minuten op geheel eigen wijze het woord te hebben gevoerd werd het aangezicht van Giuliani er niet frisser op: langs zijn hoofd stroomden druppels bruine haarverf naar beneden. De zoveelste gênante vertoning van de advocaat zorgde voor hilariteit op sociale media. De advocaat van de president is de laatste weken een veelbesproken man. Naast de bizarre persconferenties en een beschamend fragment uit de nieuwe Borat-film lekte ook zijn salaris uit. Voor het verdedigen van de president zou Giuliani een lousy 20 duizend dollar per dag vangen. Een lachertje natuurlijk voor iedereen die een dagelijkse nieuwspodcast presenteert.

Hommeles in het Russische vliegtuigwezen. Het gedrag van twee Russische piloten van Pobeda Airlines wordt onderzocht. Ze veroorzaakten op 11 november een vertraging van ongeveer twintig minuten door, jawel, een penisvormige omweg te nemen. En dat is natuurlijk supergrappig, want als je de radarbeelden bekijkt zie je een piemel! Ik bedoel een penis is altijd grappig, maar dit? Die gasten staan natuurlijk stijf van de humor, want ja, een pik, maar naar verluid deden ze dit, en met dit bedoel ik het vliegen in de vorm van een fallus, om te protesteren tegen de verbanning van spits Artem Dzjoeba uit de Russische selectie. Dat meldt het Spaanse Marca. De omweg die ze vlogen was een aparte, maar wel toepasselijk. De Russische spits Dzjoeba raakte zijn plaats in de nationale selectie kwijt nadat er een video uitlekte waarin hij masturbeerde. Daarop kwam de spits onder vuur te liggen. Het incident werd breed uitgemeten in Russische media. En nu hebben piloten dus in de vorm van een leuter gevlogen. Tijdloos. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: