NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 25 november

Binnen een paar minuutjes ben jij weer op de hoogte van het nieuwste Nieuwnieuws-nieuws

Met vandaag heel veel gedoe omtrent de Forum voor Democratie-soap, een vette rekening voor Bassie en Adriaan en Denemarken in de ban van gemuteerde zombienertsen met Corona. Deze onderwerpen en nog veel meer komen vandaag voorbij gescheurd in onze podcast.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Dit zouden we zeer sympathiek van je vinden, dus bij voorbaat dank. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Het was weer een bewogen dag voor Thierry Baudet en Forum voor Democratie. De dag begon met een videoboodschap waarin hij meldde dat er leiderschapsverkiezingen komen waarin alle leden hun mening kunnen geven over de toekomst van de partij. En Thierry stelt zich ook weer verkiesbaar voor het lijsttrekkerschap van de partij. Een functie die hij twee dagen terug heeft neergelegd.

"Ik stap opnieuw in de spotlight en ik stel me beschikbaar als partijleider en kandidaat-lijsttrekker." Hoewel zijn voorhoofd nog niet eens koud was van de vorige spotlight, was hij toch erg geschrokken van het vertrek van Theo Hiddema en Paul Cliteur en de felle aanval van Annabel Nanninga, die eiste dat hij ook zijn bestuursfunctie zou opgeven.

Goed, later op de dag kwam naar buiten dat hij door een meerderheid van het partijbestuur per direct uit het bestuur is gezet. "Het is aan het partijbestuur om eventueel lijsttrekkersverkiezingen uit te schrijven en niet aan Baudet", aldus de kersverse partijvoorzitter Lennart van der Linden. Overigens was het slechts een verzoek, want blijkbaar kan een meerderheid van het bestuur niet echt besturen, in ieder geval niemand wegsturen.

Dat laatste kwam naar buiten via het officiële Forum voor Democratie Twitteraccount, dat in hand is van Thierry Baudet. Het partijbestuur is daar allerminst blij mee en zij dreigen hem nu te royeren als hij niet stopt met twitteren. En daar doet Baudet zijn beklag weer over via twitter. Of het ten goede komt van deze podcast, geen idee, maar wordt ongetwijfeld vervolgd.

Weet jij misschien waar Guus Meeuwis? Nou, waarschijnlijk in zijn nieuwe optrekje in Tilburg. De zanger kocht in 2017 een vrijstaande villa van meer dan honderd jaar oud, maar vond het maar een lelijk ding en dus besloot hij dat oude muffe huisje om te gooien en er een nieuw huis op te zetten. Nou, dan moet je net Twitter hebben, want veel mensen vinden het walgelijk wat ervoor in de plaats is gekomen. Hierbij worden terminologieën als 'horrorfilm', 'vernietiging van cultureel erfgoed' en zelfs 'smakeloos' niet geschuwd.

Ook vergelijkingen met crematoria, de sarcofaag van de kerncentrale in Tsjernobyl en de belichaming van rampjaar 2020 komen voorbij. Als reden voor de extreme house make-over liet Meeuwis weten dat z'n oude droomvilla allesbehalve heilig was. Zo zou hij graag meer zon in huis willen zien en waren de plafonds hem te laag. Meeuwis, zelf niet veel groter dan twee Roel van Velzens, kon zelfs het plafond aanraken. Gelukkig voor het internet valt er over smaak altijd te twisten.

De Argentijnse krant Clarín meldt dat de legendarische voetballer Diego Maradona is overleden. De veteraan zou een hartstilstand hebben gekregen. Maradona wordt gezien als de grootste Argentijnse voetballer aller tijden en één van 's wereld beste voetballers ooit. Hij won in 1986 het wereldkampioenschap met het Argentijnse nationale team, onder meer dankzij het historische "hand van god"-doelpunt, ergo: schandalig hands-doelpunt, in de kwartfinale tegen Engeland.

Begin deze maand lag Maradona nog in het ziekenhuis voor een hersenoperatie, waarbij succesvol een subduraal hematoom werd verwijderd. De operatie verliep zonder problemen en Pluisje kon na een kort herstel weer naar huis, met duizenden mensen applaudisserend en gillend op straat tot gevolg. Maradona is 60 jaar geworden.

Vandaag heeft de rechter in Rotterdam bekendgemaakt hoeveel geld Bassie en Adriaan hun voormalige mede-acteurs verschuldigd zijn. De Baron, alias Paul van Gorcum, heeft samen met andere klagers recht op een vergoeding van 15.000 euro voor misgelopen royalty’s uit merchandise, DVD’s en videobanden. De heren, die eerder succes hadden met het nummer on dos tres dan Ricky Martin, hadden al sinds 2007 onenigheid met de medeacteurs en de juridische procedure nam zeven jaar in beslag. Of dit het einde is van de spannende serie Bassie en Adriaan en het Verdwenen Loon is niet bekend, beide partijen kunnen nog in hoger beroep gaan.

Un dos tres is een, twee, drie
Maar meebetalen dat wilden ze nie
De Baron was niet tevree en de rechter ging nu mee
Eindelijk betalen ze mee.

Wedden dat we nu een rekening krijgen van Bas en Aad voor het gebruiken van die unieke melodie.

Dierennieuws! Je zou maar een populatie nertsen hebben die enorm vatbaar zijn voor het coronavirus maar er ook voor zorgden dat het virus de kans kreeg om te muteren naar een nieuwe variant waar ook mensen aan besmet konden raken. Dan ruim je al die bondbeestjes toch? In Nederland doen we dat voorlopig nog niet, in Denemarken zijn alle 10 miljoen dieren inmiddels geruimd en begraven in een geïmproviseerd massagraf. Toch heeft dat problemen opgeleverd, omdat er bij de ontbinding van karkassen allerlei gassen vrij komen, kwamen de dierenlijken vanwege de druk omhoog. En toen doken ze op boven het aardoppervlak, dit tot grote afschuw van de Denen.

En als kers op de macabere taart zou het gat veel te dicht bij een meer liggen waardoor de dodedierengassen het water kunnen vervuilen. Het ministerie laat in een reactie weten dat de nertsenzombieuitbraak slechts een tijdelijk probleem is en dat de veiligheidsmaatregelen rondom het terrein zijn aangescherpt. In Nederland worden de nertsenfokkerijen aanstaand voorjaar verboden en geruimd, net op tijd om een mooi gemuteerd virus aan de mensheid door te geven. Dat wordt een bonte bedoening. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: