NieuwNieuws

Binnenland

Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven 'te druk' door Black Friday

De koopgoot kolkt over door kapitalistische koopjesjagers!

Het is vandaag Black Friday, de dag waarop Amerikanen traditioneel hun kerstinkopen doen voor de feestdagen voor vette kortingen. Dit zorgt voor drukte in de webwinkels, maar ook volle winkelstraten vandaag. Op de meeste plekken is het 'gezellig' en coronaproof druk, maar in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven was het gekkenhuis te groot. 

Hier kon de veiligheid niet gegarandeerd worden en riepen de gemeente op om toch alsjeblieft niet meer naar de binnenstad te komen. Met afzettingen, eenrichtingsverkeer, matrixborden en anderhalvemetermensen, moest de drukte geluwd wordt. In Rotterdam mocht dit niet baten, hier werden de winkels vlak voor 20.00 uur zelfs helemaal gesloten op last van de veiligheidsregio.

Ook in Groningen werden de aanbiedinigenjagers opgeroepen om hun inkopen toch alsjeblieft online te doen om een chaos in het centrum te voorkomen. Ook in de rest van het land temperde de pandemie het winkelgenot. Vanwege de beperkingen mag er maar een maximumaantal mensen naar binnen. Met als gevolg wachtrijen. Heel veel wachtrijen.

Black Friday-koorts

Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Veel mensen komen af op de gigantische kortingen die de winkels na Thanksgiving geven. Omdat winkels in Nederland ook dol zijn op extra omzet, is het Amerikaanse aanbiedingenspektakel nu ook enige jaren bij ons salonfähig.

Toch heeft al die korting ook een keerzijde. Er komt nogal wat volk op af. In normale jaren resulteert dit vooral in mensen die door winkels rennen, verdrukking en knokpartijen. In 'rampjaar' 2020 zijn deze taferelen dan weer niet aan de orde.

Black Friday of niet. Het coronavirus shopt ook, maar het virus blijkt weinig in trek te zijn bij de kritische consument. Toch probeert corona door 100 procent korting op een gratis besmetting te bieden genoeg straatslenteraars te enthousiasmeren om met grote groepen samen te klonteren voor een kosteloos proefmonster.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: