NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van tranentrekkers tot keiharde kerstfilms

Het is eindelijk weer weekend. En net zoals de afgelopen acht maanden is er bijzonder weinig leuks te doen dit weekend. Gelukkig bestaan er streamingsdiensten, kabel-tv en de bioscoop. Kun je toch nog wat leuks ondernemen. 

Onze redactie heeft ook deze week weer de nieuw-nieuwste releases doorgespit, gecheckt, gekeurd en van een oordeel voorzien. Voor wie naar de bioscoop gaan dit weekend geen optie is, hebben we het beste van het beste op de streamingsdiensten en tv op een rij gezet. Geniet van je weekend!

In de bioscoop: Fatman

Mel Gibson is weer terug op het witte doek, en hoe. In Fatman kruipt hij in de rol van een aan lagerwal geraakte Kerstman. De zaken gaan niet meer zo vlot aangezien de jeugd steeds vaker het slechte pad bewandelt. Hij belandt in een halve burn-out, tot het leger hem om hulp vraagt. 

Ondertussen bezorgt hij bij een 12-jarig verwend nest een stuk steenkool. De snotaap is niet zo blij met zijn cadeau en besluit een huurmoordenaar op de Kerstman af te sturen. We kunnen stellen dat de inmiddels zure Kerstman betere jaren heeft gekend. Ach, 2020 was voor niemand leuk. Hoe dan ook: een heerlijke actiefilm met de Kerstman in de hoofdrol. Met genoeg hilarische momenten om ‘m te gaan zien. Dit zijn de kerstfilms die we nodig hebben. En Gibson is ook precies de Kerstman die we nodig hebben.

Docu: Katwalk

Het internet bestaat bij de gratie van katten, dat moge duidelijk zijn. Maar nu schijnt er ook een wereld te zijn buiten het wereldwijde web. Amsterdam, binnen de ring, we noemen maar eens wat. In de bioscoop kun je onze hoofdstad vanuit een heel ander perspectief bekijken, namelijk uit het perspectief van… Jawel, de kat. 

De makers van de documentaire De Nieuwe Wildernis trokken dit keer samen met een kat de stad in en maakten een film over de bijzondere natuur tussen alle oude panden, sekswerkers, inmiddels ingestorte kades en de mens. In het voorjaar van 2018 was ‘ie al in de bioscopen te zien, sinds deze week wordt de docu wederom op het grote witte doek vertoond. Leuk als je gek bent op dieren óf op Amsterdam. Of allebei. 

Romkom: Up in the Air

Het format van ‘de romantische komedie’ blijkt in alle soorten en maten te werken. Ook met George Clooney in de hoofdrol. Hij speelt in Up in the Air de charmante - want Clooney is nou eenmaal charmant - Ryan Bingham, die door grote bedrijven wordt ingehuurd om mensen te ontslaan. Om die reden is hij altijd onderweg en vliegt hij meer dan de gemiddelde Nederlander die voor de coronacrisis perse elk weekend een stedentrip moest maken.

En als je zoveel vliegt, dan heb je geen tijd om relaties te onderhouden. Niet met familie, niet met vrienden en niet met collega’s. En al helemaal niet met de liefde van je leven. Die Bingham niet heeft maar tijdens deze film natuurlijk wel tegenkomt. Het blijft een romantische komedie. Zo’n heerlijk makkelijke feelgood wegkijker die je sinds deze week via Videoland kunt zien.

Drama: Uncle Frank

Iets minder feelgood maar wel het kijken waard is de Prime-film Uncle Frank. De film speelt zich af in 1973 en Frank krijgt onverwacht zijn 18-jarige nichtje Beth op bezoek. Wat Beth net als de rest van de familie niet weet, is dat Frank een huisgenoot heeft. Al snel blijkt dat - verrassing - Wally helemaal niet de huisgenoot van Frank is, maar al ruim tien jaar zijn geliefde.

Er komt een telefoontje dat iemand uit de familie is overleden, waarop Beth en Frank samen naar de begrafenis rijden. Frank schaamt zich voor zijn homoseksualiteit en wil niet dat Wally meegaat. Maar die rijdt er stiekem toch achteraan. Met alle drama van dien. Qua vibe te vergelijken met Green Book. Een ietwat zwaar thema met af en toe ruimte voor wat luchtigheid.

Bingen: Heartbreak High

Of het tijd is om de jaren negentig te herbeleven? Jazeker. Haal de pastelgekleurde oogschaduw, harde eyeliner, stijltang en opvallende lipgloss maar van zolder want het is tijd voor Heartbreak High. Netflix heeft alle zeven seizoenen online gezet. Kortom: 210 keer drie kwartier tienerdrama op de Australische Hartley High School. Van prille liefde tot dakloosheid, drugs en winkeldieven. Alles waar je je als tiener mee bezighield. Misschien wat te traag voor de huidige generatie middelbare scholieren, maar vermoedelijk nog net zo relevant. Vooral fantastisch voor de nostalgie. 

Op tv: The Dark Knight Rises

Er wordt altijd nogal gedweept met Heath Ledger als The Joker in The Dark Knight, maar we moeten Tom Hardy als slechterik in The Dark Knight Rises ook zeker niet laten ondersneeuwen. De briljante acteur - en mogelijk nieuwe James Bond - speelt Bane en dat doet ‘ie voortreffelijk.

Zaterdag kijk je om acht uur ‘s avonds deel twee in de Batman-trilogie van Christopher Nolan. Nolan en Hardy leggen elkaar sowieso wel lekker, ze werkten ook samen in Inception en Dunkirk. Met Morgan Freeman die weer in de huid van Fox kruipt, Anne Hathaway als Selina en Michael Caine als Alfred heeft Nolan sowieso weer eens een lekkere cast te pakken. En Christian Bale is natuurlijk zijn Batman. Mocht je net als wij soms even de draad kwijt zijn welke Batman-acteur ook alweer bij welke regisseur hoort.

Muziek: heul veel André Rieu

Ja, we hebben goed nieuws! Wil je helemaal in de kerstsferen komen en zoek je inspiratie om de kerst zo kitscherig mogelijk door te komen? Prime heeft een hele rits shows van André Rieu online gezet. Want als je niet naar het Vrijthof kunt, dan komt het Vrijthof gewoon naar jou.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek.     

Bejaarde man beroofd in auto na gedwongen rit

Binnenland

Onvrijwillig chauffeur voor overvallers zonder auto

Lees verder

Nederlandse Sziget-dealers voor vier jaar de cel in

Binnenland

Hoger beroep: minder gevangenisstraf voor drugsatleet en compagnon

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Serie The Boys krijgt superheldenorgie

Lees verder

Vaccin-vertraging bij Pfizer lijkt mee te vallen

Lees verder

Nieuw Youtube-kanaal Lange Frans na 30 uur al verwijderd

Lees verder

Mobicep kocht bijna 100.000 nepvolgers voor zijn Insta

Lees verder

Yolanthe: Tot nu toe geen behoefte aan seks

Lees verder

Melania Trump neemt alvast afscheid met videoboodschap

Lees verder

D66 en GroenLinks willen kinderopvang gratis maken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Luie leraar stuurt ongepaste tekenopdracht

Lees verder

Feestgangers: 'Pandemie? Welke pandemie?'

Lees verder

Man leeft drie maanden stiekem in vliegveldterminal

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: