NieuwNieuws

Algemeen

Prominente FVD-ers pleiten voor grondige schoonmaak jongerenafdeling

Oproep wordt breed gedragen

FVD-prominenten Annabel Nanninga, Rob Roos en Derk-Jan Eppink luiden de noodklok dat er drastisch schoon schip gemaakt zal moeten worden binnen de jongerenafdeling van Forum voor Democratie. De aanleiding is dat er gisteren wederom details naar buiten kwamen die wijzen op draagvlak voor radicaal, racistisch en antisemitisch gedachtengoed binnen de beweging.

Gisteravond plaatste de JFVD een statement op twitter waarin zij verklaren de beschuldigingen verre van zich te werpen, afstand nemen van de aantijgingen en stellen dat het gaat om citaten uit context. 

Dit statement werd vanochtend door Annabel Nanninga geciteerd met de boodschap dat zij hier volstrekt niet achter staat. "Nee, too little too late. Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden," schrijft statenlid, senator en fractievoorzitter van FVD Amsterdam Nanninga. Zij sluit haar bericht af met de mededeling dat ze een volledige sanering van de JFVD verwacht.

Update: GeenStijl heeft een aantal screenshots in handen gekregen van een inmiddels verwijderd Instagram-account dat werd gerund door een JFvD-er. Hierop werden veelvuldig afbeeldingen gedeeld die verband houden met het Nationaalsocialisme.

Ook kritiek vanuit EU-fractie

Europarlementariër voor FVD Rob Roos spreekt zich ook uit tegen de verklaring. Hij stelt wars te zijn van alle vormen van racisme en antisemitisme. "Persoonlijk had ik liever gezien dat we in één keer echt schoon schip hadden gemaakt en de JFVD hadden opgedoekt." 

Roos pleit voor het volledig opnieuw opzetten van de jongerenafdeling. De verklaringen van Nanninga en Roos zijn geretweet door EU-fractieleider en partijprominent Derk-Jan Eppink.

Brede steun voor Nanninga

De oproep van Annabel Nanninga wordt breedgedragen binnen de regionale afdelingen van de partij, zo blijkt uit het topic van GeenStijl. Onder andere fractievoorzitters Flevoland, Friesland en Overijssel, Gert-Jan Ransijn, Maarten Goudzwaard en Johan Almekinders onderschrijven de oproep. Ook de voltallige statenfractie van FVD Utrecht steunt de lijn Nanninga.

De tweets van Nanninga en Roos gaan in tegen de lijn die partijleider Thierry Baudet heeft ingezet. Baudet deelde de verklaring gisteravond met zijn complimenten voor het statement. Voorzitter van de JFvD Freek Jansen staat op plek zeven van de FvD-kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Of de recente ontwikkelingen gevolgen gaan hebben voor zijn positie is nog niet duidelijk.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: