NieuwNieuws

Binnenland

Brandbrief van nummer drie FvD

Brief aan leden gelekt naar de T.

Terwijl Thierry Baudet bij Beau tekst en uitleg mag geven, dropt de Telegraaf even een bommetje. Nicki Pouw-Verweij, die eerder vanavond al opriep tot royement, luidde de noodklok over uitspraken van de oud-partijvoorzitter. De brandbrief die zij stuurde naar een aantal leden is in handen van de Telegraaf.

Update: Bij Beau kwam de brief nog even ter sprake, maar Baudet stelt dat hij zelf geen 'antisemitische of racistisiche opvattingen' heeft. Hij ontkent de uitspraken die in de brandbrief worden opgesomd. Ook kaatste hij de bal terug door te beweren dat uitgerekend Pouw-Verweij zélf in de appgroepen zou hebben gezeten. 

Verder werd in het programma duidelijk dat het FvD-bestuur morgen aangifte gaat doen. Dit naar aanleiding van de posts die de oud-lijsttrekker vandaag onrechtmatig zou hebben geplaatst op de sociale media kanalen van de partij.

De Brief

Op de partijbijeenkomst van afgelopen vrijdag hing een ’gespannen  sfeer’, schrijft Pouw-Verweij. Daarbij zei Baudet volgens haar onder  meer dat hij bereid was om ’drie miljoen coronadoden te accepteren als  daarmee onze vrijheid gered werd’.

Deze uitspraak bevreemde Pouw-Verweij, maar er was meer. Zo  vertelde Freek Jansen, toen nog de leider van de jongerenafdeling, die  avond dat er een artikel aankwam over antisemitisme onder de jongerentak  van FvD. „Er ontstond een discussie over of er bij de vorige meldingen  goed gehandeld was. Freek en Thierry gaven aan dat zij vonden dat er  nooit iemand geroyeerd had moeten worden, want we hadden daarmee  toegegeven aan de linkse media.”

Volgens Pouw-Verweij vond Freek dat ’heulen met de vijand’ en  ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’. De senator, wist niet wat  ze hoorde, schrijft ze in haar brief. „Ik gaf aan dat ik vond dat we  antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen:  ’waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna  iedereen die ik ken is antisemiet.’”

Meerdere aanwezigen vroegen volgens de brievenschrijfster of  Baudet een grap maakte. „Maar dat ontkende hij.” Pouw-Verweij wees er  vervolgens op dat „zelfs als je voor absolute vrijheid van meningsuiting  bent, het relativeren van de Holocaust in een appgroep met relatieve  vreemden erg dom was” en dat de leden in kwestie toch geroyeerd moesten  worden vanwege ’dom en schadelijk gedrag’.

„Thierry zei toen ’ze zijn niet dom, ze hebben juist een heel  hoog IQ, daarom zeggen ze deze dingen ook’.” Op 18 maart, de dag na de  verkiezingen, zouden alle geroyeerde leden weer teruggehaald worden, zou  Baudet hebben besloten. „De rest van de avond heeft Thierry grapjes  tegen mij gemaakt in de trant van ’dat moeten we niet zeggen, dan vindt  Nicki ons antisemitisch.’”

[...]

Op een gegeven moment riep Thierry dat corona de wereld in  gebracht was door George Soros en anderen om ons onze vrijheid af te  nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten. Hij riep dat het  Hillary Clinton ’en de pedofielen’ niet gelukt was, maar dat het via  corona nu wel zou lukken.”

Er inhoudelijk op ingaan, lukte volgens haar niet. „Baudet zei  nog dat vechten over andere thema’s zoals EU en immigratie of islam  zinloos was, want als ’ze onze vrijheid hebben afgenomen en we een  communistische staat zijn, dan schoppen ze toch alle domme negers Europa  uit.’”

Uiteindelijk bond Baudet volgens de klokkenluidster enigszins in  met de woorden: „Ik weet dat ik hier alleen in sta, dus ik zal doen en  zeggen wat jullie willen.” De avond kwam niet lang daarna tot een einde,  schrijft Pouw-Verweij.

Update: Hier de hele brief

Jumbo-Visma blikt vooruit op wielerjaar 2021

Sport

Tourteam nu al bekend

Lees verder

Ali B: 'Ik en Waylon hebben vaker ruzie'

Glamorama

"Je bent een vies klein mannetje met een hele grote bek!", klonk het eerder deze maand

Lees verder

'Onwel geworden' Big Brother-Jill was gewoon ongesteld

Glamorama

Maar mag pas dinsdag terug het huis in

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Ayatollah Khameini bedreigt Trump op twitter, Trump niet in staat te reageren

Lees verder

Advocaat redt omgekukeld schaap in nood op weg naar rechtbank

Lees verder

Zo heet het kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik

Lees verder

Google tegen Australië: Betalen voor content? We blokkeren jullie hele land

Lees verder

Fred van Leer: 'Van de zeven dagen gaat het drie heel goed'

Lees verder

Loesoe door een plakje cake: lichaam Britse man zet suikers om in alcohol

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tieners delen handgel uit, blijkt secondelijm

Lees verder

Lerares (33) ontkent seks met leerling (15): Ik ben te klein voor dat standje

Lees verder

Illegale rave blijkt bejaarden in rij voor coronaprik

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: