NieuwNieuws

Binnenland

Groningse goudvis weer thuis na ontvoering door kater

Het baasje van de kidnapkat zocht de eigenaar van de gegapte goudvis

Groninger Iddo Kemp keek raar op toen hij zijn kater Doerak zag thuiskomen met een goudvis in zijn bek. Tot zijn grote verbazing bleek de prooi van zijn poezenbeest nog te leven toen hij op de grond begon te spartelen, schreef RTV Noord.

Het baasje besloot zich hem te ontfermen door hem in een waterbakje te stoppen. Kemp zette afbeeldingen van de vinnige overlever online in de hoop in contact te komen met de eigenaar. Wonder boven wonder was de vis nauwelijks gewond geraakt tijdens de jachtpartij.

Maar zou de eigenaar zich melden? Het uit elkaar houden van goudvissen is best een opgave. En omdat het waarschijnlijk om eentje uit een vijver ging, is het maar de vraag of zo'n verdwijning überhaupt iemand opviel.

Een gouden hereniging

Toch bleek de oproep van Kemp niet aan dovenmansoren gericht. Annejoke Smids, die even verderop woont, had het verhaal gelezen en de foto's gezien. "Het is de mijne. Ik herkende hem gelijk! Ik kan al mijn vissen uit elkaar houden. Eentje had een hele lange staart, dat is deze",  vertelt de eigenaresse vrijdag aan RTV Noord.

Ze liet weten dat Doerak wel vaker bij haar in de tuin kwam buurten en tijdens zijn bezoekjes wel vaker met enige interesse naar de visvijver zat te turen.

De taaie goudvis is inmiddels weer terug naar huis. Hij moet eerst verder aansterken in een klein bakje met medicatie en mag als hij hersteld is weer terug in de tuin. Smids is van plan om er met kippengaas voor te zorgen dat Doerak haar waterbewoners voortaan met rust laat.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: