NieuwNieuws

Sport

Voetballegende Diego Maradona (60) overleden

Kreeg een hartstilstand

De Argentijnse krant Clarín meldt dat de legendarische voetballer Diego Maradona is overleden. De veteraan zou een hartstilstand hebben gekregen. Maradona is 60 jaar geworden.

Maradona wordt gezien als de grootste Argentijnse voetballer aller tijden en één van 's wereld beste voetballers ooit. Hij won in 1986 het wereldkampioenschap met het Argentijnse nationale team, onder meer dankzij het historische "hand van god"-doelpunt in de kwartfinale tegen Engeland. Het doelpunt werd toegekend, ondanks dat Diego het met de hand scoorde.

Carrière

Pluisje begon zijn carrière bij de Argentijnse clubs Argentinos Juniors en Boca Juniors voordat hij in 1982 voor het recordbedrag van één miljard peseta's wordt overgenomen door FC Barcelona. Daar krijgt hij echter na een moeizaam begin geelzucht, waardoor hij een paar maanden is uitgeschakeld. Ook het seizoen daarna verloopt niet ideaal als hij zijn been breekt door een agressieve tackle van de tegenstander. Ondanks dat hij uiteindelijk maar 36 wedstrijden speelt voor de Spanjaarden, scoort hij wel 22 keer. 

Na Barcelona verblijft hij een lange tijd in Napoli. Hij leidt het team weg uit de degradatiezone en stuurt de club richting de top. In zijn zeven seizoenen in Napels werd de club tweemaal landskampioen en werd eenmaal de UEFA Cup gewonnen. Zijn populariteit is ongekend. De club besloot in 2000 om als eerbetoon zijn rugnummer (10) nooit meer te gebruiken.

Lijntje

Naast de hoogtepunten wordt Diego's leven ook gekenmerkt door schandalen en drugsgebruik. In 1991 wordt hij bij Napoli geschorst vanwege cocaïnegebruik. In 1994 wordt hij door de FIFA wederom geschorst wegens drugsgebruik tijdens het WK in de Verenigde Staten.

Zijn drugsgebruik zorgde ook dat zijn hart het zwaar had. In april 2004 werd hij in kritieke toestand opgenomen na een hartinfarct veroorzaakt door een overdosis cocaïne. Hij lag dagenlang aan de hartbewaking. Daarnaast zorgde zijn overgewicht voor een hoge bloeddruk, dus daarvoor moest hij een maagverkleining ondergaan. 

Operatie

Begin deze maand lag Maradona nog in het ziekenhuis voor een hersenoperatie, waarbij succesvol een subduraal hematoom werd verwijderd. De operatie verliep zonder problemen en Pluisje kon na een kort herstel weer naar huis. Of de nu fatale hartaanval verband houdt met deze operatie, is niet bekend. 

Neus van Kaj Gorgels onder handen genomen

Glamorama

Is herstellende van een operatie

Lees verder

Thierry is niet alleen: Zeeuwse 50PLUS-kandidaat ronselt volmachten met briefjes

Binnenland

Frans C. ontkent alles 

Lees verder

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Lees verder

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: