NieuwNieuws

Sport

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

F1-organisatie oneens met Australiër 

Daniel Ricciardo was gisteren na afloop van de race in Bahrein niet te spreken op de manier waarop de Formule 1 de beelden van de explosieve crash van Romain Grosjean constant herhaalde. Bij de microfoon van Ziggo Sport luchtte de Australische coureur zijn hart. "Ik wil eigenlijk niet te veel praten over de race. Ik wil namelijk mijn walging en teleurstelling over de Formule 1 uitdrukken. De manier waarop het ongeluk met Grosjean werd uitgezonden. Steeds maar weer die herhaling, opnieuw en opnieuw. Dat was compleet respectloos en ondoordacht. Niet alleen voor zijn familie die keek, maar ook voor die van ons."

De coureur was niet blij met de beelden vlak voordat hij weer de auto in moest stappen. "We gaan binnen een uur weer racen en elke keer als we op de beeldschermen kijken, zien we een vuurbal en zijn auto die in tweeën gesplitst wordt", klaagt de normaal zo goedlachse racer. "Dat kunnen we morgen wel zien, dat hoeft niet vandaag. Het werd gezien als entertainment en ze spelen met al onze emoties en ik vind het behoorlijk walgelijk. Hopelijk spreken andere coureurs zich ook uit, maar het zou me verbazen als we ons niet allemaal zo voelen."

Formule 1 reageert

De F1-organisatie is het niet eens met de uitspraken van Ricciardo. Volgens de sport wordt er juist heel zorgvuldig omgegaan met dit soort situaties. "Ten eerste gaat het in dit soort gevallen bij de F1 niet om entertainment en zijn er een paar procedures en protocollen voordat er een besluit wordt genomen om een herhaling uit te zenden", legt een woordvoerder uit. "Na een ongeval worden alle camera's aan boord, helikopterbeelden enzovoort afgesloten. Er is directe communicatie tussen de wedstrijdleiding en het uitzendcentrum. Er worden geen beelden getoond totdat er is bevestigd dat de bestuurder in orde is. In dit geval toonde de F1 Romain bij de ambulance, helm af en lopend met hulp."

Het uitzenden van de herhalingen is volgens de Formule 1 ook nodig om de kijker meer uitleg te geven over het voorval. "De context van wat een kijker ziet en hoort met het commentaar is belangrijk, omdat er wordt gesproken over de veiligheid van Romain, de halo, FIA-veiligheidsverbeteringen en updates van het medisch centrum." Over de gevoelens van coureurs over het steeds maar terugzien van de explosieve beelden, spreekt de woordvoerder niet. 

Aribgate - Ultimatum voor Vera Bergkamp

Politiek

Oppositie: 'Vertrouwen in democratie in het geding'

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Lekker onder een dekentje achter de tv kijken

Lees verder

Video - Mark Rutte klaar met Thierry Baudet: 'Ik heb geen enkele behoefte aan contact'

Politiek

'Dat is zinloos'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Inflatie eurozone naar elfde record op rij

Lees verder

Netflix neemt heel seizoen op maar annuleert serie al voor uitbrengen

Lees verder

Sporters blesseerden zich vorig jaar massaal

Lees verder

Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen Van Houwelingen (FvD) wegens tweet met nazivlag

Lees verder

Wopke Hoekstra: 'Illegale annexatie door Rusland volstrekt verwerpelijk'

Lees verder

Voormalig inbreker met adviesbureau tegen inbrekers vast wegens inbraak

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Limburgse scholieren bellen 112 en raken onwel vanwege deodorant in kantine

Lees verder

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: