NieuwNieuws

Niet Doodchecken

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Het verhaal van een turbulente liefdesrelatie

Ophef in celebrity-land. De 28-jarige Amerikaanse zangeres Demi Lovato gaat het hele internet over nadat ze op Instagram een foto deelde van haar gebraden Thanksgiving-kalkoen. Mensen zijn boos, verontwaardigd én teleurgesteld, omdat Lovato een tijdje terug nog een dierenopvang voor kalkoenen bezocht, waar ze lachend met de gevederde beesten knuffelde. Ze riep fans toen zelfs op om (symbolisch) een kalkoen te adopteren, en vond het zeer bewonderenswaardig dat de groot uitgevallen kippetjes hadden geleerd mensen te vertrouwen, na al het eerdere leed dat hen en hun soortgenoten was aangedaan.

Meelevende ambassadeurs

De Amerikaanse dierenopvangorganisatie Farm Sanctuary postte een foto van Demi met de kalkoen gretig op de eigen socials. "We zijn zo dankbaar voor onze meelevende ambassadeurs en voor iedereen die zijn platform gebruikt om het bewustzijn voor deze geweldige vogels te vergroten", luidde het bijschrift. Ook benadrukte de organisatie dat de kalkoenen erg blij waren om Demi te ontmoeten. Farm Sanctuary zet zich met het 'adopteer een kalkoen'-project al jaren in voor kalkoenen. Doel: het aantal kalkoenen dat op het bord van mensen belandt, drastisch verminderen. Alleen al voor Thanksgiving worden er namelijk zo'n 46 miljoen van de vogels gedood, om vervolgens opgegeten te worden.

(lees verder onder de Instagram-post)


Veerkrachtige kalkoen Sandy

Ook Demi leek genoten te hebben van de ontmoeting met de vogels. "Ik bracht de dag door met dieren die zijn gered van wreedheid", zei ze op Instagram, waar Lovato ruim 93 miljoen volgers heeft. "Het hoogtepunt was het knuffelen met de geredde kalkoen Sandy." Ook roemde ze de veerkracht van de klokkende dieren. Mooi.

Knuffelbaar én eetbaar

Nu lijkt de goede band tussen Demi en de vogelsoort dus even bekoeld. De hoendervogels zijn naast knuffelbaar, volgens velen namelijk ook goed eetbaar. En Demi voegt zich naar alle waarschijnlijkheid graag bij die 'velen.' Bij de gebraden-kalkoen-foto in haar Instagram-story zette ze de tekst: "Ik ben dankbaar voor jullie allemaal." 

Met die contrasterende foto's wisten veel lollige Twitteraars wel raad. Zo kreeg een tweet met de bekende meme-tekst 'how it started and how its going' ruim 52.000 likes. Naast kritische reacties kreeg Demi trouwens ook steun. Sommige mensen konden er de lol wel van inzien. 

De zangeres heeft nog niet op de ophef gereageerd en ook de opvang heeft nog niets laten horen. De kalkoen overigens ook niet, want die is dus dood. En kalkoenen kunnen natuurlijk ook helemaal niet praten. 

Dagcijfers corona: 4.822 nieuwe besmettingen

Binnenland

Weer iets lager op de maandag

Lees verder

Lakse IT'er kost bedrijf 73.000 euro

Binnenland

Eindelijk gelukt om de werknemer te ontslaan

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten kunnen boeteloos gassen op het vasteland

Lees verder

Brabanders zijn de meest onzekere Nederlanders

Lees verder

Vaccinatie kwetsbare ouderen in Nederland begonnen

Lees verder

Opnames nieuw Peaky Blinders-seizoen lijken hervat

Lees verder

Influencer (35) krijgt kind van eigen stiefzoon (21)

Lees verder

Rusland zet twee medewerkers NL ambassade het land uit

Lees verder

Britse feestvierders op de bon door selfies op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Haastige pakketbezorger jat ambulance die zijn route blokkeert

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: