NieuwNieuws

Algemeen

PODCAST - Het NieuwNieuws van 24 november

In een paar minuten bijgepraat over de belangrijkste en opvallendste NieuwNieuws-nieuwtjes

Een exodus bij Forum voor Democratie, Miley Cyrus wordt geen lid van de Club van 27 en Trump neemt eerste stappen om de macht over te dragen. Dit en nog veel meer komt iedere dag in een paar minuutjes tijd voorbij gezoefd.

Ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts te beluisteren. En weet je wat we echt heel aardig zouden vinden? Als jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de podcast-hitlijsten van Nederland. Goeie deal toch?

Transcript

Vijf minuten na de opnames van het NieuwNieuws van de Dag van gisteren, kwam Thierry Baudet met het nieuws naar buiten dat hij zich terugtrekt als lijsttrekker en partijleider van Forum voor Democratie. Hij verwijt onder andere de trial by media en ook wij moeten bekennen afgelopen weekend grapjes te hebben gemaakt over de nare situatie bij de jongerentak van de partij. Sorry. En om te voorkomen dat het weer gebeurd lees ik nu een quote voor uit de statement van Thierry: “Ons doel is om het blanke ras zo puur mogelijk te houden en…” Oh, sorry, verkeerde speech. 

"De afgelopen dagen zijn er opnieuw berichten in de media verschenen over opmerkingen die in appgroepen van de jongerenafdelingen van Forum voor Democratie zouden zijn rondgestuurd. Het zijn vreselijke berichtes, nazisme, antisemitisme, racisme. Het zijn denkbeelden waar ik niets mee te maken wil hebben. Als een cultuur van trial by media ontstaat en/of er daadwerkelijk dingen zijn voorgevallen die niet door de beugel kunnen, in beide gevallen wil ik politieke verantwoordelijkheid nemen. 

Uiteraard zal ik in de kamer blijven, ik ben gekozen. We blijven strijden voor een beter Nederland, voor onze idealen, voor onze geschiedenis en identiteit. Dat kan ik ook doen in een andere rol. Bij deze is hopelijk definitief al deze nonsens gestopt."

Die nonsens ontstond natuurlijk bij Freek Jansen. Hij zou een nogal rechts gedachtegoed hebben, dit wordt onderzocht en zich sympathiseren met de Nazi’s, dit wordt nog onderzocht. Of Jansen, die voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op plek 7 staat op de lijst, ook vertrekt, daar is op het moment van deze opnames onduidelijkheid over. Eerder zei een woordvoerder van de partij dat hij zou opstappen, toen werd dat ontkent en later liet Senator Lennart van der Linden weer weten dat hij zijn plek wel heeft opgegeven. Alles wordt op dit moment natuurlijk onderzocht.

En ja je hoorde het al even, Theo Hiddema stopt bij Forum. Kamervoorzitter Arib las vandaag een brief van Hiddema voor, waarin hij zijn afscheid bekendmaakte. “Bij dezen wil ik je berichten dat ik mijzelf politiek arbeidsongeschikt heb verklaard", schrijft Hiddema in zijn brief. Hij vertrekt wegens "recent opspelende persoonlijke omstandigheden verband houdende met zaken als goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde." 

De nu 76-jarige Hiddema is een voormalig strafadvocaat en sloot zich in 2016 aan bij het Forum voor Democratie. Hij kwam op de tweede plaats van de kieslijst te staan, net achter Thierry Baudet. Na de verkiezingen kwam hij op 23 maart 2017 in de Tweede Kamer terecht, waar hij tot nu samen met Baudet de FvD vertegenwoordigde. Heftig hoor, arbeidsongeschikt, wij wensen Hiddema alle sterkte toe bij het UWV, de ARBO-artsen-molen en de nieuwe levensstandaard van de ziektewet. 

Het niet drinken van alcohol is voor velen mensen een enorme opgave in deze coronapandemie, zo ook voor Miley Cyrus. Zij besloot begin dit jaar te stoppen met alcohol omdat ze bang was in de Club van 27 te eindigen. Dit exclusieve clubje bestaat uit leden die allemaal op hun 27e gestorven zijn vanwege verschillende liefhebberijen, ook wel verslavingen genoemd, denk daarbij aan Amy Winehouse, Jimi Hendrix en Kurt Cobain. In juni onthulde de zangeres nog vol trots dat ze zes maanden nuchter was, maar dat heeft ze niet volgehouden.

"Nou, om helemaal eerlijk te zijn: ik had tijdens de pandemie, net als een heleboel mensen, een terugval... en ik zou hier nooit gaan zitten en zeggen dat ik nuchter ben gebleven terwijl ik dat niet was", vertelt Miley in een interview met Apple Music. "Ik had een terugval, maar ik ben nu weer nuchter, twee weken nuchter. En nu heb ik die tijd echt geaccepteerd." Overigens zit een lidmaatschap in de Club van 27 er niet meer in, het interview hield ze ter ere van haar 28e verjaardag. 

Ze zal nu een uitnodiging krijgen voor de Club van 28, waar onder andere acteurs Heath Ledger en Brandon Lee en DJ Avicii lid van zijn. We hopen van harte dat ze ook die uitnodiging niet hoeft te accepteren. Hou vol meid. 

Donald Trump heeft vannacht zijn eerste stap gezet richting de acceptatie dat Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. De president wil zijn nederlaag nog niet toegeven, maar gaat wel meewerken aan de machtsoverdracht aan Biden. De transitie werd in gezet door het hoofd van de Amerikaanse overheidsdienst General Services Administration, Emily Murphy, die in een brief (pdf) laat weten dat de machtsoverdracht aan de verkozen president Joe Biden officieel kan beginnen. Zij heeft daar lang mee gewacht, omdat hertellingen en rechtszaken nog liepen, maar nadat Biden gisteren voor de tweede keer tot winnaar werd uitgeroepen in de staat Michigan, kon ook Murphy de uitslag niet meer ontkennen. 

Toch geeft Donald Trump officieel de strijd nog niet op. Hij heeft nog steeds zijn nederlaag niet erkent en doet dit waarschijnlijk niet om zijn kansen bij lopende rechtszaken niet te schaden. Daarnaast wil hij aan zijn achterban laten zien dat hij nog steeds voor ze vecht. De toezegging die hij nu doet is wel een belangrijke stap richting acceptatie van zijn nederlaag en haalt in Amerika veel spanning weg. Sommige Amerikanen vreesden dat Trump het Witte Huis niet zou verlaten, maar die angst lijkt nu redelijk weggenomen. 

Dierennieuws! Het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de meeste honden en katten een ongewoon groot deel van de dag slapend doorbrengen in hun mand, in de zon of waar ze gruwelijk in de weg liggen. Dat doen ze niet omdat ze de slaap hard nodig hebben, maar omdat dat ze niets beters hebben te doen. Dat concludeert Dr. David Raizen van de Universiteit van Pennsylvania. "Alleen omdat een huiskat achttien uur per dag slaapt, wil nog niet zeggen dat hij al die slaap nodig heeft om te functioneren", vertelt hij in LiveScience

"Een deel van die slaap is waarschijnlijk een kwestie van gemak. Dat wordt gedaan wanneer het niet veilig is voor een dier om op pad te gaan, wanneer de voedselbeschikbaarheid laag is of simpelweg omdat er niets anders te doen is." Raizen concludeert dat wetenschappers nog steeds niet precies weten waarom dieren zoveel slapen als ze doen. Hij plaatst kanttekeningen bij de theorie dat slaap voor zoogdieren nodig is om de hersenen te ontwikkelen. 

"Een bruine vleermuis die twintig uur per dag slaapt, zou volgens die theorie een genie zijn", zo bekritiseert hij deze stroming. Overigens neem ik het NieuwNieuws van de Dag altijd op met mijn kat Lenny op schoot en hij heeft het altijd erg naar zijn zin, zoals je kunt horen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: