NieuwNieuws

Binnenland

Baudet: Ze willen me royeren omdat ik tweet

'Zijn ze helemaal gek geworden?'

Thierry Baudet heeft momenteel alleenmacht over de social media-kanalen van het Forum voor Democratie en gebruikte deze vandaag om zonder overleg een lijsttrekkersverkiezing aan te kondigen. Dat viel niet goed bij het partijbestuur, die hem nu dreigt te royeren als hij niet ophoudt met twitteren. Iets waar Baudet nu over klaagt op Twitter. 

De aankondiging van de lijsttrekkersverkiezing kwam als een totale verrassing voor het partijbestuur. Dat Thierry dit zonder overleg aankondigde viel helemaal verkeerd en dat heeft een groot deel van het FvD-bestuur tegen hem gekeerd. Eerder deze middag hebben drie van de vijf bestuursleden Baudet verzocht uit het bestuur te stappen. 

Ultimatum

Thierry reageert hier nu op in een video. "Het bestuur heeft mij een ultimatum gegeven. Ik mag geen toegang meer hebben tot de social media-accounts van Forum voor Democratie", vertelt de teruggetreden partijleider. Hij beschuldigt de drie bestuursleden ervan dat ze hem uit de partij proberen te werken. "Zijn deze mensen helemaal gek geworden? Ik heb Forum voor Democratie opgericht. Ik ben zelf teruggetreden, in alle redelijkheid als er conflicten waren. Vervolgens blijkt dat er een plan is om mij eruit te duwen. En dan zeg ik 'jongens, ho even, stop. Laten we een verkiezing organiseren'. En in plaats van dat ze daar op ingaan, willen ze mij royeren als ik niet mijn toegang tot social media opgeef." 

Door deze boodschap op social media te plaatsen, geeft Thierry waarschijnlijk al aan dat hij het beheer over de kanalen van het FvD in handen houdt. De vraag is nu of het bestuur dan ook echt het dreigement gaat uitvoeren. 

Bijna alle aanbiedingen verdrinken in nieuwe wet tegen stuntbier

Binnenland

Dat scheelt een slok op een borrel

Lees verder

Victoria's Secret stopt met sexy 'Angels'

Glamorama

Want niet meer van deze tijd...

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Stadioncrasher van Greenpeace bijna neergeschoten

Lees verder

Akwasi niet vervolgd voor oude tweets

Lees verder

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Lees verder

Brand sloopt hoofdgebouw Beekse Bergen

Lees verder

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bewaker speelt chirurg: patiënt overlijdt

Lees verder

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: