NieuwNieuws

Binnenland

Henk Krol lanceert vooruitstrevende conservatieve partij HENK

Hoera! We hebben een nieuwe politieke partij: Lijst Henk Krol!

De politieke ambities van Henk Krol zijn ondanks zijn vergevorderde leeftijd nog altijd gloeiend heet. In 2020 verliet hij 50PLUS na ruzie om zich vervolgens aan te sluiten bij Lijst Henk Partij voor de Toekomst met Henk Otten. Maar nadat de Henken ruzie kregen, gaat hij het nu in zijn eentje proberen met Lijst Henk Krol.

Hij maakte daarnaast de kieslijst bekend via een kekke livestream op Facebook. En verrassing! De nummer 1 op de kandidatenlijst luistert naar de naam Henk Krol. Wat wil lijst Henk Krol onder aanvoering van Henk Krol precies nou precies met deze fantastische vochtige rivierdelta?

Dit is voor iedereen te bekijken op de kakelverse campagnesite, waar sinds vanmiddag zijn standpunten op staan te pronken. LHK beschouwt zich als zowel vooruitstrevend én conservatief. Best of both worlds of vlees nog vis? Hieronder volgt een uitgebreide analyse van alle spannende speerpunten.

Spannende standpuntenfiesta


LHK ziet de economie als een speerpunt. De partij blijkt een groot fan van Neerlands 'beroemde koopmansgeest' en wil ondernemen weer leuk maken. De economie zet Henk op 1! Hoe? Met lastenverilchting, koopkrachtimpulsen én btw-verlaging. Kijk!

Ondanks zijn 70-jarige leeftijd, blikt het Kamerlid ook vooruit, getuige het woord 'innovatie' in zijn programma. Dus dat is wel mooi: regeren is immer vooruitzien! Ouderwetse partijen menen dat de burger is veroordeeld als horige in dienst van de overheid.

Bij de nieuwe outsider draaien ze dit vastgeroeste principe om. "De overheid is er voor U, niet andersom". "Dit voelt niet als een doorstart, maar als een compleet nieuw begin", aldus lijsttrekker Henk Krol van Lijst Henk Krol. Wat betekent dit concreet? Hervormingen, transparantie en referenda, Take that VVD, CDA en D66.

Als kers op de taart blijkt de op een na meest controversiële oud-hoofdredacteur van de GayKrant ook een fan te zijn voor zaken als rechtvaardigheid, respect en veiligheid. Standpunten die als een risico gezien kunnen worden wegens het twijfelachtige draagvlak binnen de samenleving.

Betere zorg, betere pensioenen, beter wonen

Met het thema gezondheid hebben we in 2020 natuurlijk veel gedoe meegemaakt vanwege de coronacrisis. Deze afschuwelijke pandemie verschafte voor de 70-jarige Kamerveteraan nieuwe inzichten: gezondheid, ons grootste bezit. Hij wil verder hervormingen en minder rompslomp voor een betere zorg. 

Ouderen kunnen immers niet meer hard ploeteren voor geld dus het zou ietwat mensonterend zijn als je ze dan compleet geen inkomen meer zou geven om van de honger te sterven op straat. Vandaar pensioen. Pensioenen goed.

In tegenstelling tot de traditionele middenpartijen die voorstander zijn peperdure koophuizen, woekerprijzen in de vrije sector en wachtlijsten van 40 jaar voor een sociale huurwoning, willen zij deze speculantenhel een ongekende metamorfose geven. Goed wonen. In een huis. Dát is belangrijk. Maar niet voor migranten. Daar moet juist minder van.

Nederland zou een goede plek om te wonen moeten worden voor iedereen die voor cultuur, normen en waarden is. Voor domme steden zoals Almelo, Helmond en Den Helder lijkt hierin echter geen ruimte. In speerpunt 6 staat duidelijk dat mysterieuze 'smart cities' de toekomst hebben.

Een land dat U door wil geven

Over pakweg 30 jaar bestaat Henk Krol niet meer. Maar ook na 2050 wonen er nog altijd burgers in Nederland. Hier wordt aan gedacht. Hij vindt dat we deze bezorgde burgers van de toekomst niet aan hun lot moeten overlaten.

Vervoer: autorijden moet schoner, veiliger én goedkoper worden. Duurzaamheid, milieu en ecosystemen zijn superdikke prima. Met minder klimaatmaatregelen van UW geld pleit Henk voor meer groen, natuur en respect voor dieren. Wie is er nou niet voor goedkope autoritjes door de natuur? Voor weinig geld.

De sceptici zullen denken van: minder lasten én een zorgzamere socialer vangnet, dat kan toch nooit samen? Zeker wel! Want Lijst Henk Krol wil het mes zetten in nutteloze overheidslagen en zinloze overheidsuitgaven waardoor dit Scandinavische Walhalla aan de Rijn ook zonder torenhoge belastingdruk mogelijk wordt.

Minder overheid, minder belasting. Duurzaam zonder duurkoop met de economie weer op 1 met minder overheid en meer burger. Vooruitstrevend én conservatief. Tegelijk. Oh ja, er is ook nog een kandidatenlijst bekendgemaakt. Maar die muppets kent toch niemand en ze heten niet eens Henk. Dus einde.

Opa K'NEX krijgt nieuw reuzenrad, donaties naar goed doel

Binnenland

Zijn 1,96m grote K'NEX-reuzenrad werd dit weekend gestolen door stomme steeldieven

Lees verder

Openbaar Ministerie gaat uit van misdrijf bij dood 14-jarige Lotte

Binnenland

Het lichaam van de Almelose tiener werd dit weekeinde aangetroffen in de buurt van een bedrijventerrein

Lees verder

VIDEO - Toeslagenleed en ontslag maken impact op Eric Wiebes

Binnenland

"De rechtstaat heeft gefaald. Inderdaad ongekend" - opgestapte minister van Economische Zaken

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Fiscus wil schulden toeslagenaffaire innen via compensatiegeld

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Jinek zegt ongeneeslijk zieke Melissa voor de tweede keer af

Lees verder

PERSCO KABINET: Kabinet gaat 'de facto demissionair verder'

Lees verder

Val Rutte III: Minister Eric Wiebes moet per direct wieberen

Lees verder

OVERZICHT - Oppositie slijpt campagnemessen na val kabinet Rutte III

Lees verder

JLo laat steeds meer van zichzelf zien op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britten bang voor onheil na vermissing Tower of London-raaf

Lees verder

Geschrokken moeder ziet Trumps gezicht op babyecho

Lees verder

Doodstraf dreigt voor duif die 13.000 km aflegt

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: