NieuwNieuws

Binnenland

SP draait geldkraan jongerenbeweging ROOD dicht

FvD toneel van ongekende politieke soap. SP: "Hold my beer!"

Waar Forum voor Democratie geteisterd wordt door bruinhemden, heeft de SP problemen met de bolsjewieken. De Socialistische Partij trekt per direct de financiƫle steun in van hun eigen Freie Deutsche Jugend, ROOD, Jong in de SP. In een verklaring valt te lezen dat zij niets meer te maken willen hebben met het nieuwe bestuur van hun tomatenkindertjes.

Zij kozen in grote meerderheid voor de 21-jarige Olaf Kemerink als voorzitter die onlangs geroyeerd werd vanwege zijn radicale standpunten en lidmaatschap van een radicale communistische organisatie. Als vergelding speelt de SP nu een zware kapitalistische troefkaart door de geldkraan dicht te draaien. Hierdoor kan ROOD fluiten naar de jaarlijkse uitkering van 180.000 euro.

Mccarthyisme versus Noord Koreaanse toestanden

Kemerink liet in een gesprek met De Gelderlander weten dat hij slachtoffer is van een heksenjacht. Het landelijke bestuur zou zijn 'dubbellidmaatschap' van de SP en het Communistische Platform als smoes gebruiken om van hem kalt te stellen. Het is voor leden stationair niet toegestaan om van meerdere politieke partijen lid te zijn.

Het landelijke bestuur en de geroyeerde leden beschuldigen elkaar nu van onverdraagzaamheid en figuurlijke Noord-Koreaanse handelspraktijken. Lastige en kritische leden zouden uit de partij worden gezet. Dit overkwam naast Kemerink ook nog vijf anderen die er te radicale opvattingen op na zouden houden.

Dit tot groot ongenoegen van een groot aantal leden die hun weggestuurde komrads overlaadden met steunbetuigingen. De landelijke partij heeft al meerdere malen laten weten helemaal niets te maken te willen hebben met 'radicale zolderkamercommunisten' die luidop fantaseren over een machtsovername met gewapende milities.

Marxistische machtsovername

De rode revolutie werd afgelopen weekend een feit bij verkiezing voor een nieuw ROOD-bestuur. In grote meerderheid kozen de leden voor de confrontatie met de landelijke lijn door in overgrote meerderheid voor Kemerink en een andere geroyeerde socialist te stemmen. Ergo: deze nieuwe ploeg was zelfs extreemlinkse begrippen te extreemlinks.

Omdat er door de 'illegale' verkiezing een 'onwenselijke situatie' is ontstaan, breekt de SP nu alle banden met ROOD op financieel, administratief, personeel en facilitair gebied. Dit liet voorzitter Jannie Visscher in een verklaring weten. De deur voor de opstandige jongeren staat nog wel op een kier. Visscher heeft aangegeven open te staan voor een 'nader gesprek'.

Hoe de jongeren de boel in leven willen houden zonder steun uit de partijkas is niet bekend. Maar gezien de ideologische overtuiginge moet een beweging die voor 100 procent draait op vrijwillige collectieve arbeid in theorie mogelijk zijn. Ze moeten alleen wel verkassen naar naar een Nijmeegs kraakpand of een commune in Overijssel die geleid wordt door een witte kerel met dreadlocks en een gitaar.

Bejaarde man beroofd in auto na gedwongen rit

Binnenland

Onvrijwillig chauffeur voor overvallers zonder auto

Lees verder

Nederlandse Sziget-dealers voor vier jaar de cel in

Binnenland

Hoger beroep: minder gevangenisstraf voor drugsatleet en compagnon

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Serie The Boys krijgt superheldenorgie

Lees verder

Vaccin-vertraging bij Pfizer lijkt mee te vallen

Lees verder

Nieuw Youtube-kanaal Lange Frans na 30 uur al verwijderd

Lees verder

Mobicep kocht bijna 100.000 nepvolgers voor zijn Insta

Lees verder

Yolanthe: Tot nu toe geen behoefte aan seks

Lees verder

Melania Trump neemt alvast afscheid met videoboodschap

Lees verder

D66 en GroenLinks willen kinderopvang gratis maken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Man leeft drie maanden stiekem in vliegveldterminal

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: