NieuwNieuws

Binnenland

Prominente FVD-ers pleiten voor grondige schoonmaak jongerenafdeling

Oproep wordt breed gedragen

FVD-prominenten Annabel Nanninga, Rob Roos en Derk-Jan Eppink luiden de noodklok dat er drastisch schoon schip gemaakt zal moeten worden binnen de jongerenafdeling van Forum voor Democratie. De aanleiding is dat er gisteren wederom details naar buiten kwamen die wijzen op draagvlak voor radicaal, racistisch en antisemitisch gedachtengoed binnen de beweging.

Gisteravond plaatste de JFVD een statement op twitter waarin zij verklaren de beschuldigingen verre van zich te werpen, afstand nemen van de aantijgingen en stellen dat het gaat om citaten uit context. 

Dit statement werd vanochtend door Annabel Nanninga geciteerd met de boodschap dat zij hier volstrekt niet achter staat. "Nee, too little too late. Onacceptabel dat mensen met dit soort denkbeelden in onze partij zitten en daar niet meteen keihard tegen wordt opgetreden," schrijft statenlid, senator en fractievoorzitter van FVD Amsterdam Nanninga. Zij sluit haar bericht af met de mededeling dat ze een volledige sanering van de JFVD verwacht.

Update: GeenStijl heeft een aantal screenshots in handen gekregen van een inmiddels verwijderd Instagram-account dat werd gerund door een JFvD-er. Hierop werden veelvuldig afbeeldingen gedeeld die verband houden met het Nationaalsocialisme.

Ook kritiek vanuit EU-fractie

Europarlementariër voor FVD Rob Roos spreekt zich ook uit tegen de verklaring. Hij stelt wars te zijn van alle vormen van racisme en antisemitisme. "Persoonlijk had ik liever gezien dat we in één keer echt schoon schip hadden gemaakt en de JFVD hadden opgedoekt." 

Roos pleit voor het volledig opnieuw opzetten van de jongerenafdeling. De verklaringen van Nanninga en Roos zijn geretweet door EU-fractieleider en partijprominent Derk-Jan Eppink.

Brede steun voor Nanninga

De oproep van Annabel Nanninga wordt breedgedragen binnen de regionale afdelingen van de partij, zo blijkt uit het topic van GeenStijl. Onder andere fractievoorzitters Flevoland, Friesland en Overijssel, Gert-Jan Ransijn, Maarten Goudzwaard en Johan Almekinders onderschrijven de oproep. Ook de voltallige statenfractie van FVD Utrecht steunt de lijn Nanninga.

De tweets van Nanninga en Roos gaan in tegen de lijn die partijleider Thierry Baudet heeft ingezet. Baudet deelde de verklaring gisteravond met zijn complimenten voor het statement. Voorzitter van de JFvD Freek Jansen staat op plek zeven van de FvD-kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Of de recente ontwikkelingen gevolgen gaan hebben voor zijn positie is nog niet duidelijk.

CNN: Het was kantje boord voor Donald Trump toen hij corona kreeg

Buitenland

'The President was in danger of dying'

Lees verder

Rechterhand Ridouan Taghi uitgeleverd

Binnenland

Saïd R. werd opgepakt in Colombia

Lees verder

André Hazes en Sarah zetten relatie op pauze

Glamorama

En weten niet hoe lang dat gaat duren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Joodse organisaties dagen Thierry Baudet voor de rechter om oorlogs-tweets

Lees verder

Kerstpakket - Formatie is rond voor de Kerst

Lees verder

Kamil E. en Delano G. langer vast als verdachten moord Peter R. de Vries

Lees verder

Het paleis deelt mede - Foto's van de Prinses van Oranje (morgen 18 jaar oud!)

Lees verder

Video - Sylvana Simons (BIJ1) krijgt op haar sodemieter tijdens emancipatiedebat

Lees verder

Video. Keeper Jensen scoort prachtige eigen goal

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bordeel biedt half uurtje met dames bij vaccinatie

Lees verder

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: