NieuwNieuws

Algemeen

SP draait geldkraan jongerenbeweging ROOD dicht

FvD toneel van ongekende politieke soap. SP: "Hold my beer!"

Waar Forum voor Democratie geteisterd wordt door bruinhemden, heeft de SP problemen met de bolsjewieken. De Socialistische Partij trekt per direct de financiële steun in van hun eigen Freie Deutsche Jugend, ROOD, Jong in de SP. In een verklaring valt te lezen dat zij niets meer te maken willen hebben met het nieuwe bestuur van hun tomatenkindertjes.

Zij kozen in grote meerderheid voor de 21-jarige Olaf Kemerink als voorzitter die onlangs geroyeerd werd vanwege zijn radicale standpunten en lidmaatschap van een radicale communistische organisatie. Als vergelding speelt de SP nu een zware kapitalistische troefkaart door de geldkraan dicht te draaien. Hierdoor kan ROOD fluiten naar de jaarlijkse uitkering van 180.000 euro.

Mccarthyisme versus Noord Koreaanse toestanden

Kemerink liet in een gesprek met De Gelderlander weten dat hij slachtoffer is van een heksenjacht. Het landelijke bestuur zou zijn 'dubbellidmaatschap' van de SP en het Communistische Platform als smoes gebruiken om van hem kalt te stellen. Het is voor leden stationair niet toegestaan om van meerdere politieke partijen lid te zijn.

Het landelijke bestuur en de geroyeerde leden beschuldigen elkaar nu van onverdraagzaamheid en figuurlijke Noord-Koreaanse handelspraktijken. Lastige en kritische leden zouden uit de partij worden gezet. Dit overkwam naast Kemerink ook nog vijf anderen die er te radicale opvattingen op na zouden houden.

Dit tot groot ongenoegen van een groot aantal leden die hun weggestuurde komrads overlaadden met steunbetuigingen. De landelijke partij heeft al meerdere malen laten weten helemaal niets te maken te willen hebben met 'radicale zolderkamercommunisten' die luidop fantaseren over een machtsovername met gewapende milities.

Marxistische machtsovername

De rode revolutie werd afgelopen weekend een feit bij verkiezing voor een nieuw ROOD-bestuur. In grote meerderheid kozen de leden voor de confrontatie met de landelijke lijn door in overgrote meerderheid voor Kemerink en een andere geroyeerde socialist te stemmen. Ergo: deze nieuwe ploeg was zelfs extreemlinkse begrippen te extreemlinks.

Omdat er door de 'illegale' verkiezing een 'onwenselijke situatie' is ontstaan, breekt de SP nu alle banden met ROOD op financieel, administratief, personeel en facilitair gebied. Dit liet voorzitter Jannie Visscher in een verklaring weten. De deur voor de opstandige jongeren staat nog wel op een kier. Visscher heeft aangegeven open te staan voor een 'nader gesprek'.

Hoe de jongeren de boel in leven willen houden zonder steun uit de partijkas is niet bekend. Maar gezien de ideologische overtuiginge moet een beweging die voor 100 procent draait op vrijwillige collectieve arbeid in theorie mogelijk zijn. Ze moeten alleen wel verkassen naar naar een Nijmeegs kraakpand of een commune in Overijssel die geleid wordt door een witte kerel met dreadlocks en een gitaar.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: