NieuwNieuws

Buitenland

Noord-Koreaanse turner glipt ongezien de zuidgrens over

Hij klom over het grenshek heen en bleef 14 uur(!) onopgemerkt

Een Noord-Koreaanse ninja heeft het voor elkaar gekregen om de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea over te steken. Hij klom op 3 november over een hek van drie meter hoog heen zonder dat hij gespot werd door de Noord-Koreaanse grensbewaking. Hij heeft hierbij niet alleen de alarmsystemen en geëlektrificeerde hekken van het noorden, maar ook die van het zuiden weten te omzeilen.

Toen hij 14 uur na zijn ontsnapping anderhalve kilometer verderop werd staande gehouden door Zuid-Koreaanse grenssoldaten vertelde hij dat hij vroeger geturnd heeft op hoog niveau. Zijn jarenlange training en tengere postuur zouden erbij geholpen hebben om onder de radar te blijven, schrijft de Korea Herald

Het blijft onduidelijk hoe hij dit precies voor elkaar gebokst heeft, sommige bronnen menen dat hij op een ijzeren paal is geklommen, terwijl anderen claimen dat hij met katachtige sprongen over de omheining is geklommen zonder hekwerk beschadigd te hebben. Maar wat het ook is: missie geslaagd. En petje af.

Blinde vlek in de grensbeveiliging

Toch is het niet alleen maar feest. De Kim Yong Un-hater is niet alleen onopgemerkt gebleven in het noorden, maar ook in het zuiden. Het duurde meer dan een halve dag voor de Zuid-Koreaanse grenswacht hem in het vizier kregen en dit is absoluut niet de bedoeling in de zwaarbeveiligde DMZ die al sinds 1953 langs de 38ste breedtegraad loopt.

De legerleiding zit in zijn maag om deze zeer trage reactie van de grensbewaking en is een onderzoek gestart. Een Noord-Koreaanse infiltrant met minder goede intenties zou in die veertien uur voor behoorlijk wat ellende gezorgd kunnen worden.

Toch lijkt het voor deze Noord-Koreaanse vluchteling allemaal goed uit te pakken. Hij heeft asiel aangevraagd in het kapitalistische zuiden die hem dit vermoedelijk zonder al te veel gedoe zullen toekennen. Het is niet bekend welke maatregelen er aan de andere zijde zijn genomen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Levensgevaarlijke ontsnappingen

Ontsnappen uit het straatarme en regressieve Noord-Korea is allesbehalve zonder gevaar. Hierbij hoort een levensgevaarlijke oversteek door de zwaarbewaakte Noord-Koreaanse grens. Wie betrapt wordt, krijgt zonder pardon een kogel in zijn lichaam.

Sommige vluchtelingen prefereren steken liever de noordgrens met China over omdat hier minder grenswachten gestationeerd zijn. Maar ook deze route is absoluut niet zonder gevaar. Wanneer de Chinezen een verstekeling uit hun communistische buurland in de kraag vatten, worden ze zonder pardon retour afzender gestuurd om bij aankomst te worden opgevangen door mannen in uniform.

Het YouTube-kanaal Kento Bento maakte een video over de zeven zeer linke opties die Noord-Koreaanse vluchtelingen kunnen kiezen om aan de ijzeren vuist van Kim Yong Un te ontkomen.

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: