NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Denen in de ban van 'zombienertsen' met gemuteerde corona

Tuurlijk joh, kon er ook nog wel bij...

Denemarken is helemaal klaar met nertsen. In tegenstelling tot bij ons, namen ze hier het zeker voor het onzekere om alle fokkerijen de nek om te draaien en de dieren te ruimen. Dit omdat de nertsen niet alleen vatbaar bleken voor corona, maar er ook voor zorgden dat het virus de kans kreeg om te muteren naar een nieuwe variant waar ook mensen aan besmet konden raken.

Om voor eens en altijd van het gedoe af te zijn, gingen ze over op draconische maatregelen. Alle nertsen ruimen en begraven op een militair terrein. Probleem opgelost? Niet dus. Want de nertsenkarkassen kruipen uit hun ondiepe graven voor een extra schep horror op dit toch al vrij macabere verhaal, schrijft DR.

Omkeren in het graf

Het ging mis in de buurt van de westelijke stad Holstebro, waar duizenden dieren in een geïmproviseerd massagraf zijn gestopt op een terrein van het Deense leger. Omdat er bij de ontbinding van karkassen allerlei gassen vrij komen, kwamen de dierenlijken vanwege de druk omhoog. En toen doken ze op boven het aardoppervlak, dit tot grote afschuw van de Denen.

Volgens de voorschriften van het ministerie van Milieu zouden de nertsen op een diepte van anderhalve meter moeten worden begraven. Volgens Deense media was het massagraf slechts een meter diep. Met als gevolg dat de boel in het ontbindingsproces weer boven de grond uitkwam. 

En als kers op de macabere taart zou het gat veel te dicht bij een meer liggen waardoor de dodedierengassen het water kunnen vervuilen.

Geen paniek!

Het ministerie laat in een reactie weten dat de coronazombieuitbraak slechts een tijdelijk probleem is en dat de veiligheidsmaatregelen rondom het terrein zijn aangescherpt. Het incident wekt niet alleen afschuw. Er is eveneens ruimte voor een portie galgenhumor op sociale media waar het incident wordt gelinkt aan horrorfilms en rampjaar 2020.

In Denemarken zijn aan het begin van deze maand alle nertsenfokkerijen per direct op slot gegaan. Meer dan 10 miljoen dieren zijn door de autoriteiten geruimd omdat de dieren een gemuteerde variant op het coronavirus bij zich droegen waarmee ze ook mensen besmetten. De gezondheidsautoriteiten lieten vorige week nog weten deze linke nertsen-Covid volledig te hebben uitgeroeid.

In Nederland worden de nertsenfokkerijen aanstaand voorjaar verboden en geruimd.

Britten kunnen boeteloos gassen op het vasteland

Buitenland

Door Brexit worden boetes niet automatisch geïnd

Lees verder

Brabanders zijn de meest onzekere Nederlanders

Binnenland

Negativiteit zorgt dat we weinig zelfvertrouwen hebben

Lees verder

Vaccinatie kwetsbare ouderen in Nederland begonnen

Binnenland

Tweede groep krijgt eerste prik

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Opnames nieuw Peaky Blinders-seizoen lijken hervat

Lees verder

Influencer (35) krijgt kind van eigen stiefzoon (21)

Lees verder

Rusland zet twee medewerkers NL ambassade het land uit

Lees verder

Britse feestvierders op de bon door selfies op Instagram

Lees verder

Spielberg-stalker krijgt contactverbod voor drie jaar

Lees verder

Oud-VNO-topman Hans de Boer (66) overleden

Lees verder

Netflix verjaagt seksscènes nieuwe serie van 18+-sites

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Haastige pakketbezorger jat ambulance die zijn route blokkeert

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: