NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 22 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Vandaag praten we je bij over de fittie binnen Forum voor Democratie, het wat zieliger soort dierennieuws en een explosieve Tesla.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

We beginnen met hommeles bij de Jongeren van Forum voor Democratie, namelijk dat het niet meer bestaat. De club is opgeheven nadat een groep prominenten van de Grote Mensen Forum voor Democratie kritiek uitten op de manier waarop het bestuur van de jongerentak omging met leden die zich bedienden van antisemitisch, homofoob, racistisch en extreemrechts gedachtegoed. Er zal een intern onderzoek gedaan worden naar de club die niet meer bestaat. Thierry Baudet noemt de zet uitstekend en veel partijbonzen roepen op tot een volledige sanering van de jongerentak. Daarnaast zijn ze bijzonder kritisch op voorzitter Freek Jansen, die ook kandidaat-kamerlid, maar bovenal: Baudets assistent is. Veel mensen vinden dat Jansen van de kandidatenlijst af moet, maar Baudet blijft achter hem staan. Jansen is een aanhanger van wat we zachtgezegd ‘alt-right’-gedachtegoed kunnen noemen: hij regelde contacten tussen Baudet en de extreemrechtse organisatie Erkenbrand voor een etentje met de beruchte megaracist Jared Taylor. Hij zou zich sympathiseren met de Nazi’s en mee hebben geschreven aan de ‘Uil van Minderva’-speech die leidde tot de exit van rechterhand Henk Otten. De tegenstanders van Jansen en daarmee, zo lijkt het, partijleider Baudet, willen af van de antisemitische, of nazistische, stroming binnen de partij en de jongerenafdeling. Nou, nou, nou, wat zijn die mensen veeleisend he?

Het is voor veel mensen een hele schakeling geweest sinds de coronacrisis, het op afstand vergaderen via bijvoorbeeld Zoom. Het zal velen wel eens gebeurd zijn dat je per ongeluk op mute staat als je net een inspirerend betoog aan het houden bent richting collega’s. Toch kan het andersom ook gebeuren, even lekker roddelen over je collega’s terwijl je denkt op mute te staan, maar helaas. Pijnlijk! Het overkwam de Amerikaanse acteur Lukas Gage (25). Hij moest auditie doen via Zoom, maar nog voordat hij kan beginnen maakt de regisseur aan de andere kant van de lijn een opmerking over zijn appartement. "Deze arme mensen leven in kleine appartementjes... Als ik kijk, zie ik zijn tv en..." Waarop Lukas snel en met een ongemakkelijk gezicht zegt dat de regisseur niet op mutestaat. Enkele seconden van ongemakkelijke stilte volgen, waarna de man stamelend zijn excuses aanbiedt. Awkward! Gage lacht vervolgens wat en zegt dan dat hij zelf ook vindt dat het een vreselijk appartement is. "Daarom moet je me deze klus geven, zodat ik me een betere plek kan veroorloven", reageert hij grijnzend. Waarschijnlijk heeft hij de rol niet gekregen, want hij deelde een filmpje van de gebeurtenis op Twitter met de tekst: "if youre a shit talking director make sure to mute ur shit on zoom mtgings." En dat is altijd goed advies.

Dierennieuws! Bij een leghennenbedrijf in de provincie Utrecht is vogelgriep vastgesteld. Om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden worden de 100.000 dieren op het bedrijf geruimd. Een maand geleden kondigde minister Carola Schouten van Landbouw al een nationale ophokplicht af. Eerder werden op pluimveebedrijven in Gederland besmettingen vastgesteld en zijn er ook wilde vogels gevonden die het virus bij zich droegen. In een straal van drie kilometer rondom het bedrijf in ligt één ander pluimveebedrijf. Deze zal worden bemonsterd en onderzocht op besmetting. Oke dit was niet echt vrolijk dierennieuws…

De onenigheid tussen een Tesla Model 3, een hoogspanningsmast en twee bomen in de Amerikaanse staat Oregon, maakt het een en ander total loss. Bij de botsing verloor de auto - of wat ervan over was - een wiel. Deze raakte de tweede verdieping van een nabijgelegen appartementencomplex. Dit gebeurde met zo'n kracht dat de waterleidingen in de muur scheurden, de badkamer werd vernield en het benedengedeelte van het appartement onder water kwam te staan. Bovendien werden de individuele batterijcellen van de Tesla stuk voor stuk werden gelanceerd. Eéntje hiervan vloog door het slaapkamerraam van een huis naar binnen en veroorzaakte brand. Een andere zou bij een omwonende in zijn schoot terecht zijn gekomen. De dader ontsnapte te voet. Hij werd een paar blokken verderop in de kraag gevat en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Foto’s van de ravage zijn te bekijken via nieuwnieuws.nl.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: