NieuwNieuws

Binnenland

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 27 november

Zin om binnen 5 minuten weer helemaal bij te zijn? Luister dan onze Nieuwnieuws-update.

Noodverordeningen op Urk, droevige geruchten over dé Frank en Rogier en muiterij bij Koninklijke Horeca Nederland. Dit en nog veel meer komt iedere dag in een paar minuutjes tijd voorbij gezoefd.

Ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts te beluisteren. But wait there's more. Geheel in het kader van Black Friday is een abonnement vandaag met 100% korting. In plaats van nul ekkies per jaar betaal je alleen dit weekeinde helemaal niets.

De hele uitzending is hier te beluisteren.

Op Urk wordt komende week een veiligheidsrisicogebied ingesteld. Dat geeft de politie toestemming om preventief te gaan fouilleren. De bedoeling is om te gaan controleren op het vervoer en gebruik van verboden vuurwerk, meldt De Stentor. Om welk deel van de plaats het precies gaat is nog niet duidelijk. Afgelopen zaterdag was het hommeles en werd er zwaar vuurwerk gebruikt tegen hulpverleners. 

Burgemeester Cees van de Bos stelt dat dit onacceptabel is en wil met het preventief fouilleren optreden tegen illegaal vuurwerkbezit. Burgemeester Van de Bos benadrukt tegen De Stentor dat deze maatregelen nodig zijn en dat ook nog stevigere maatregelen niet zijn uitgesloten. "Het gaat om de veiligheid van onze inwoners. Urk wil dit niet. We laten ons niet verrassen."

Er is onduidelijkheid over de toekomst van Frank en Rogier, het excentrieke koppel van het RTL-programma Paleis voor een Prikkie, dat las ik vandaag in de Privé, bij de kapper. Het blad meldt dat het olijke duo uit elkaar gaat en dat er zelfs al een advocaat zou zijn ingeschakeld om de hele papierwinkel te fixen. Volgens de 74-jarige Frank heeft hij na lang wikken en wegen besloten dat het klaar is. De wijze waarop zijn partner Rogier met hem omging op televisie zou hun relatie sterk hebben verslechterd. 

"Het succes van onze programma's is hem naar het hoofd gestegen”, dat las ik in de Story, bij de pedicure. Volgens Shownieuws zitten de bladen er helemaal naast, want volgens hen gaat het juist weer goed tussen de twee, dat zag ik op televisie bij de schoonheidsspecialiste. Rogier houdt het voor Shownieuws spannend door alleen een doordenkertje te verschaffen. "Spreken is zilver, zwijgen is goud", ja hou je mond dan. 

De horeca komt in het verzet, dat wordt duidelijk in een concept persbericht dat in handen is van Omroep Brabant. Vanaf 17 januari gaat de horeca massaal weer de deuren openen, ongeacht de maatregelen. De ondernemers stellen dat het water hen aan de lippen staat en dat het niet anders kan. Minimaal 40 regionale afdelingen van de branchevereniging Konijklijke Horeca Nederland (KHN) onderschrijven dit statement. De landelijke tak heeft zich er nog niet over uitgesproken. 

Zij stellen een ultimatum op 17 januari, ook als de maatregelen dan nog steeds gelden gaan zij open. Wel stellen zij dit te doen met inachtneming van de coronaregels. In het persbericht staat dat ze echt meer ondersteuning nodig hebben. De tegemoetkoming vaste lasten had minimaal 75% moeten zijn en de NOW-regeling had ook echt 90% moeten dekken. Ze hebben naar eigen zeggen vanwege het gebrek aan toekomstperspectief  geen andere keus. 

Een wereldwijde pandemie, een vuurwerkverbod, en nu ook: de naamswijziging van het wereldberoemde Oostenrijkse dorpje 'Fucking.' Alsof dit jaar nog niet genoeg gevuld was met negatief nieuws. Het dorp in het noorden van Oostenrijk gaat vanaf 1 januari 2021 'Fugging' heten, omdat de inwoners van dit Fucking dorp het spuugzat waren dat hun plaatsnaamborden telkens foetsie waren. 

Die werden om de haverklap gestolen door lollige bezoekers. In het Engels is dit woord namelijk heel grappig. Het betekent naaien, neuken, het doen, bonken, bonzen, coïteren, emmeren, figuurzagen, flensen, geslachtsgemeenschap hebben, ketsen, kezen, kieren, kroelen, liefkozen, rampetampen, palen, pezen, soppen, wippen, kortom, enorm grappig. Anyhoe, Het plaatsje kent zo'n honderd inwoners, en was in het verleden al meermaals in het nieuws door de opvallende naam, die in het Duits geen betekenis heeft. De bevolking voelde zich al jaren genaaid en drong al langer op een naamswijziging aan. 

Dierennieuws! Wetgevers in Taiwan gingen vandaag met elkaar op de vuist vanwege regelgeving die de import van runder- en varkensvlees uit de Verenigde Staten toestaat. De wet die, binnenkort van kracht wordt, was aanleiding voor de leden van het parlement om elkaar te bekogelen met ingewanden van varkens.

Premier Su Tseng-chang zou vanmorgen een geplande voorlichting geven over het beleidsrapport, toen de oppositie ineens zakken met varkensorganen begon uit te storten over de vloer. Beleidsmakers van de regerende Democratisch Progressieve Partij probeerden de leden van de Nationalistische KMT nog tegen te houden. Het resulteerde in een totale chaos waarbij de klappen én varkensorganen vakkundig werden uitgedeeld. Beelden van het hele gebeuren zijn te zien op NieuwNieuws.nl.

Het is lastig een podcast te vullen als er zo weinig nieuws is vanuit Forum voor Democratie. Het enige wat er vandaag is gebeurd is dat het bestuur Thierry Baudet heeft uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Ja, als dat het enige is! Via Twitter laat Baudet weten dat 'deze mensen' op een 'ordinaire en absurde wijze handelen'. 

Wie er achter de uitschrijving zit is niet bekend, maar kennelijk is er na het vertrek van Nanninga en haar vrolijke kornuiten nog steeds onenigheid binnen de partij. Sterker, er zijn nu drie teams, team Thierry, team Nanninga en team Forum-bestuur. Wanneer de merchandise verschijnt van de verschillende teams is nog niet bekend. 

Lakse IT'er kost bedrijf 73.000 euro

Binnenland

Eindelijk gelukt om de werknemer te ontslaan

Lees verder

Britten kunnen boeteloos gassen op het vasteland

Buitenland

Door Brexit worden boetes niet automatisch geïnd

Lees verder

Brabanders zijn de meest onzekere Nederlanders

Binnenland

Negativiteit zorgt dat we weinig zelfvertrouwen hebben

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vaccinatie kwetsbare ouderen in Nederland begonnen

Lees verder

Opnames nieuw Peaky Blinders-seizoen lijken hervat

Lees verder

Influencer (35) krijgt kind van eigen stiefzoon (21)

Lees verder

Rusland zet twee medewerkers NL ambassade het land uit

Lees verder

Britse feestvierders op de bon door selfies op Instagram

Lees verder

Spielberg-stalker krijgt contactverbod voor drie jaar

Lees verder

Oud-VNO-topman Hans de Boer (66) overleden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Haastige pakketbezorger jat ambulance die zijn route blokkeert

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: